Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

Ropotarnica dobrih idej in praktičnih nasvetov za dom, ustvarjanje, obdarovanje ... Forum za vse, ki bi si radi, s pomočjo tisoč in ene ideje naredili življenje bolj pisano.

KRATKO POROČILO današnjega sestanka-Stekleničke upanja

Default avatar

mamči

KRATKO POROČILO današnjega sestanka:


-cilj: narediti in razdeliti 1000 Stekleničk upanja do 3.3.2006

-razdeljevanje Stekleničk upanja se deli na 2 dela.
1 del- 4.2. se deli otrokom na Pediatriji-do takrat naj bi bilo 100 otroških stekleničk narejenih-zato se bo v albumu označilo stekleničke, ki so primerne za otroke in boste njihove lastnice stekleničke poslale pravočasno na naslov Zavod Med.over.net-a (Zaloška c. 69, Lj)
2 del-vse ostale stekleničke (se pravi vsaj še 900), se jih v Tednu boja proti raku ( 27.2.-3.3.) deli odraslim bolnikom po celi Sloveniji na Onkoloških oddelkih bolnic.
Javite se posameznice iz različnih regij, ki bi bile pripravljene prevzeti organizacijo razdeljevanja stekleničk v svoji regiji.

-akcija bo dobila širše razsežnosti-ven gre poziv za javnost- natečaj...napisalo se bo, da se podarijo 3 stekleničke znanim osebnostim (ga. Grafenauer, g. Drnovšek, g. Peterle)...Ima kdo podatek oz. predlog še za kako javno osebnost?

-16.1. je na Zavodu Med. over. net tiskovna konferenca-če poznate kake osebe iz medijskega sveta to sporočite Andreji ([email protected]). Ena tiskovka pa bo ob koncu akcije, kjer bo podano poročilo, predaja znanim osebnostim....

-zbirališče vseh Stekleničk upanja bo na naslovu:
Zavod Med.over.net
Zaloška cesta 69
1000 Ljubljana
ROK ZA POŠILJANJE je do 20.2.2006

-vsi, ki boste oz. ste uspeli naprosit pomoč za našo akcijo od koga in bi se jim želeli javno zahvaliti, lahko Andreji pošljete podatke podjetja in ga bo objavila v Novicah na 1 strani Med.over.neta pod zahvalami. Na Forumu naj nebi objavljali imen podjetij+na prvi je vse skupaj bolj pregledno-tukaj na forumu se med posti zahvala izgubi

-Za prošnje in dopise raznim firmam se obrnite na Andrejo-nič ne pošiljat v imenu Zavoda na svojo roko.


- Nijno potrebujemo finančna ali materialna sredstva za delavnico na srečanju 21.1.2006...zato pospešeno delajmo v tej smeri

-za stekleničke se še dogovarjamo o distribuciji...ampak vse tako kaže, da bomo vzpostavile regijske baze, kjer bodo stekleničke za vse iz določene regije...razposlale pa jih bomo same-nam je pa Med. over. net pripravljen krit stroške-v primeru, da imate večji paket stekleničk za poslat me kontaktirajte na mail


No upam, da je to vse...smo bile tako aktivne in produktivne, da sem sigurno kaj pozabila napisat

Andreja, Tanja, Kristina...dejte dopisat kar manjka...

PS:prosila bi, da se tale tema nebi "smetila" in nam bo lahko služila za sprotno obveščanje vseh vas o naši akciji...hvala za razumevanje!

Default avatar

Unikatna

Rada bi samo sporočila, da sem po današnjem kofetku Mariborčank, kjer so tema bile seveda tudi stekleničke upanja, bila še na enem kofetku in morda je na vidiku nek konkreten projekt v povezavi s stekleničkami upanja, ki bi seveda bil tudi financiran.
Več bom povedala jutri oz. v ponedeljek, ko bomo imeli sestanek. Ne govorim pa o 10 ali 20 tisoč tolarjih, ampak kar precej več. Sem namreč malo preračunala, koliko stane steklenička, koliko fimo masa in kakšen je strošek ene stekleničke. Jaz se namreč precej nagibam k temu, da s euporabljajo nove stekleničke (pač vem iz lastnih izkušenj, kako je z odpornostjo pri bolnikih obolelih za rakom).
Seveda pa o vsem obvestim še Mariborčanke, ker če nam rata, potem bo potrebno nekaj pomoči.
Hvala Mamči in vsem, ki se trudite ... zelo cenim ta trud. Ne pa pozabiti, da smo še Štajerke tukaj, ki tudi znamo razturati:)))))))

Še nekaj bi bilo dobro premisliti, glede znanih osebnosti. S čisto moralnega vidika se mi zdi zelo primerno, da se te znane osebnosti prej vpraša, če sploh želijo to našo pozornost oz. če želijo, da o tem pišejo mediji) kar nedvomno bodo!!!). Meni se pač bolezen zdi ena taka osebna zadeva, o kateri ne bi želela, da se piše v vseh mogočih rumenih in nerumenih časopisih. Ampak to sem pač jaz, verjamem pa, da marsikomu to ni nič takega.

