Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice

grlo in antibiotiki

Default avatar
Pozdravljeni,

Stara sem 27 let in sem pogosto prehlajena, bolje rečeno nastopi vneto grlo, na kar mi zdarvnik vedno predpiše antibiotik, ki takoj pomaga. Težava je v tem, da sem v popvprečju bolna 6x letno, torej 6x letno dobim antibiotik. Ker vem, da zdravila odpravijo samo simptome, vzrokov pa ne, ki so včasih tudi psiho somatski, sem poskušala že na različne načine( sprememba načina življenja, zmanjšanje stresa, ja topla oblačila, čajček limonca, žajbelj, kis+med+voda) pa nič ne pomaga.
V zadnjo rundo, ko me spet bolelo grlo, sem zdržala 3 dni brez tablet, potem nisem mogla več in sem šla k zdravniku po antibiotike. Ni mi jasno, kaj te bakterije ves čas samo stagnirajo v grlu in nato ob najmanšem stresu udarijo.
Rada bi premagalo to bolezen sama, brez zdravil. Kaj ima kdo podobne izkušnje in katera zelišča mi svetuje(poleg že naštetih).

Hvala
Default avatar
poskusi s propolisom,zelo veliko pohval sem slisala tudi na racun aloe vera first spray od firme forever living products,nekaterim zelopomaga zajbelj. ce se se kaj spomnim,bom napisala:)
Default avatar
Zelišča pomagajo na začetku in če gre za blažjo obliko. Pri resnih anginah pa ni druge izbire kot antibiotik, redno, 10 dni, ker lahko sicer ostanejo posledice.

Antibiotik je zdravilo, ne pomagalo. Pomagala so razni lekadoli, ki res blažijo simptome, antibiotik pa zdravi bakterijsko vnetje, torej vzrok.

Za zvišanje odpornosti, torej, da se te vnetja ne bi kar naprej lotevala, si pa seveda lahko pomagaš tudi z raznimi alternativnimi metodami, od bioenergije do meditacije. In uživaš vitamin C in kalcij, lahko v obliki šumečih tablet - zelo pomaga za grlo.
Default avatar
Punca draga, začaran krog.
Antibiotiki ti uničijo tvoj osebni imunski sistem. In vrtiš se v krogu, saj je človek potem veliko bolj dovzeten.
Tvoj imunski sistem pa gradi vitamin C. Takoj ko začutiš, da se bo "začelo", vzemi C vitamin, tam do 5000 mg dnevno.
Za blažitev bolečin pomaga grgranje žabljevega čaja, kateri naj bo kar precej močan. Težko bi pila tako močnega...pa še kaj bi se našlo.

nobody, Phoenix, AZ
Default avatar
Pozdravljeni,
vsem trem zoeyu, Jožici in nobody-ju se zahvaljujem za odgovor, Žal sem že vse kar ste mi svetovali, od propolisa, žajlbla, tabletk C vitamina, alternativnih metod že poiskusila, pa prav nič ne pomaga.

In kot ste že ugotovili se vrtim v začaranem krogu. Venomer pazim na prehrano, redno jem 5x dnevno, pojem na kile sadja in zelenjave, pa nič. Sprašujem se, zakaj to bakterijo od vseh članov družine vedno poberem le jaz. Vsi ostali člani navadno razne prehlade, gripe, ker gre očitno za virusna obolenja, preživijo brez antibiotikov, jaz se pa kar naprej filam z njimi.

pozdrav
Default avatar
Mogoče imaš pa v grlu kako žarišče, kjer te bakterije "visijo" in samo čakajo na pravo priložnost za napad. Nekje sem brala, da lahko npr. mandlji postanejo po več razbrazdani in da se v tistih brazdah držijo bakterije. V takem primeru jih menda odstranijo.

