Forum.Over.Net

Skrinjica idej!

A bi se šle... swap:STEKLENIČKE UPANJA

Default avatar

mamči

Jest sem se pa v tole idejo in sporočilo zaljubila na prvi pogled...:

Kaj če bi si jih izmenjale na naslednjem swapu? Pa jih še vsaka naredi +5 za kak Onkološki oddelek?

Evo lista prijavljenih (rok prijave za swap je 5.1.2006):

1-Mamči
2-Pepelka
3-Nova Tanja
4-Gusarka
5-Pika-slika
6-Kitty
7-Mici
8-dd
9-Marta
10-coprnica Saša
11-Fikus
12-Sonce rumeno
13-Kate
14-Florjan
15-V.K.
16-Kaja
17-Poldka
18-natka*
19-Kristina DBL
20-Nykaa
21-Meloncav
22-Unikatna
23-Moi
24-Dreja
25-Deja+3
26-Dodo
27-Roba
28-Nena
29- Koni*
30-Irena 113
+5

Rok za oddajo swapa je 30.januar 2006 -stekleničke bomo razdelile na Dan boja proti raku 4.februarja.


Kako naj bi Steklenička upanja izgledala:

-imeti mora pokrovček (namen je, da si bolnik zaželi skrito željo in si jo zapre v stekleničko, ki jo ima vedno ob sebi-s tem naj bi se mu želja izpolnila) in na njem narejeno luknjico za vrvico (da jih bolniki lahko obesijo okoli vratu, na ključe, na mobitel, toaletno torbico...)

-obdelana naj bo z Fimo maso...poskrbeti je le treba, da je obdelava trdna in obstojna, da bolnikom nebi stekleničke razpadale...po možnosti naj bi tudi preprečila razbitje stekleničke, če bolnikom pade na tla...

-vsaka steklenička naj bi odražala ves vaš vloženi trud, zato si vzemite čas in bodite kreativne do fulla...

-stekleničke naj imajo tudi vaš nick in leto izdelave, lahko pa tudi swapovkam in bolnikom dopišete kako lepo misel-željo...

Swap naj bi potekal po pošti na tak način kot je potekal swap Novoletnih daril (organizator Pepelka). Torej vsaka dobi eno stekleničko in eno pošlje na naslov, ki ga bo dobila na mail.
5 stekleničk za bolnike pa boste poslale meni ali pa jih prinesle na srečanje.


Prozorne stekleničke (v mojem albumu so enake kot te iz pripetega linka ) lahko poskusim za katero zrihtat iz Kliničnega, zato se mi javite na mail in mi pošljite naslov. Za vse po moje ne bo šlo-ima še katera možnost povprašat v kaki bolnici?Pošlji oblikovano (28-12-05 22:04)

Default avatar

mamči

OK. Mateja se strinjam...10 udeleženk, vsaka pa naredi 13 stekleničk.
Če vas bo več prijavljenih, bi bili pa 2 skupini...


PS: Nova Tanja...se mi lahko javiš na mail.

Default avatar

mamči

A niso dobre stvari.......Pošlji oblikovano (27-12-05 12:27)

Default avatar

Nova Tanja

Ja, mislim, da bi šlo...

a bi flaške kje skupinsko nabavile?

T
Default avatar

mamči

Nova Tanja me veseli, da si se oglasila...
...flaške bi po moje lahko kar take od zdravil ponucale-itak so prekrite z Fimo maso in so po moje lahko tudi različnih velikosti (lahko pa povprašate v kakem zdravstvenem centru-v laboratoriju-kjer jih stran mečejo)...jest jih imam ene 30kom, če gre katera mimo Ljubljane jih lahko nekaj dobi pri meni...
...bolj je bistvo, da se vidi vložen trud, ki je bil za obdelavo flaške potreben in da je na njih narejen zamašek-da duh dobrih misli ostane v steklenički.
Na ali v flaški so lahko napisane dobre želje, dober misli...

Sem pa razmišljala, da niti ni nujno da je Fimo masa...saj se stekleničke lahko obdela na 1001 način...mogoče bi se tudi Suzy-1 premislila...mogoče bi bilo tudi ostalim lažje uporabit kako drugo tehniko...mogoče...Pošlji oblikovano (27-12-05 20:25)

Default avatar

pika-slika

Če lahko uporabimo tudi kaj drugega kot fimo, se tudi jaz prijavim; s fimo pa se še nisva srečali, zato se ne bi upala prijavit, ker nimam pojma, če bi ratalo; take umetnije kot so vaše, sigurno ne.
Default avatar

Nova Tanja

Ja, sej jaz sploh nisem ugotovila, da je fimo... Ups...

Sem razmišljala o barvanju, brušenju, servietni... s fimom pa res nisem mojster:)

T
Default avatar

mamči

Kere umetnije?...tist link, ki sem ga dodala je itak iz neta-tud meni marsikatera izgleda nedosegljiv cilj:)))lol

Ja Pika-slika in Nova Tanja, po moje bi lahko bili tud drugi materiali-nujno je le, da so obdelane tako, da so obstojne (bolniki, jih bodo najbrž imeli večkrat v rokah-pa nebi bilo najboljše, da bi jim razpadale).

Pol lahko začnem z listo prijavljenih?Pošlji oblikovano (28-12-05 01:33)

Default avatar

Nova Tanja

Samo ne reci, da je dead-line čez 14 dni prosim.... Jaz bi na vsak način rabila več časa, ker še z novoletnimi darili nisem čisto končala, pa še en projekt finiširam službeno do sredine januarja...

