Med.Over.Net

Slušni aparati in zaščita sluha

Kdaj in kako preveriti sluh, kateri slušni aparat izbrati, kako do njega in zakaj, vzdrževanje slušnih aparatov in ušesnih vložkov (oliv), rešitve za tinitus, tehnični pripomočki za naglušne, kako zaščititi ušesa pred vodo in hrupom in še več o ušesih, sluhu in njegovem varovanju.

Vabilo Veršiču in drugim strahopetcem

Default avatar

Edvard

Vabim vas v tale forum (vse druge sta namreč sami ukinili in zbrisal), da tukaj poveste, karkoli o nepravilnostih, ki jih počenjate ali podpirate, kadar jih počenjajo drugi.

Če imate vsaj kanček poguma, boste tukaj, kjer ni ovir za gluhe, povedali svoja stališča, da bodo enkrat tudi vaši sodelavci vedeli, kako razmišljate.

Če ste pa res tako zahrbten in podkupljen strahopetec, za kakršnega vas imajo vaši sodelavci in kakršbega ste se izkazali tkoj po mojem obisku pri vas, pa seveda javno ne boste napisali ničesar. Tako dela vaš vzornik A.R., ki je prav tak zahrbten strahopetec, in vi ste njegova verna kopija - na precej nižjem nivoju.

Nič ni lažjega, kot človeku, ki ti pomaga, v zahvalo zasaditi nož v hrbet. Meni je to najprej storil Slatinšek, potem pa še vi seveda z obveznim nasmeškom na ustih! A ta prepoznaven hinavski nasmešek je trajal samo dokler sem sedel na sproti vas - ko sem odšel, ste mi takoj zasadili nož v hrbet! Kako vem, vas zanima? Ja, v svojih vrstah imate peščico poštenih ljudi, ki jim vi rečete izdajalci!
Default avatar

Gec

Več, kot očitno je, da Mladen Veršič, ne bo pojasnil ničesar, kaj šele odgovoril. Verjetno je Maja odpovedala poslušnost, ter pojasnjevanje nepravilnosti prepustila njemu. Kdo prvi zapusti ladjo, ki se potaplja?

Ob prebiranju osme številke Biltena ŠZGS, pa sem zasledil tole:

Citiram:

...ustanoviti samostojno Športno zvezo gluhih Slovenije (ŠZGS). Ustanovili smo jo leta 16.9. 1992 na sedežu Zveze gluhih in naglušnih Slovenije. Prvi predsednik SZGS je Janez Slatinšek, sekretar Aljoša Redžepovič, podpredsednik za vrhunski šport Mladen Veršič, podpredsednik za rekreativni šport Aleš Peperko (vsi so tudi čIani sekreteriata)...

Poglejte, kdo je bil podpredsednik za VRHUNSKI šport. Nesposobni Veršič. Me prav zanima kakšne sposobnosti mora imeti človek, ki je odgovoren za Vrhunski šport. Vem za eno. Dovoliti mora sekretarju, da dela kar hoče. Se pravi biti mora kimavec, znanja ne sme imeti veliko, o športu pa mora vedeti zelo malo, VRHUNSKI šport pa naj mu bo neznanka. Po kakšnem ključu, se delijo položaji na Vaši Zvezi?

Me zanima, kdo je bil predsednik za VRHUNSKI šport? Slatinšek?

Vi gluhi imate na vodilnih položajih ljudi, ki so nezamenljivi. Tako dobro delajo za Vas, da ni čudno, da so tako začudeni nad Vašimi pritožbami.

Še ena cvetka iz Biltena št. 8 ŠZGS. Ta je o Slatinšku:

Citiram:

Od leta 1992 je predsednik športne zveze gluhih Slovenije. Je delegat kongresov CISS in EDSO in tehnični delegat za alpsko smučanje v obeh organizacijah. Od leta 1992 se je kot vodstveni član odprave štirikrat udeležil letnih in trikrat zimskih svetovnih iger gluhih. V nekdanji državi Jugoslaviji se je kot tekmovalec v alpskem smučanju dvakrat udeležil zimskih iger gluhih, enkrat pa kot vodja reprezentance na zimskih igrah.