Nekaj sem se zdaj spomnila. Kako dihaš? Si se kdaj zavzela? Mogoče se niti ne zavedaš, da imaš zamašen nos in dihaš skozi usta. To pa poznam dva taka primera (en kolega in en sodelavec). Obema so se kar naprej ponavljale angine. Potem pa so jima nekaj porihtali v nosu (vem, da pravijo, da greš na operacijo polipov) in od takrat naprej ni več težav.
Default avatar
Pa še tole:
minca, ne obupati.
Zdravje se ne začne takrat, ko zbolimo, za zdravje moramo skrbeti non-stop in to sami. Zdravniki se danes ukvarjajo samo z zdravljenjem, nič ali pa zelo malo, z zdravjem.
Torej se na pomladanske nevšečnosti pripravimo skozi poletje in jesen in tudi zimo. Čimveč gibanja na svežem zraku, uživaj C vitamin tudi kadar se počutiš povsem zdrava. Mislim, da se 1000 mmg C vitamin dá kupiti v Ljubljani.
Tone sadja in zelenjave same po sebi ne pomagajo, pomaga dobra presnova in s tem možnost absorbcije prepotrebnih komponent.

Kot ti je že Jožica svetovala, preglej nosno votlino in grlo, mandeljne.
Mandeljnov ni nujno odstraniti, le paziti moramo. Za to pa pomaga tako grgranje slane vode, kot tudi grgranje žabljevega čaja.
Lahko pa obstajajo tudi razne bakterije v ustih in proti tem se lahko boriš z origanovim oljem. Toda pozor! Olje je izredno močno in pekoče in ga ne moreš uporabljati preveč. Moraš ga razredčiti, vendar se v vodi ne topi najbolje. Zato moraš pred uporabo dodobra pretresti.
Uporabljaš pa tako, da po umivanju zob daš na krtačko eno do dve kapljici(!) in si umiješ ustno votlino. Koristi tako za zobe in je proti vnetjim dlesni kot tudi za ostale manjše težave v ustni votlini.
Ja, veliko je lahko vzrokov in antibiotiki so lahko (priporočljivo) samo izhod v sili.

nobody, Phoenix, AZ
Default avatar
Še tole minca, a kadiš?
Če imaš to razvado, si s tem ne delaš usluge, prej nasprotno. In grlo je tukaj izredno izpostavljeno...

nobody, Phoenix, AZ
Default avatar
mislim,da se pri nas ne dobi tako mocnih tablet c vitamina,le prah(lahko da se motim). vseeno bi jaz bolj svetovala c vitamin iz acerole-natural wealth,fidifarm...ker je bioloska uporabnost precej vecja.

lep pozdrav
Default avatar
Pozdravljeni,
hvala vsem za odgovore.
Ne ne kadim, živim zdravo, imam 5 rednih obrokov dnevno, veliko zelenjave , sadja in športa. Pazim, da se toplo oblečem in tudi ko sem zdrava, pijem veliko vode z limono(sok dveh limon + voda + med) na tešče.
Lahko pa imam resnično probleme z absorbcijo potrebnih snovi, vsekakor pa kot ste mi svetovali, bom si dala pregledati grlo in origanovo olje si bom kupila.
Nobody kje pa kupim, v lekarni?
vsem želim lep sončen dan
Default avatar
Hm, težka bo takole od daleč.
Poizkusi najti kakšno "domačo" lekarno, pozanimaj se kje prodajajo eterična olja...
Žal se boš morala sama znajti. Jaz vem kje ga kupim tukaj...

nobody, Phoenix, AZ
Default avatar
Nobody,
kje v Sloveniji pa je to "tukaj"?
lp
Default avatar
Minca, minca, zame je "tukaj" zaenkrat še vedno Phoenix, Arizona, ZDA. Džast vest of Kemelbek Mautn.
Pozdrav

nobody, Phoenix, AZ
Default avatar
Sama sem imela podobne težave po drugem porodu. Najhuje je bilo, da nisem smela zamenjati podnebja- takoj ko smo prišli na morje sem imela gnojno anginO, eno na drugo, potem sva se z zdravnico odločili in pred 5 leti sem šla na operacijo mandljev- starost 28 let. No od operacije je bilo vse v redu in nisem jedla antibiotika do pred treh tednov, ko sem zopet imela bolečine v grlu in vse vneto in gnojno- izvidi krvi porazni 145 CRP in so mo po hitrem postopku dali antibiotik. Pa je sedja že tri tedne mimo, pa me grlo še vedno boli vsak drug dan, pomagam si z veliko količino C vitamina in z Imunalom- samo ko te malo začne boleti v grlu ga pričneš jesti na dve uri. Pomaga, preverjeno. Seveda pa sedaj jem dodatno še vse ostale vitamine npr ABC.
LP