T
Default avatar

pepelka

The Bottles of Hope project was started in 1999 by a very special person, Diane Gregoire, a cancer survivor and polymer clay artist. Diane found a way to use her special talents as an artist to cheer up the lives of cancer patients going through the ordeal of chemotherapy. She used clay to decoratively cover small glass medicine bottles and gave them to other patients as a symbol of hope. Polymer clay, which is sold under the brand names of Sculpey®, FIMO® and PREMO®, is a colorful and versatile man-made clay that can be sculpted, textured, stamped and combined in a multitude of ways to produce unique designs in pieces of art.


I was actually getting a chemo treatment at the Woman and Infant's Breast Health Center and playing with my clay. On the days of getting TAXOL I was there for 6 to 7 hours every week, and I noticed that the nurses threw away tons of small, glass medication bottles. After making sure they were non-toxic, I took some home, covered them with clay and made tops for them. When I brought them back in for the nurses, they LOVED them and so did some of the patients who saw me making them. They seemed fascinated with the clay and the colors, and for a while, they made people forget where they were. I started giving them away to the friends I had made at the center and called them "Wish Bottles".

I told my friends to **** make a wish, write it down and put it in the bottle, and it would come true. I don't know why, but we all **** believed this... maybe because we **** wanted to, or that it was something to hold on to. But they LOVED these little bottles. They brought together - for one moment - women sharing pain without having to speak about it. Now all the staff has them and they are all over! I bring them down and put them on the window sill, and when the patients ask, the nurses tell them about me and the meaning of the bottles, which now have grown into "Bottles of Hope"! Since then, Diane has run workshops at the hospital where the patients cover bottles with polymer clay to make their own Bottles of Hope.

________________________________________________________

<http://matjer.moj-album.com/>
Default avatar

Kitty

Ok, jaz se prijavljam. Me je taka fimomanija prijela, da to res ni. Grem uploadat slikce v album, boste vidle, da se mi je zmešalo. V albumu Novo.

KittyPošlji oblikovano (27-12-05 21:37)
----------------------------------------
Prevajanje ni poklic, to je stanje duha.

http://17slon.moj-album.com
http://slovoni.blogspot.com
Default avatar

Nova Tanja

Ej, sej gremo lohk iskat te ta prave flaške, sigurno bi jih na ambulantni kemi z veseljem dali:)

Tanja
Default avatar

mici...

Bi se jaz tudi prijavila, vendar ne razumem čisto angleško mi katera lahko napiše kaj več o tem kaj piše v tem tekstu? Je pač tako, da sem se vedno samo nemško učila.
Pa tudi jaz bi ubrala kakšno drugo tehniko ne fimo. Pa ne prej kot tam nekje v drugi polovici januarja.
___________________________________________________________
<http://ksenija.moj-album.com/>
Default avatar

Nova Tanja

Projekt "Stekleničke upanja" je leta 1999 začela Diane Gregoire, ustvarjalka iz (fimo) mase, ki je preživela raka. Kako bi lahko bolje izkoristila svoj talent, kot tako, da z njim razvedri paciente na kemoterapiji.
Male stekleničke, v katerih so zdravila je odela v fimo maso in jih razdelila med paciente. Maso se lahko obdeluje na različne načine in s tem doseže velike umetniške stvaritve...


"V centru za zdravljenje žensk in otrok sem dobivala kemoterapijo in se igrala z maso. Ko sem dobivala Taxol (6-7 ur tedensko), sem ugotovila, da sestre zavržejo na tone malih praznih stekleničk. Ko sem se prepričala, da niso več strupene, sem jih odnesla domov, jih odela v maso in jim naredila pokrovčke. Ko sem jih prinesla nazaj sestram, so jim bile všeč in prav tako so bile všeč pacientom, ki so me opazovali pri delu.
Očitno so bili navdušeni nad maso in barvami in za trenutek so pozabili kje so. Začela sem jih deliti prijateljem, ki sem jih spoznala v centru in jih poimenovala "Stekleničke upanja".

Prijateljem sem rekla, naj si nekaj zaželijo, željo napišejo na list papirja, ga zaprejo v stekleničko in želja se bo uresničila. Ne vem zakaj, ampak v to smo trdno verjeli. Verjetno zato, ker smo tako hoteli ali samo zaato, da smo se lahko na nekaj oprli. A stekleničke so jim bile všeč. Združile so ženske, njihovo skupno bolečino, čeprav o njej niso govorile.

Zdaj jih ima tudi osebje na okenskih policah in o njihovem namenu pripoveduje pacientom."

Od takrat Diane vodi delavnice, kjer pacienti stekleničke odevajo v maso in si izdelujejo svoje "Stekleničke upanja".

Ej punce, pozna ura, ne zamerite napakam...

Tanja
Default avatar

dd

Jaz tudiiiiii

tole ja pa full lepo, krasna ideja Mamči
Default avatar

mamči

Evo rok za oddajo bi bil 20.januar...upam tako, da je to dovolj časa da se vsaki steklenički posebaj posvetite.

Sem kar nekaj stvari dopisala v 1 post tele teme...bi vas pa prosila za vaše predloge, ideje...skratka rada bi, da bi se skupaj zmenile kako in kaj.
PS:...a katera kaj ve če je kak dan boja proti raku proti koncu januarja-al pa karkoli takega povezanega z zdravjem?...bi se jim mogoče na ta dan neslo naše stekleničke upanja...