Preberite prvi stavek in se vprašajte, če je to normalno. Kar ne morem verjeti, da nekdo res tako dobro opravlja svoje delo, da se na položaju obdrži 4 mandate.

Ali ni to tisti Slatinšek, ki je v Melbournu odslovil Vujasina v hotelski veži ob obisku Vaših športnikov?
Ali ni to tisti Slatinšek, ki je prepovedal intervju z Vujasinom, češ, kaj pa ima on z nami?
Ali ni to tisti Slatinšek, ki je v MAG-u objavil pismo polno laži naperjeno proti Evardu Bogataju, edinemu, ki je bil pripravljen za vas gluhe narediti vse, da bi bila Slovenska javnost o uspehih Vaših športnikov ažurno obveščena?
Ali ni to tisti Slatinšek, ki je z Donom prepovedal delo svobodnih medijev v Avstraliji?
Ali je to človek, ki si s svojimi dejanji zasluži položaj, ki ga ima že skoraj 4 mandate?
Kakšne kvalitete ima ta gospod, da si zasluži ta položaj?

Še en kimavec, ki ga je Don poslal po kostanj v žerjavico na ukinjenem Forumu MDGL, da o Petriču ne govorimo. Še en dokaz o Donovem načinu vodenja vaše Zveze. Okoli sebe si je nabral kopico nesposobnih ljudi, kateri mu slepo sledijo in ga ubogajo. Naj jih naštejem. Ni treba, jih vsi poznate.

Nisem pa vedel, da je sekretar oziroma Don tisti, ki odloča, kdo na velika tekmovanja gre in kdo ne gre. Tudi to je napisano v Biltenu št.8 ŠZGS.

Citiram:

...Sodeluje pri pripravi reprezentanc in njenem selekcioniranju za največja športna tekmovanja...

Me zanima v katero ekipo bi uvrstil sebe in svojo tajnico, ker je bila njuna udeležba pomembnejša od recimo, ljudi kot so trenerji, zdravniki, psihologi, itn..

Mogoče sta dva trenerja morala ostati doma zaradi ekipe bowlinga, ki do olimpijskih iger ni imela nikakršnih mednarodnih izkušenj. (Zanimivo je tudi, da sta se oba, trener in tekmovalec s tem športom ukvarjala pred olimpijado le 10 mesecev.) Imela je izkušnje iz tako imenovanih vaških tekmovanj. Ali Vas res ne zanima, kako zajetna je bila kuverta, ki je ekipi bowlinga omogočila udeležbo na igrah? Da o problemih, ki jih ima Vaša športna zveza s to isto ekipo ne govorimo.

Mogoče pa sta ostala trenerja doma zaradi Slatinška in Petriča. Onadva naj bi šla na nekakšen kongres zaradi olimpijade, ki je trajal 2, z besedo dva dni čeprav so vsi vedeli, da je to iz trte izvito.

Da je to res lahko preberete v ta istem Biltenu.

Citiram:

Osma številka biltena Športne zveze gluhih Slovenije (ŠZGS) je posvečena 20. igram Deaflympics, ki bodo od 5. do 16. januarja 2005 v Melbournu v Avstraliji. Mednarodni olimpijski komite je 17. maja 2001 v Lausannu v Švici sprejel sklep, da se spremeni ime Svetovne igre gluhih v Deaflympics (olimpijada gluhih)…Slovenija se je po osamosvojitvi udeležila naslednjih olimpijskih iger za gluhe:
- 1993 Bolgarija: Sofija
- 1997 Danska: Kopenhagen
- 2001 ltalija: Rim
Za udeležbo na 20. letnih olimpijskih igrah gluhih je Zveza za šport invalidov po postopkih Športne zveze gluhih Slovenije predlagala: za kolektivni šport košarkarsko moštvo, za individualne športe: 1 kolesarja, 1 plavalca,1 atleta in 1 igralca bowlinga. ŠZGS na podlagi poročil trenerjev z zadovoljstvom ugotavlja, da so izbrani reprezentanti dobro pripravljeni. Zato z optimizmom pričakujemo uspešen nastop na olimpijskih igrah gluhih in dobre rezultate.