Hkrati se mi pojavlja še en pomislek, pa naj morda še druge o tem kaj povedo. Ne zdi se mi smiselno, da vse stekleničke pošiljamo v Ljubljano, glede na to, da se bodo delile po celi Sloveniji.

Naslednja stvar: razdeljevanje stekleničk 4. februarja. Ta dan je sobota in dejstvo je, da med vikendom veliko bolnikov gre iz bolnišnice domov na vikend in se vrnejo šele v ponedeljek ali v nedeljo zvečer. V bolnišnici ostanejo le tisti, ki so res kritični. Zato se mi ne zdi smiselno, da se stekleničke razdeljuje v soboto.

To so moja mnenja in res bi prosila, da še kdo kaj konstruktivnega pove in napiše.

Želim vam en lep večer in cartajte se na toplem ter opazujte skozi okno, kako romantično sneži ... mene to zmeraj tako zelo navdušuje ...

UnikatnaPošlji oblikovano (06-01-06 01:01)

________________________________________

http://sanjarija.moj-album.com/

http://unikatna.moj-album.com/
Default avatar

Nova Tanja

No, moj lonček...

1. NOVE-STARE STEKLENIČKE
Prav bistvo projekta, ki ga je začela Diane, je reciklaža stekleničk, ki bolniku vračajo zdravje. Smo imeli že debate na to temo, pa prišli do zaključka, da ostanemo pri tej ideji. Raje damo denar, sredstva za Fimo maso.

2. ZNANE OSEBNOSTI
Mislim, da ni treba nič spraševat. To so itak osebe, ki so se z boleznijo že izpostavile in veliko delajo v zvezi z ozaveščanjem... Če je ne bodo osebno prevzeli, se jim flaško pošlje.


3. STEKLENIČKE V LJUBLJANO
Zaradi izbora - če hočete, da je steklenička v izboru, jo pošljete. ker jih bi tudi na med.over.net-u nekako "razstavili" za medije, da se vidi količina, namen... Težko je po moje uredit logistiko za spravljanje flašk še drugje.

4. 4. februar zato, ker je takrat Svetovni dan raka-posvečen otrokom. Mislim, da je to fajn, ker nimajo preiskav, terapij.... Se pač za tiste, ki jih ni, pusti...

Toliko mnenj od mene...

LP

Tanja
Default avatar

coprnica Saša

Javljam se za razdeljevanje v Celjski regiji!
Prepričana sem, da bo tudi Vesna (v.k.) za to, da se lotiva zadeve za našo regijo!!
Default avatar

Roba

Jaz sem sicer že povedala, da mi je tale ideja za izdelavo stekleničk blazno všeč in se bom po najboljših močeh potrudila, da jih naredim čimveč.

Kar me je pa pri vsem skupaj začelo motit je pa to, da je toliko govora o medijih. A se gremo tukaj dobrodelnost z namenom naredit nekaj dobrega za otroke in privabit nasmehe na male obraze, jim vlit malo upanja in jim pokazat, da tudi popolni tujci mislimo na njih; ali za promoviranje naših izdelkov, Skrinjice ali celo, bog ne daj, kakšnih posameznikov??? Včasih je promoviranje dobrodelnih akcij sicer potrebno, nič ne rečem, ampak mislim da je v našem primeru to čisto odveč. Pa dajat stekleničke znanim ljudem? Zakaj pa, lepo prosim?

Zame dobrodelnost pomeni, da nekaj naredim zaradi svoje dobre volje, ker sem prepričana, da bom s tem nekomu nekaj dobrega naredila... in ne zato, da bo cela Slovenija vedela, da sem to delala! Ali da smo delale, saj je vseeno. Naredim iz svoje duše za veselje nekoga drugega. In ne zato, da se bo o tem pisalo in govorilo. Stekleničke bom dobila, tistih nekaj zavitkov fimo mase in trakcev bom kupila... in to je to... tako kot nakazujem denar raznim dobrodelnim ustanovam, pa zato nihče ne ve. Za moje pojme je to dobrodelnost!

