Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Odgovarjajo:

peugeot 307 sw ali break

Default avatar

čučl

Zanima me, kakšne so razlike med modeloma Peugeot 307 SW in Peugeot 307 break? Kakšne izkušnje imate s tema avtomobiloma?
Default avatar

kristjan

Če imaš otroke OBVEZNO SW. Ima veliko strešno okno, ki naredi zares dober občutek. Za vozit je zelo komot, na cesti stoji dobro in je prijeten sopotnik. Kot večino francozov pa ni najbolj kvaliteten in še servisi so tko tko. Glej mlajše letnike, ki imajo odpravljene težave.

lp
Default avatar

Juris

No, jaz pa za razliko od kristjana zagovarjam break. SW zna biti zaradi strešnega okna hudo neprijeten. Najprej hočejo otroci kar naprej odpirat zaveso, čeprav šoferju sonce sije v glavo. Poleti se na parkirišču steklena streha tako ogreje, da jo klima ne more več shladiti. Prav neprijetno med vožnjo, ko ti radiator greje glavo, hladen zrak pa piha v obraz. Sedeži na zadnji klopi so v stilu enoprostorcev, to je 3-je ločeni sedeži. To ima prednost samo v enem primeru, ko zadaj sedijo 3-je otroci. V vseh ostalih primerih je to samo slabost. Tudi ko sam sediš na zadnji klopi, si na zunanjih dveh sedežih potisnjen neprijetno blizu vrat. Ko je zima, imaš še bolj hladen občutek, poleti pa ti puhti od vročega okna. Na sredini je sedež ožji in primeren le za otroka.
Če rad kaj prevažaš v prtljažniku, so posamezni sedeži zamudni za zlaganje, njihovi deli mehanizmov pa neprijetno štrlijo v prtljažni prostor. Breakova klop je enostavna za zlaganje in pri tem nastane več prostora v prtljažniku. Za sedenje pa je mnogo udobnejša. Ker je ne motijo mehanizmi zložljivih in nastavljivih sedežev je dvakrat debeleje oblazinjena in bolj prijetna za sedenje.
Kupi break, je boljši in cenejši!
Default avatar

čučl

Hvala, po prebranem in po ogledu obeh avtomobilov se tudi jaz nagibam k break varianti. Sem pa danes na tem forumu prebrala toliko kritik Peugeota 307, da me je tisto prvo navdušenje kar malo minilo. Kupiti nameravamo namreč rabljen avto, star tam nekje 3 leta. Ponudbe je kar nekaj, cene so zelo različne, se pa malo bojim, če se res tako pogosto kvarijo, kot nekateri pišejo.
Default avatar

kristjan

Kritike vzemi z rezervo, je ogromno avtomobilov uvoženih s sumljivo preteklostjo. Rajši daj kakšen sold več in kupi lepo ohranjenega.

lp
Default avatar

pepka

Imam P 307 SW.Dela kot urca in sem ful zadovoljna.Je diesler in se vozim skoraj zastonj.
Default avatar

P307 SW

Sem lastnik P307 SW in bi pojasnil nekaj stvari, ki jih nekateri posplošujejo.

1. Strešne šipe na avtu se lahko dotakneš tudi, ko je v notranjosti več kot 50 stopinj - nobenega problema ni pri ohlajanju avtomobila - klima pri SW to zmore brez težav. Sicer se pa strinjam, da je to dodatek, ki nima velike uporabne vrednosti.

2. zadnji sedeži so precej kvalitetnejši od klopi, so pa zaradi fleksibilnosti precej težji. zelo enostavno jih podreš. to lahko naredi tudi ženska z daljšimi nohti, kar pa za klop v breaku ne bi upal trditi. Seveda lahko kakšnega od njih pustiš doma, ko greš na dopust. Lahko tudi sedež prestaviš v prtljažnik in tako lahko v SW-ju pelješ tudi daljši tovor (seveda ob 5 osebah - vsaj dva od njih morata biti otroka). ko greš na smučanje pozimi enostavno podreš al pa celo odstraniš srednji sedež pa je prostora dovolj za štiri odrasle in še smučarsko opremo.

3. V serijski opremi pri SW-ju je paket vidljivost, pri breaku moraš to doplačati - ne vem točne cene ampak pri Toyoti za podobne dodatke plačaš cca 150.000 - 200.000.

4. Zaradi vseh navedenih prednosti je SW težji za dobrih 100kg, ima tudi večjo nosilnost od breaka.

5. Slabosti sta predvsem dve: Večja poraba (malenkost večja višina in večja teža pač imata svojo ceno) ter dražja registracija - SW je registriran za 7 oseb, medtem, ko je break za 5 - razlika je 10 ali 11 %

Če bi se še enkrat odločal bi ponovno izbral SW-ja.

Moderatorji