Janez Slatinšek

Preberite prvi odstavek in videli boste, da je vodstvo že vedelo, da se ne bo nič spremenilo. Se pravi sta na igrah bila še dva osebka, ki tam dejansko nista imela kaj delati.

Zanimivo je to, da sta Slatinšek in Petrič na olimpijadi ostala do konca(po dveh dneh kongresa, bi morala oditi domov-saj veste, ni denarja), medtem, pa so tiste, ki so zastopali Vaše barve po končanih tekmovanjih poslali domov. Še udeležbo na zaključni slovesnosti so jim preprečili-zaradi pomanjkanja denarnih sredstev. Naj vam jih naštejem, Vaše gladiatorje: Samo Petrač, Anton Kunaver, Rok Vegelj in Primož Povše. Pa naj še kdo reče, če to ni bizarno. In Vi, še vedno verjamete v poštenost Vašega vodstva, in nekateri od Vas bodo Edvarda, Miho, mene in še koga, še vedno obkladali z besedami kot so lažnivec, neumnež,...

Zanima me kdo je hotelsko razliko pobasal v žep. Govorim o 4-ih članih odprave, ki so Avstralijo zapustili 4 dni pred ostalimi. To pa je recimo 16 nočitev, pa 4 dnevnice(trenerja Kunaverja),.... Pa razlika v ceni bivanja dveh članov odprave v Ballaratu? Sem siguren, da je bivanje v Ballaratu cenejše, kot v hotelu sredi Melbourna. Mogoče je bila ta razlika vračunana v ceno bivanja slepe potnice!?

Ali bo kdo postavil vprašanje Donu, kolikšni so bili stroški odprave v Avstralijo? Ali bo kdo zahteval originalne račune in predračune, pa koliko so plačali za najem avtomobilov,uporabo telefonov, mobilnih telefonov, interneta,...? Zahtevajte pojasnila, pa ne samo od Dona, temveč tudi od Nataše Teržan, kajti ona je bila tista, ki je celo stvar organizirala. Zakaj njo? Kot sem že omenil, mi je nekdo prišepnil, da je dotična turistična agencija specializirana za potovanja Vaših ljudi.

Pa še nekaj me zanima. Hierarhična lestvica na Zvezi. Ali ni predsednik glavni, potem podpredsednik in šele nato sekretar? Pri Vas je več kot očitno, da je alfa in omega Don, ki za nameček "opravlja" vrsto drugih funkcij, ki jih je nekdo že omenil na tem Forumu v ukinjeni temi.

Malo sem pobrskal po I-netu in iz napisanega o Donu ugotovil, da v vseh funkcijah lepo varno sedi na ograji in skrbi za svojo korist. Naredil pa je v vseh organih, kjer je član bore malo. Spomnite se tiste izjave o dobrih novicah, na svetu RTV.

Dodajam še eno mnenje s tega Foruma o njegovi vlogi:

Citiram:

Avtor: Koki
Datum: 01-10-04 18:00

kako ste naivni, vaši predstavniki v invalidskih org. in jlisti so si že na vaš račun nagrabili denar FIHO. če bi hoteli kaj narediti bi to lahko storili. res je, da ste gluhi in nemi še posebej zapostavljeni, ker dobivate informacije samo od "vaših" redžepovičev, če gledam prisluhnimo tišini mi je jasno, da ste nafilani z ideologijo SIOS. srečno

????????

