Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Lomljenje nohtkov/atopični dermatitis

Default avatar

Tina

Opazila sem, da se našemu 2.5 letnemu malčku na nogah lomijo nohtki. Zdaj razmišljam česa naj bi mu primanjkovalo. Ker ima atopični dermatitis ne sme jesti jajc, sira...
Ali imate kakšne izkušnje s tem? Ali dajete kakšne dodatke (vitaminske) svojim malčkom?
Lp, Tina
Default avatar

Milena

Enako opažam tudi jaz..Tudi moj mali enake starosti s podobno diagnozo le da imamo mi še mleko zraven..In na nogah kot praviš se nohtki velikokrat lomijo......
Me zanima če ima katera kak nasvet...
Default avatar

JO-JO

živjo, moj mali (star bo 3 leta), po vrstah raziskav, ki so mu jih naredili niso mogli ugotoviti na kaj je alergičen, na koncu je bila diagnoza atopični dermatitis, koža je bla res hudo načeta, se nam je res smilil, vendar pa da ne sme jesti sira, jajc in podobnih zadev to nam pa niso prepovedali. moram reči da sem jih bil že pošeno sit, ko so nas pošiljali sem in tja zato sem stvar (po premisleku in pogovarjanju in študiranju določene literature) zadevo vzel v svoje roke in se odločil da je najbolje da ne jemljemo prav nobenih kremc in zdravil in da poskušamo stvar speljati po naravni poti. sedaj v teh mesecih, ko je po cele dneve nagec (pa še sedežno smo menjal-mislim da je to bil glani vzrok za obolelo kožo saj je bla iz grobga materiala, on pa je res užival na njej, ne nosi žabic, kopamo pa se samo v vodi brez šamponov) se mu je kožA brez kakršnih koli kremc 99% popravla, samo še majhni deli so za popravit. tako da ta diagnoza atopični dermatitis kolikor sem se jaz pogovarjal je ena taka splošna diagnoza sem imel občutek kot da ne vejo kaj je narobe zato so postavili diagnozo atopični dermatitis. vendar pa prepoved jemanja določenih živil??????

mislim pa da je lomljenje nohtkov pomanjkanje vitamina C,
Default avatar

Živa

Ciao JO JO
Svetuj prosim kako ste uspeli popravit kožo.Imam enake težave s svojo punčko. Zelo bi ti bila hvaležna.Napiši konkretno !
Živa
Default avatar

Tina

Nam so najprej prepovedali določene izdelke, potem ko so pa videli, da se zadeva kljub temu, da jih nismo jedli ni kaj dosti premaknila z mrtve točke, so rekli, da naj je samo zdravo hrano brez barvil in konzervansov.
Moram reči, da se pa kljub vsem priporočilom zdravnikov ravnam po "zdravi kmečki pameti" in otroku dam stvari, za katere menim, da mu naj ne bi škodovale. Stvar je pa tudi taka ,da ista hrana enkrat pokaže reakcijo, drugič pa ne.
Default avatar

JO-JO

KOT SEM ŽE NAPISAL ZGORAJ, MALI JE IMEL KOŽO RES HUDO VNETO, IN KER NAM NISO POMAGALA NOBENA MAZILA IN OSTALA ZDRAVILA SMO TO ENOSTAVNO OPUSTILI. MORAM REČI DA JE BIL SUM DA ZARADI SEDEŽNE GARNITURE KI JE BILA IZ ZELO GROBEGA MATERIALA MALI PA SE JE ZELO VELIKO NAG PREIGRAL NA NJEN TER UPORABA ŽABIC SE JE PO MOJEM MNENJU POKAZAL ZA UPRAVIČENEGA. KO SMO ZAMENJALI SEDEŽNO IN KO SE JE ZAČELO POLETJE, MALI PA JE SKORAJ VES ČAS NAGEC ALI PA SAJ VEŠ V KRATKIH HLAČAH SE JE STANJE SAMO PO SEBI IZBOLJŠALO IN DANES NE KAŽE VEČ NOBENEGA VNETJA (VIDI SE SAMO PO DELIH STEGENC MAJHNA RDEČICA).
JA, ŠE TO, NE UPORABLJAMO NOBENEGA ŠAMPONA PRI KOPANJU SAJ JE KEMIJA PA NAJ REČEJO KARKOLI DA SO NEKATERI ŠAMPONI PRIMERNI, ZA TAKO KOŽO NEPRIMERNA.
TO JE TO NOBENE ZNANOSTI,

UPAM DA SEM KAJ POMAGAL

SREČNO

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic