Med.Over.Net

Kardiologija

Odgovarjajo: prim. Boris Cibic, dr. med., spec. kardiolog

Bolezni srca in ožilja. Krvni tlak. Bolečine in skrb za zdravo srce.

prim. Boris Cibic , dr. med., spec. kardiolog

Boris Cibic

byol

Default avatar

maca1

Prosim za vaše mnenje, ali lahko oseba, ki se zdravi za zvišanim tlakom in jemlje Cozaar in ima KOPB, astmo, oboje v lažji obliki in sindrom Raynaud jemlje zdravilo Byol za umiritev ekstrasistol?

Najlepša hvala za odgovor.
Default avatar

Boris Cibic

Spoštovani,

V skupini zdravil, ki jim pravimo "betablokatorji" je zelo veliko število zdravil. Ker so v kemičnem sestavu nekoliko različna, so nekoliko različni tudi njihovi učinki in stranski učinki. Byol je betablokator, ki spada v skupino kardioselektivnih betablokatorjev, ima manj nezaželenih učinkov na dihanje in pretok krvi.
Če bolehate za blago obliko astme in za blago obliko Raynaudovega sindroma in niso bili uspešni do sedaj rabljeni antiaritmiki, lahko poizkusite učinke Byola.

Lepo vas pozdravljam.

Prim. Boris Cibic, dr. med.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si