Kot sem že omenil, vsi vemo v katerem grmu tiči zajec. Tu pa je še ena cvetka iz intervjuja z gospo Eleno Pečarič, predednico YHD za tednik Mladina:

Citiram:

Zapletlo se je tudi pri ustanavljanju Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije, ki naj bi bil krovna slovenska invalidska organizacija, v njem pa naj bi bile po zakonu vse invalidske organizacije enakopravne. A zdaj vse kaže, da se želi v Nacionalni svet preleviti kar SIOS.

Da bi Nacionalni svet začel delovati, morajo njegove bodoče članice podpisati pogodbo. V YHD-ju smo prvi pripravili predlog te pogodbe. K sodelovanju smo povabili vse organizacije, a sta se odzvala le Društvo Vita in Sklad Silva. Tega smo se lotili zato, ker smo domnevali, da bo skušal SIOS, ki bi z ustanovitvijo Nacionalnega sveta razpadel, obdržati svoj privilegirani položaj. In da ne bo hotel podpisati pogodbe, ki bi bila odprta za vse nacionalne invalidske organizacije. To se je potrdilo, ko je SIOS pripravil svoj predlog pogodbe, k sestavljanju katerega je povabil le članice SIOS-a. Mi vabila nismo dobili, celo prepovedali so nam udeležbo na sestanku. Njihov predlog pa v bistvu nadaljuje izročilo SIOS-a. Nekaj članic SIOS-a je sprva sicer omahovalo, a ko jim je gospod Šuštaršič razložil, da lahko izgubijo sredstva Loterije, so se poenotili. Poudariti moram, da že v SIOS-u vse organizacije niso enakopravne. Glavno besedo imajo Šuštaršič, Aljoša Redžepovič iz zveze gluhih, Nevenka Ahčan iz zveze slepih.

Ali niso to isti ljudje, ki so bili že omenjeni v tragičnem dogodku leta 1999, ko sta zakonca Lipičar naredila samomor? Kaj res ne vidite, da se pri vsaki svinjariji ponavljajo ista imena? In vi hočete dokaze, govorite o blatenju ljudi, o napadanju, o sumu.

Cel intervju pa si lahko preberete na spletni strani Mladine. Slediti morate le tejle povezavi:

http://www.mladina.si/tednik/200511/cla ... anja_pirc/

Če pa koga zanima, kako sestankuje veliki Don sledite spodnji povezavi in si preberite v članku Legendarna seja:

http://64.233.187.104/search?q=cache:X1 ... 4%8D&hl=en

Mogoče, bo pa sedaj kateremu od društev kupil zavitek disket za računalnik, ali pa mogoče čistilo za monitorje, pazite le, da boste zraven dobili tudi krpo za čiščenje.

Lagali so Vam in še Vam lažejo.


In VI?


NIČ.Pošlji oblikovano (13-06-05 09:52)
Lep pozdrav
Default avatar

Jojo

Uf, spoštovani Gec,

vidim, ja vidim. Berem in berem. Nič se ne čudim, le obmirujem in se sprašujem: komu vse to pišete?
Gluhim?
Gluhim, ki so še trikrat gluhi? Ne, nikamor jih ne boste premaknili.
Zakaj?
Ker tega sploh ne berejo.
Ker veliko stvari sploh ne vedo.
Ker jih vse to (vodstvo) ne zanima.
Ker je Don zanje bog ali pa zanj še vedo ne.
Ker ... tisoč in ena vzrokov.
Prednjači strah in nezaupanje vase. Donu lahko rečeš karkoli, z odgovori te bo zmedel, pritisnil v kot in ti zaprl usta.
Tako je.
Tudi mene je že ničkolikokrat. Pričakuješ pomoč gluhih, a oni se še bolj zakrknejo. Potem se sprašuješ: za koga se boš ril???
Naj gredo svojo pot.
Ni vredno truda.
Pojdimo na obalo ali na višinski zrak, vedrit svojo dušo.
Boga Ti milega, pozabimo!

