Glasba, film in fotografija

Minolta DiMAGE Z1

Default avatar
Ima mogoče kdo kaj izkušenj s tem digitalcem? Odločam se za nakup, le-ta mi je pa zanimiv s stališča 10-kratnega optičnega zoom-a in ugodne cene. Uporabljal bi ga pa zgolj za ljubiteljsko fotografijo.
Default avatar
kupi ga, ker za 300 eur dobis mnogo!
Default avatar
Prosim da kak lastnik napise realno stanje tega aparata. Za Minolto je precej poceni in kar se tice drugih forumov se lastniki pritozujejo da deluje plastika ceneno ter da "ropotajo" lece v objektivu, ter se zatika zrcalo ki preklaplja med lcd in finderjem?

L.P.
Default avatar
plastika na Minolta z1 je enake kvalitete kot pri Canon Eos 300.Kaj vse ljudi ne moti. Ce je poceni ni v redu, ce je predrago tudi ne....

Ce hoces za malo vec denarja malo vec kompaktnosti in majse mere pa vzami Pentax optio 555 za ca 400 EUR.

http://www.tekade.de/Angebot/angebot.html
Default avatar
raje sony v-1
Default avatar
ja, samo bos dal se 150 EUR zraven :-)
Default avatar
Dajte no primerjat primerljive stvari.Če bi kdo rekel ,da ima rajše Mercedesa kot Opla ,bi ga vsi čudno gledali....
************************************************************

# Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #
Default avatar
ja, upam, da bo Leila K slisal
Default avatar
V tem cenovnem rangu?Kje pa je bil omenjen?A ja.Okoli Z-1.Hmmmm.Olimpus mjo400,Canon A80 itd.
Sej nimam tolk proti Z-1 ampak je malo neprimeren za kemily family,pa za na izlete pa to.Pa še nič kaj kul ne izgleda.
Default avatar
Olympus mju400 in Canon A80 nista primerljiva z omenjeno Minolto, ker je njen glavni adut, vsaj po mojih zahtevah, 10X optični zoom ! Kaj pa misliš s kemily family, mi pa res ni jasno... Izgled je pa itak povsem subjektivna in osebna zadeva.
Hotel sem dobiti izkušnje iz prve roke, od nekoga, ki ta aparat uporablja in da pozna iz prakse... teoretične ocene s podatki in slikice pa tako in tako lahko vsak izbrska na netu...
Default avatar
Res je strašen no.....
Default avatar
Meni se je pa njegov videz nadvse všeč. Poleg videza sveda tudi vse ostalo, kar človek pričakuje od dobrega fotoaparata. Res ne vem, zakaj bi bil neprimeren za družinsko fotografijo. Daj Leila, malo bolj konkretno napiši, kaj te pri minolti Z1 zare moti - razen videza, ki je itak stvar okusa vsakega posameznika.
Default avatar
Sama imam ta fotoaparat šele par tednov. V tem času sem naredila kup slik, s katerimi sem zadovoljna, četudi nisem še niti slučajno naštudirala vseh možnosti aparata. Najbolj všeč mi je, da mi fleša v bistvu skoraj nikoli ni potrebno uporabljati. Toliko za sedaj, čez kakšen mesec pa kaj več.
Default avatar
Evo, informacija iz prve roke...
Uršula, kako je z uporabo zoom-a pri maksimalnem približevanju - ali je mogoče napraviti dovolj ostro sliko takole "iz roke", brez stativa? In glede na malo večje dimenzije ohišja, ali je le-ta v napoto pri nošenju s seboj na izletih, pri športanju, ..., ker ravno v žep ga res ne moreš vtakniti.... Kakšne so slike pri fotografiranju pri slabših svetlobnih pogojih brez uporabe fleša, na primer v zaprtih prostorih, doma...?
Vnaprej hvala za informacije!
Default avatar
za 300 EUR zelo dober aparat, izkusnje s prve roke!!
Default avatar
Simo pozdravljen

Najbrž sem prepozna, pa vseeno. Ja, slike z maksimalnim zumom so laho ok, četudi slikaš iz roke, če je ta le dovolj mirna. Mirnost dosežeš sčasoma - vdahneš, zadržiš dih, škljocneš,... včasih sem pri tem bolj uspešna, drugič manj. Včasih so zmaknjene slike prav zanimive in jih zaradi tega sploh ne izbrišem. Imam tudi tak majhen stativ, pa razmišljam o večjem - takem, ki ga bom s seboj vlačila v naravo,... - kot recimio včasih vlačim s seboj dežnik,.... nisem pa še proučila, kakšnega bi bilo smiselno nabaviti. Sama velikost fotoaparata me ne moti. Velikokrat ga nosim s seboj v svoji resda precej veliki torbici, kar tako, če slučajno kaj zanimivega opazim in se mi zdi vredno zabeležiti. Velikokrat imam minoltino torbico kar obešeno okrog vratu, da je aparat še bolj pri roki. Ko sem kupovala fotoaparat, se mi je pač zdelo pomemno, da ima velik zum in sem se pač sprijaznila z velikostjo. Kot sem že prej omenila, pa fleša ne uporabljam prav dosti - še posebno ne v zaprtih prostorih, kjer je skoraj vedno dovolj svetlobe za dober posnetek.

lp uršula

(ne vem zakaj ne morem uporabiti svojega starega nika)