Verjetno bom s telim pisanjem koga razjezila in užalila, ampak to ni bil moj namen. Samo povem svoje mnenje.... ki je žal malo drugačno od večine, ki zadnje čase pišete na skrinjici, ampak mogoče pa nisem edina.

Vsekakor pa vse pohvale vsem, ki organizirate tole akcijo in se trudite na vseh področjih! Samo ne pozabite - gre za bolne otroke!!!

Lp!
**************************************************************
<http://robika.moj-album.com>
<http://robertam.blogspot.com>
Default avatar

kaja

Roba,

v celoti se strinjam s tabo. Prvotna ideja je popolnoma izgubila svoj namen.
Default avatar

Unikatna

Roba, glede na to, da zadnjih 15 let delam dobrodelno in to v tistem pravem pomenu, se bolj ne bi mogla strinjati s teboj. Ja, tudi za mene je to dobrodelnost, kar praviš ti.
Vendarle pa je tudi res, da ko hočeš pa v nekoliko večjem obsegu komu pomagati, pa rabiš kdaj tudi kakšno pomoč od drugod. Že smao zato, da pritegneš več ljudi, ki so potem pripravljen kaj narediti za tiste, ki potrebujejo pomoč.

________________________________________

http://sanjarija.moj-album.com/

http://unikatna.moj-album.com/
Default avatar

Nova Tanja

OLA!

Sploh ni da bi bil kdo užaljen. Samo da ti povem svoje mnenje...

Mislim, da je takšna priložnost idealna za (bog ne daj promocijo naših izdelkov, ker se itak ne bo vedelo, katera je katera.To bodo vedeli samo bolniki, ker bodo gor nicki -če bodo) OSVEŠČANJE. Premalo se govori o raku, o tem da je veliko bolnih otrok, da je v SLO 15000 bolnikov, kaj delat
za preventivo. Najbolj pa to, da bolniki v bistvu ko zbolijo zaradi javnosti bolezen skrijejo v večini primerov. Zakajo smo se spomnili na to, da podarimo flaške - zato ker so to ljudje, ki so si upali stopit ven in so nekateri ozdraveli in se borijo - torej dajejo veliko upanja tistim, ki ga izgubljajo. Če greš na onkologijo vidiš, koliko je takih, ki so se vdali v usodo. Zakaj? Ker jih nihče ne vleče naprej. Naj se piše o tem, da so to stekleničke, ki jim prinašajo upanje, dobre želje.... in veselje, toplino...

Mogoče tudi kdo tak, ki o tem sploh ne razmišlja na osnovi te akcije stori kaj dobrega za ta namen... V končni fazi pa samo s pomočjo medijev (reklama seveda) - lahko poskusimo dobiti kak material za naša srečanja... Ko je projekt tako velik, gre tu za velik strošek, ki ga mogoče katera ne zmore in zato ne sodeluje?!? Ne vem. Poskušamo narest dobro stvar tko da bo prav vsem...

T
Default avatar

meloncav

Roba, ravno o tem sem tudi sama zdele eno uro razmišljala. Popolnoma enakega mnenja sem.

Vendar se ne bom vtikala v vse skupaj. Danes je svet tako narejen...eni počnejo stvari na tak, drugi na drugačen način.

Vesela sem, da se Mamči in punce toliko angažirate, da je možno izpeljat tako lep projekt, sama pa bom naredila tisto kar sem si zaželela narediti in poslala stekleničke, v mislih pa še dobre želje...
Default avatar

Dadaja

Pridružujem se mnenju Unikatne in tudi Robe. Nesmiselno se mi zdi dajat stekleničke upanja znanim osebnostim, brez njihove privolitve.
Če sem že naredila stekleničko mi ni do tega, da bo obležala nekje v kotu.
Sama imam otroka, ki bo vse življenje prikrajšan zaradi svoje bolezni in vem koliko mu je pomenila porisana steklenička, ki so jo naredili v bolnišnični ustvarjalni delavnici. Zato že ko delava stekleničke upanja misliva na bolnike in jim želiva okrevanja.
Ne strinjam se tudi z idejo, da se bolnikom, ki so čez vikend doma pusti steklenička. To ni smisel te akcije. Nikakor ni enako, če otrok nekaj dobi v roke ali pa se mu pusti na nočni omarici z navodilom za uporabo.