Vseeno, hvala Vam za trud in dober namen, a očitno ne gre.
Zaprimo to temo. Dobronameren nasvet. Škoda časa in truda za ljudi brez interesa razen tistih pri koritu.

Preseneča pa me, da imate na zalogi toliko informacij in argumentov, ki tudi meni niso tuji.
Default avatar

Gec

Da na tisto kar je napisano v mojem zgornjem prispevku dodam še tole iz pravilnika ŠZGS:

9. člen

Delo organov ŠZGS je javno. Javnost dela ŠZGS se zagotavlja z izdajanjem pisnih informacij, z možnostjo vpogleda v zapisnike organov ŠZGS in možnostjo vpogleda v finančno ter materialno poslovanje ŠZGS. Javnost dela se zagotavlja tudi z vabili na seje organov ŠZGS, s pošiljanjem gradiva o delu ŠZGS in preko sredstev javnega obveščanja.

Za javnost dela je odgovoren predsednik ŠZGS, ki lahko posamezne naloge prenese na sekretarja ŠZGS ali drugo odgovorno osebo.

Kako javno, če pa nam nočejo pokazati stroškonikov z olimpijade? Saj bi morali, tako pravi njihov statut, kajne? Ah, sem butec, saj sekretar odloča, kaj nam bo pokazal, predsednik pa samo kima in podpisuje.


20.člen

Delo ŠZGS med dvema skupščinama vodi predsedstvo, katerega mandatna doba traja 4 leta.

Predsedstvo sestavljajo:

 predsednik
 podpredsednika, ki sta istočasna predsednika strokovnih odborov
 sekretar
 člani – delegati športnih sekcij lokalnih društev gluhih in naglušnih

4 leta a, kaj pa Slatinšek in ostali delajo na polžajih že 16 let?Poglejte si no na katerem mestu je Sekretar, za predsednikom in obema podpredsenikoma. Hmmm, zanimivo.


23. člen

Sekretariat ŠZGS sestavljajo:

 predsednik ŠZGS
 podpredsednika ŠZGS
 sekretar

Na seje sekretariata so vabljeni tudi predsedniki drugih komisij, v kolikor se razpravlja o njihovem delu, poleg tega pa še profesionalni strokovni sodelavci oziroma drugi delavci, ki pokrivajo posamezna področja.

In celo v sekretariatu je sekretar tretji po rangu. Se pravi je pri Vas res nekaj hudo narobe.


26. člen

Sekretar je zadolžen za pravilnost delovanja ŠZGS, skrbi za sprotno obveščanje članic ŠZGS preko ŠZGS preko zapisnikov sestankov in drugih oblik obveščanja. Skrbi za nemoteno finančno poslovanje ŠZGS, ustrezni arhiv ŠZGS s tem, da mu pri delu pomaga strokovna služba ZDGNS. V svoji funkciji tudi predstavlja ŠZGS, obvladati mora mednarodni znakovni jezik.

Me prav zanima, če izpolnjuje zahtevo iz zadnjega stavka. Nikjer pa ne piše, da je sekretar tisti, ki odloča sestavo reprezentance. Aja, samo če so kuverte na mizi?

Ah, pa saj samo filozofiram.
Lep pozdrav
Default avatar

Wobern Maxo Quodf

Osebno sem močno razočaran nad vodstvi društev. Kot vidim, se niti vodstvo vašega društva ni oglasilo na ta forum in razložilo nastale situacije...
Default avatar

AliaR

Najprej enga sreč'nga vsem sotrpinom in slišečim borcem za naše pravice. Ni mi dalo miru in malo sem grebel in grebel po zgodovini dogajanj na tem forumu in poglejte kaj sem odgrebel. Že v juniju je Gec opozarjal na nepravilnosti v statutu naše športne zveze, obregnil ob njih pa se ni nihče. Pa po vrsti.

