Med.Over.Net

Kardiologija

Bolečina pri srcu

Default avatar

Irena

Spoštovani!

Pred približno 2 mesecema se mi je prvič pojavila bolečina pri srcu. Bolečina se mi je najprej pojavila v levi roki (v komolcu), čez kak dan se mi je bolečina pojavila v levi rami in se mi pomaknila proti srcu. Bolečina je bila ostra in se mi je pojavila včasih v zgornjem delu srca, včasih pa v spodnjem delu. Čutila sem tudi močan utrip. Odšla sem k zdravniku, ki mi je izmeril krvni pritisk 115/80 in utrip 90 v mirovanju. Naredil pa je tudi EKG, kjer pa ni opazil posebnosti.
Zdravnikovo mnenje je bilo, da je večji utrip posledica pomanjkanja telesne kondicije, da pa zbadanje pri srcu ni nič resnega (nekaj v zvezi z priprtim živcem??).
Bolečina pa se mi še kar pojavlja. Kak teden ali dva je ni, potem pa se zopet pojavi, ali špikanje okoli srca ali pa topa bolečina nad srcem. Včasih pa se mi pojavi tudi bolečina (špikanje)v hrbtu (na zgornji levi polovici).
Včeraj pa se mi je pojavila čudna pekoča bolečina okoli srca.
Prosim, če lahko poveste kaj pomenijo te moje težave.
Pozabila sem še povedati, da sem stara 36 let, visoka 170 cm in težka 57 kg. Od zadnjega obiska pri zdravniku pa sem začela hodit v hribe 2-3 tedensko približno 1 uro.
Hvala in lep pozdrav.
Irena
Default avatar

Boris Cibic

V vašem postu ste navedli, da vam je zdravnik izmeril krvni tlak in da ste opravili EKG-pregled. Niste pa napisali, kaj je zdravnik ugotovil pri poslušanju srca.

Glede na vašo vsebino domnevam, da imate zdravo srce in da bolečine niso posledica motenj srčnega ritma, popuščanja srca ali prizadetosti srčnih žil. Verjetno bodo težave prenehale spontano ob rednih rekreativnih športnih dejavnostih. Mogoče bo koristilo kakšno blago pomirjevalo, ki si ga lahko nabavite brez zdravniškega recepta.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si