Žal se pač ne strinjam z vsem kar je bilo sklenjeno na sestanku, smo pač v MB drugega mnenja in upam, da nam to dovolite.
Dadaja
Default avatar

sonce_rumeno

Veš, Tanja, imaš prav glede moči, upanja, obupovanja, tega da se o tem premalo govori - ampak to se izboljšuje - dokaz - danes izbrana slovenka leta.

Mogoče je pa vse zastavljeno malo preobsežno - za ta trenutek? Morda bi bilo treba it postopoma pa zajemat zadevo z manjšimi žličkami? Pa bi se tudi zmoglo. Jaz mislim, da je marskido pripravljen darovat tudi brez medijske podpore. Saj ne govorimo o miljonih.

Ok, pustmo to.

Mene pa mičkeno moti način. Dogovarjale ste se potiho - kot je rekla Unikatna - informacije do nas niso prišle (pa zame ni bistveno, zanjo je pa ključnega pomena, če je očitno nekaj zrihtala tudi brez kakšne velike medijske podpore vnaprej obljubljene). Punce rihtajo stekleničke na vse strani - zdaj pa STOP, brez zavoda nič prošenj. Ja to tako ne gre. Če ste se lotile take organizacije (KAPO DOL) bi morale najprej vse doreči, potem pa dat na tako obiskan forum kot je tale, da bi se vedelo pri čem smo.

In na koncu še tole: ves čas se omenja srečanje - a je katera Poldko vprašala kako in kaj. Ali ste našle svoj prostor? Priporočam, ker tole je preraslo intimna srečanja kot so bila zastavljena v začetku.

Nadalje polemizirat ne mislim. To je moje skromno mnenje, vem da večini ne bo všeč. Pa nič zato. Skrinjice kot sem jo jaz spoznala že davno ni več.
-----------------------------------------------
http://sonce-rumeno.moj-album.com/
Default avatar

nena*

vse to kar ste napisale je lepo in prav.tudi sama sem zaradi te bolezni mnogo prekmalu izgubila mamo.
ampak se pa v celoti strinjam z Robo.za to ne rabimo medijev in reklame. jaz ne rabim potrditve radia, tv časopisa itd.... za to da bom vedela da sem naredila nekaj dobrega.
material za naša srečanja pa lahko prav tako pridobimo brez vsega tega pompa.......mene za prvo srečanje ni nihče medijsko podprl pa si upam trdit da sem nam pridobila ogromno stvari.
Default avatar

Roba

Tudi če znana osebnost privoli v to, da prevzame stekleničko, še ne pomeni, da ne bo obležala nekje v kotu. In prav tako to ne pomeni, da se bo pri celotni zadevi karkoli spremenilo!!! Mogoče samo nekaj točk več za tisto znano osebnost, ki bo omenjena v zvezi s stekleničko... učinka pa tako ne bo nobenga!

Ne vem, meni osebno se zdi, da je celotna akcija resnično presegla vse meje... se močno bojim, da bo na koncu precej razočaranja. Ne samo pri organizatorkah, ampak pri vseh udeleženkah!

Nova Tanja, 2x smo imeli srečanje, nabrali smo za celo tono materiala brez kakšnih posebnih muk... in kaj se je zgodilo? Odnašali smo ga domov!!! Na naših delavnicah ne potrebujemo kdo ve kaj, kar se rabi lahko vsaka prinese od doma... če imamo dovolj denarja za barve in servetke in lake in podobno, si verjetno lahko vsaka privošči kupit tudi par zavitkov fimo mase, ki jih ne bo porabila zase, ampak za nekoga drugega.

P.S. Če ga pa katera nima, jih pa par več z veseljem kupim jaz, če bo le sodelovala pri izdelovanju stekleničk. TO je dobrodelnost!

Aja, naj mimogrede še omenim, da se moj oče trenutno bori proti raku in je na kemoterapiji! Da ne bo zgledalo, kot da pojma nimam, kako vse skupaj zgleda.Pošlji oblikovano (05-01-06 23:28)
**************************************************************
<http://robika.moj-album.com>
<http://robertam.blogspot.com>
Default avatar

Nova Tanja

Jaz razumem eno in drugo stran...