NOVO VODSTVO ŠPORTNE ZVEZE GLUHIH SLOVENIJE

Vsako leto Športna zveza gluhih Slovenije ob izteku leta skliče redno sejo Predsedstva ŠZGS, ki jo sestavljajo vodje športnih sekcij društev gluhih in naglušnih Slovenije ter člani sekretariata ŠZGS. Letos je bila seja Predsedstva volilna, namreč je članom sekretariata letos potekel mandat.
Na volilni seji so bili izvoljeni stari in novi člani sekretariata z 4-letnim mandatom: za predsednika dosedanjega predsednika Janeza Slatinška, prvega podpredsednika Saša Lukiča, drugo podpredsednico Sabino Hmelino in za sekretarja Antona Petriča.
Mag. Aljoša Redžepovič je kot član novega sekretariata vezni člen med Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije in ŠZGS.

Ja imamo ga, novega-starega predsednika, pa tudi novega sekretarja, ki se je z mesta podpredsednika povzpel(ugotovili smo, da je to najpomembnejši položaj v naših zvezah), cenjenega Petriča. Kaj pa o vsem tem pravi 20. člen statuta ŠZIS:
20.člen

Delo ŠZGS med dvema skupščinama vodi predsedstvo, katerega mandatna doba traja 4 leta.

Predsedstvo sestavljajo:

 predsednik
 podpredsednika, ki sta istočasna predsednika strokovnih odborov
 sekretar
 člani – delegati športnih sekcij lokalnih društev gluhih in naglušnih

In kje gospoda v statutu je opredeljeno, koliko mandatov je lahko nekdo na položaju, kot je recimo predsednik? In kje je opredeljena menjava položajev v predsedstvu? Kaj pa kolizija interesov? Ali v tem primeru ne velja? Ja fantje takole se pa ne gremo. Statut za prvošolčke in mogoče cicibane. Mi jih pa še kar častimo in jim pomagamo graditi njihovo finančno blagostanje, s tem pa jim dovolimo imeti nas za norce.
Default avatar

Jao

Slišala sem da je tudi Peperko Aleš kandidiral za predsednika pa so enostavno njega odpisali namesto Redžepoviča ki pa ni kandidiral za člana sekretariata..

Ja , res smrdi avgijev hlev !
Default avatar

RobertH

Ali to pomeni,da bo nastala vojna med Vzhodom in Zahodom??
Default avatar

AliaR

Če je ZDGNS Avgijev hlev, ŠZIS Avgijev svinjak, se pravi, se vse skupaj širi na vsa področja naše kmetije. Mogoče bi pomagal obisk ekipe kmetijske oddaje RTV SLOVENIJA. Ah, sem pozabil, da ima Don tudi tam prijatelje.
Default avatar

flecker

To, kar se je dogajalo na ZGNS pri izvolitvijo ponovnega športnega predsednika, podpredsednika ki ne živi v Sloveniji,... vse smrdi! Tudi sami gluhi predsedniki društev so čisto slepi, ali pa sploh ne premorejo poguma da bi borili za svoj prav. Vedno imajo enkrat tam po svoje, drugič tam pa po drugo mnenje. Ne stojijo za svojim besedam. Vse je stara pesem!!!
Default avatar

HEC

flecker,ne filozofiraj pet brati STATUT ZDGNS na postu Financ
no poslovanje ZDGNS.Lp
Default avatar

statut

In kaj to pomaga , če pa nekateri zaposleni iz zveze ne spoštujejo statuta in delajo kot ji paše .....
Default avatar

