Forum.Over.Net

Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Če ne znate razvozlati zavarovalne police ali se vam zdi, da vaš zavarovalni zastopnik govori v vam neznanem jeziku, če ne veste, kako ravnati v primeru škode ali kaj vse krije vaše zavarovanje, potem ste tu na pravem mestu. O zavarovanjih od a do ž se lahko posvetujete z nami.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

odškodnina - pobeg s kraja nesreče

Default avatar

42na

Pozdravljeni,
moja hči je imela pred kratkim prometno nesrečo v kateri je utrpela poškodbe glave, vratu, hrbta, nog in nosu. Bila je tudi nekaj dni v bolnišnici.

Nesreča se je zgodila, ker je nasprotno vozeče vozilo zapeljalo v rdečo luč in vozilu v katerem je bila moja hči s prijatelji izsililo prednost. Po nesreči se je voznik (+ 2 sopotnika) ustavil, prišel po papirnate robčke k ponesrečencem v nasprotnem vozilu (moji hčeri), ko pa je videl, da so začeli za njimi ustavljati drugi osebni avtomobili in jim nuditi pomoč jo je voznik z sopotniki pobrisal v neznano, torej je zapustil kraj nesreče, ne da bi poškodovancem nudil pomoč. Vozilo je pustil na kraju nesreče, ker je bilo nevozno. Vozilo je last podjetja v katerem je bil voznik zaposlen. Lastnik vozila se je po nesreči kmalu javil, voznik, ki je bil pod močnim vplivom alkohola pa šele po 48 urah (ve se zakaj). Policija ima zapisnike in mnenja očividcev. Hči je nezgodno zavarovana kot dijakinja, za kar ne vidim odškodninskega problema, zanima pa me naslednje: Kot vem, lahko zahtevamo odškodnino po končanem zdravljenju po polici avtomobilskega zavarovanja. Kaj pa civilna tožba voznika (sovoznikov?), ki je vozil pod vplivom alkohola in po nesreči pobegnil in ni nudil pomoči poškodovancem? Kaj svetujete v tem primeru?

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav, Fortuna
Default avatar

Bruno

Vaša hči in sopotniki v njenem avtomobilu so upravičeni do odškodnine iz police povzročitelja nesreče, in pa tudi iz vseh morebitnih sklenjenih nezgodnih zavarovanj,šolsko idr.Materialn škoda se lahko uveljavlja takoj,nematerialna pa po končanem zdravljenju vsakega posameznika.
V primeru,da bi bile zavarovalne vsote na polici povzročitelja premale,potem bi razliko nosil povzročitelj.
Če pa se bo dokazalo,da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola,bo zavarovalnica izplačala škode,vendar pa bo povzročitelja plačilo škode regresirala.
Glede civilne tožbe pa nisem prepričan zaradi dolgotrajnosti postopka,vprašati bi moral našega odvetnika,če boste potrebovali karkoli v zvezi z vašim primerom,pa napišite na moj osebni email naslov.

Lepo vas pozdravljam, Bruno [email protected]
**************************************
B&M Zavarovalna pisarna
Bruno Šneberger s.p.
Kermaunerjeva 17,1000 LJ
tel. 051/625-611
e-mail:[email protected]

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav