Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! AVTOMAT ZA PEKO KRUHA

AVTOMAT ZA PEKO KRUHA

Saj vem, da to ne spada na ta forum…a se ve na vse spoznate, pa najverjetneje veste tudi kaj o tem…

Z možem se odločava o nakupu avtomata za peko kruha, pa me zanimajo vaše izkušnje. Slišala sem namreč, da vsi niso ravno OK. Pomoč prosim…

LP, BB

mi ga imamo že kakih 4-5 let….prvih nekaj mesecev smo bili navdušeni in z veseljem pekli kruh..zdaj se pa že prah nabira na avtomatu… zraven so bili recepti in smo delali razne kruhe ampak meni se je vedno zdelo, da so vsi enakega okusa, zato sem se jih hitro naveličala…

LP Jullie ******************************* http://jullie.moj-album.com/

Pozorna bodi na to da ima dve metlici za mešanje testa.

nova
Uredništvo priporoča

Ali lahko delaš kruh iz polnozrnate moke?

iz vseh mok lahko delaš kruh..dodajaš lahko tudi posamezna semena…sončnična, lanena….

LP Jullie ******************************* http://jullie.moj-album.com/

Jaz sem bolj mnenja, da so čisto vsi dobri. Moji imajo Clatronic, ki je enak kot neki, kar se pojavlja zadnje čase (Boomann ali nekaj podobnega) in dela super kruh. To, da imam jaz Kenwooda je pač zaradi ljubezni do te znamke. Kupila sem ga, ko je bil v akciji v Merkurju.

Dve gnetilki pač nista nuja. Vem, da naj bi se z dvema lepše zgnetlo, pa še tko je, da tisti kruhomati z dvema gnetilkama delajo lepe vzdolžne štruce, medtem ko moj in drugi z eno samo gnetilko delajo bolj kocke. Problem je v tem, da tisti z dvema gnetilkama vzamejo več prostora na pultu, tega pa jaz v kuhinji 2m x 2m nimam. Meni je ena kocka 700g ravno prav za popoldansko malico in večerjo, če pa ne jemo večerje pa ostane še za zajtrk.

Če se držiš recepta, ki ga dobiš zraven, kruh rata že prvič. Šele potem, ko jih narediš ene par po receptu, se ponavadi začenja improvizacija. Vsaj tako sem jaz slišala od ljudi, ki imajo kruhomate že več časa.

Priporočam, da si komentarje o kruhomatih pogledaš na forumu Prehrana, kjer je bilo o tem veliko napisanega.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

pozbila sem pa napisat znamko avtomata …CLATRONIC

LP Jullie ******************************* http://jullie.moj-album.com/

jullie ga prodaš?

Meni ga je pa moj kupil za rojstni dan (prek Neckermana, 1 metlica, kocka kruha nekaj čez 60 dkg) in sem včeraj spekla pri 29ih letih svoj prvi kruh (pica in žemljice ne štejejo!!!)

Kok je to dišalo po celem stanovanju … kolk je šele danes zjutraj dišal kruhek za taščo … mnjamsi 🙂

Me pa zanima, kateri kvas dajete – jaz sem dala kar Digo kvasac, ker drugega nisem imela, pa me zanima, če obstaja kak poseben za kruhomate.

Mi ga tud imamo doma in redno pečemo v njem, kupujemo pa moko iz Hoferja, ki ima že vse sestavine not, sam vodo daš in polovico te moke in daš pečt, jih je pa kar nekaj različnih vrst, od belega, z raznimi semeni, črnega, kmečkega, mlečnega,… Ful so dobri! Stane pa 199 sit in jo imaš za dvakrat!
Z avtomatom smo torej zelo zadovoljni!

****************************************** <http://saskolinka.moj-album.com/> [email protected]

SUPERCA!!! HVALA PUNCE. Mene je najbolj skrbelo, da kakšna firma še posebej ni OK. Saj veste, avtomati za kavo so tudi različni…
BB

Se strinjam s Tamalo. Ni važna firma (če imaš smolo se ti pokvari ta ali ona znamka, kot pri vsaki stvari). Imam Severina z eno gnetilko iz neke akcije – super dela že kar nekaj let.

Kvas sem vedno uporabljala izključno suh (ponavadi od dr. Oetkerja), preprosto zato, ker je lahko doma na zalogi, svežemu hitro poteče rok trajnja.

Po novem pa pečem v glavnem samo še kruh iz hoferjevih mešanic. Meni so vse prav fine, ni potrebno dodati drugega kot vodo. Navodila so na vrečki od moke.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Ej bejbe – sam če hočeš, da te zjutraj zbudi topel kruhek, … kako pa pol narediš s to hoferjevo moko?

Ja kako pa narediš z navadno moko?

Ne vem, nisem še nikdar probala, ampak si predstavljam da je enako?

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Daš vodo, moko in to je to, nič drugega! Količine so napisane na embalaži!

****************************************** <http://saskolinka.moj-album.com/> [email protected]

Nič kvasa, nič sladkorja, nič soli, nič mleka v prahu (za bolj mlečnmi kruh)??????? To moram probat. Kaj pa maščobo??

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

Tamala_8 pri belem kruhu (Hofer mešanica) npr. dodaš polovico vode, polovico mleka in malo pamla, kar pa ni nujno in je njami :)), pri ostalih v veliki večino dodaš samo vodo, le pri Kruhižu za zajtrk daš tudi mleko in eno jajce…ta je pa takšem ravno prav sladek (kot rogljički), lahko vmešaš tudi rozin ..itd… le probaj…

Kar se kvasa tiče jst uporabljam in suhega in svežega…..

_____________________________________________________________ <http://skala.moj-album.com/>

Sm se spomnila še na to, da pri večini avtomatov rata lepši kruh po krajšem postopku, tako, da če prvič pečeš po daljšem in slučajno ne rata ne zgubiti volje…pokukaj še malo na kulinarika.net…tam je tudi kar nekaj napisanega…

_____________________________________________________________ <http://skala.moj-album.com/>

Še nekaj bejbe 🙂 Kaj hoferjeva moka nima kvasa?!?

Če ima kvas, potem mi ne more pol noči stat v avtomatu, ker se kvasovke “pokvarijo”.
Saj če delaš z navadno moko, moraš dat kvas na vrhu, da ne pride v stik s tekočino.

Ja seveda, v hoferjevi moki je kvas in če le-ta ne sme prit v stik z vodo potem ta mešanica očitno ni dobra za peko z zamikom. Kot rečeno – ne vem, nikdar nisem probavala pečit tako.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

New Report

Close