flecker

Kaj mi bo pa statut ZDGNS? Kje pa je statut ŠZGS? Saj sem brala, pa nikjer ne piše, da bi vedela sama kakšne volitve morajo biti, kdo lahko kandidira,...Našla sem le samo:
5. člen
ZDGNS je pravna oseba zasebnega prava, ki deluje v javnem interesu in ima v pravnem prometu s tretjimi osebami vsa pooblastila v skladu s tem statutom, pri čemer odgovarja s svojimi razpoložljivimi sredstvi.
Znotraj ZDGNS deluje športna zveza gluhih. Pri svojem delu upošteva ta statut in načela Mednarodnega komiteja za športe gluhih (CISS).
Kje piše, kdo naj bi bili člani ŠZGS, oz. kdo kaj sestavlja ŠZGS? Zanima me, zakaj imamo 1. in 2. podpredsednika ŠZGS? En podpredsednik naj bi bil dovolj...
Hec, mi poveš, zakaj naj preberem statut, ker tam nisem nič pametnega našla? Toliko za zdaj
Default avatar

AliaR

Bravo, "flecker", podobno razmišljava! Tudi jaz se sprašujem kaj nam je treba dveh podpredsednikov. Enako pa me zanima, kje je v statutu Avgijevega svinjaka, to je ŠZIS razložena funkcija slavnega Dona, ki je mesto sekretarja prepustil kimavcu Petriću. Tudi jaz berem statut ZDGNS in čedalje bolj jasno mi je, da je pravnik, ki je na Donovi plačilni listi dobro opravil svoje delo, saj je statut napisan tako, da so vse niti v rokah sekretarja in potem res ni čudno, da marioneta Planinc pleše njegov ples.
Default avatar

mihau

sam Statuta v Financah ne bom bral. Mi DOL VISI!!!
Kot prvo je gospodin HEC najverjetneje krt, prodana duša, prikoritnik. Zato se na mnenje takega ni ozirat.

Sam se ne sekiram več toliko, da bi se čutil osebno prizadetega.

Ena tretjini je figo mar, ena tretjina je bebava in ne zmore najosnovnejše možganske intelektualne funkcije (ovce), eni tretjini je vseeno, par procentov jih je pri koritu.
Očitno nas ostane le malo, ki nam ni vseeno in vidimo in vohamo smrad.

No happy end story!!!
In zato se osebno ne sekirajte.
Naj gre pac vse v maloro.
Kamor je sel bik, naj gre se strik.

zelo se mi zmanjsuje cloveska kvaliteta zivljenja.
Vzeli so mi domovino, jemljejo mi jezik, preprecujejo mi, da bi hodil v trgovino kadar meni pase, vzeli so mi socloveka, nimam vec cloveskih ampak potrosniske pravice, ne morem vec sparat ampak le trosim lahko (davek na obresti, na premoyenje, na...)
Okolje posiljujemo in unicujemo, ubijamo zivali in rastline.. Pogoltnost, brezobzirnost.

Sem ze zapisal, da to da je clovek invalid se ne pomeni, da ima vec posluha za bliznjega. Ne, kot podgana skusa preziveti tako da stopa po drugih invalidih.
Fuj.
Sam sem postal kapitalist - ne sekiram in ne ukvarjam se s stvarmi, ki jih ne morem spremenit. Poskrbeti moram zase.
Taki tretjinski tipi kot sem nanizal zgoraj niso vredni mojih zivcev in energije.
Demokracija=nemoc posameznika! Te demokratcno potepta creda s tvojimi argumenti vred.

Fajn se mejte, dokler bo se slo!!
*se opravicujem, ker mi tipkovnica ne pise Yu znakov
Default avatar

AliaR

Ne se dat Miha!!! Poglej tukajle bomo kakšno razdrli na njihov račun in v dokaz, da le nismo vsi bebci ter, da nas ne morejo žejne čez vodo nesti. Veliko ljudi nas bere(moje mnenje), mogoče se bodo nekega lepega dne predramili iz svoje bebavosti in se odločili kaj spremeniti. Tolažim se samo s tem, da nisem član nobenega društva. Ker biti član takih društev in take Zveze je po moje slabše kot biti pribit na sramotilni steber. Na juriš!