Ampak glede na to, da ideje padajo kar tako iz glave, enkrat eni, drugič drugi in da so padale danes na sestanku (ko smo šle tja predvsem zato, da bo zagotovile recimo sredstva za distribucijo flašk), je nemogoče spraševat in obveščat forumašice. A se strinjate, da naredimo to? Kaj pa to? In potem dobiš 10 odgvorov, od tega 4 pozitivni, 4 negativni, dvema je recimo vseeno... Govorim na pamet, ampak nekdo mora bit pač tisti, ki zadevo pelje... Nikoli vsem ne bo vse všeč, tega se je treba zavedat. In ideja je bila mamcina, ki zadevo vodi na nek način.

In seveda spoštujem mnenje vsake od vas. poskušam samo predstavit svoj vidik....

T
Default avatar

sonce_rumeno

Se strinjam o tem, da padajo ideje sproti, seveda!

Vendar je majčkeno nerodno najprej prosit vse da po svojih močeh prispevajo pa iščejo potem pa reči - zdaj pa konec, od tu naprej pa bo tako. Morda bi bilo boljše pustit stvarem it svojo pot - mislim da bi prav tako prišli do cilja.

Stroški pošiljanja - ne verjamem da punce ne bi bile pripravljene plačat poštnine za distribucijo flašk, po drugi strani pa je iz vsakega kraja vedno nekdo ki gre nekam in dostavi zadeve. Verjemi, prakticiramo tedensko, Slovenija je premajhna, da se kaj takega ne bi dalo.

Ideja za swap je bila Mamčina, prerasla je v tole kar je. Sem že rekla KAPO DOL. Ampak včasih je treba mičkeno bolj počasi - pa gre ravno tako daleč :-))
-----------------------------------------------
http://sonce-rumeno.moj-album.com/
Default avatar

Kristina DBL

Se strinjam s Tanjo.

Stekleničke se moraj zbirati na eni lokaciji, sploh, če bo akcija medijsko podprta, kar bo.

Glede znanih osebnosti.... Ne zdi se mi sporno, ker, kot pravi Tanja, so se vsi že izpostavili. In kot bolnica, ki sem pravkar prebolela raka, lahko povem, da smo vsi tisti, ki se nam je kdaj koli življenje takole obrnilo na glavo, zelo, zelo dovzetni za takšne pozornosti. In tudi Drnovšek, Peterle in Grafenauerjeva so samo ljudje, ki so veslei takšne pozornosti. Sploh, če ima tako globok pomen. sicer pa... a je važno, če si želijo stekleničko ali ne? Važen je namen.... in sporočilo.
Kristina Modic

Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005

http://monoblog.over.net/kristina/

http://krstina_modic.tuditi.over.net/


Default avatar

Kristina DBL

Aja, javljam se za OI odd. H1 in H2 (ostane še A in C stavba) ter Klinični oddelek za hematologijo v KC, kjer se zdravijo levkemije. Skupaj z Novo Tanjo*. :)) Imava že skupne izkušnje.
Kristina Modic

Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005

http://monoblog.over.net/kristina/

http://krstina_modic.tuditi.over.net/


Default avatar

Roba

Točno to, važna sta namen in sporočilo... kot nam je bila na začetku predstavljena zadeva, naj bi bila namen in sporočilo te akcije razveselit bolne otroke in jim pokazat, da smo z njimi. Odlična ideja, za katero sem se takoj brez razmislekov prijavila.

Kaj naj bi bil namen medijske pozornosti za tako akcijo, sploh pa da dobijo stekleničke tudi medijsko znane osebnosti, mi pa še vedno ni jasno. Žal. Mogoče premalo berem forum zadnje čase, ker je preveč pisanja okrog teh stekleničk... ali pa nihče ni povedal vsega? In po pravici povedano, me sodelovanje nekako ne mika več toliko. Jaz bi rada samo to, kar smo se menili na začetku... naredit stekleničke in z njimi razveselit otroke. Brez kamer, brez časopisov, brez MONa, brez Drnovška. Samo za otroke!
**************************************************************
<http://robika.moj-album.com>
<http://robertam.blogspot.com>
Default avatar

Nova Tanja

Jaz res ne vidim, kdo naj bi rekel... konec. od tu naprej bo pa druga šiba pela...

Saj gre vse tako kot je šlo, le možnost imate:
- da se komu zahvalite na portalu, če to želite, ali to želi tisti, ki je nekaj prispeval
- nihče ni rekel, da morate za vsako figo spraševat Zavod. Gre samo za to, da ne pišete kakih prošenj v imenu zavoda, ker bo to pač naredil zavod, če potrebujete uradni dopis... V bistvu je to vam v pomoč...


T