Kardiologija

Odgovarjajo: Andraž Cerar, dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine

hiter srčni utrip

Default avatar

tan*

Pozdravljeni,
Stara sem 24 let in pred dobrim mesecem sem začela čutiti hiter srčni utrip. Bil je tako moteč, da sem ga čutila biti v glavi in zato tudi nisem mogla spati. Nato sem obiskala osebnega zdravnika, ki je na podlagi krvnih testov izključil možnosti slabokrvnosti ter probleme s ščitnico ter me napotil k internistu. Tam so opravili EKG (Holter) in ultrazvok srca ter ugotovili da ni nič narobe, vendar da je to posledica slabe fizične kondicije in malce stresa. Sedaj po enem mesecu je stanje skoraj 90% boljše, vendar se moram vsak dan gibati (ker je moje delo sedeče). Občutek imam, da kadar se recimo dva dni ne gibljem, spet začnem čutiti srčni utrip v glavi (samo kadar ležim). Omeniti moram, da s pritiskom nimam problemov.
Internist je omenil, da bi se situacija morala izboljšati po enem mesecu, mene pa zanima, koliko časa res traja, da se stanje normalizira. Bi se morala zglasiti spet nazaj? Še eno vprašanje glede nosečnosti...internist je že omenil, da ta "problem"ni ovira pri nosečnosti, vendar me vseeno zanima še drugo mnenje.
V pričakovanju na odgovor Vas lepo pozdravljam.
Default avatar

Boris Cibic

Spoštovani,

Zelo verjetno imate povsem zdravo srce, ki - v zadnjem času - bolj živahno reagira na zavestne in podzavestne stresne vplive. Priporočam še naprej čim več rednega gibanja (obisk fitnes centra?). Ni zadržkov za nosečnost. Morda bi le-ta še zboljšala vaše počutje.

Lepo vas pozdravljam.

Prim. Boris Cibic, dr. med.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si

Moderatorji

Andraž Cerar , dr. med., spec. kardiologije in vaskularne medicine
ACerar