Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Povracilo skode v prometni nezgodi

Default avatar

307*

Bila sem udelezena v prometni nezgodi, jaz nisem krivec. Na zavarovalnici sem dala ocenit skodo, zdaj cakam se izjavo povzrocitelja.

Zavarovalnica mi ne krije nadomestno vozilo, ker je moja kasko zavarovalnica druga kot je povzrociteljeva. Kaksno vezo ima to? Ali obstaja moznost, da uveljavljam potrebo po nadomestnem vozilu, saj je moje delo odvisno od prevoznega sredstva?
Na avtomobilu je nastala materialna skoda, nekaj bo ravnanja in barvanja, kar bo seveda znizalo ceno vozilu v kolikor ga bom prodajala. Kako lahko uveljavljam strosek iz tega naslova? Avto je skoraj nov in mi je malo brez veze, da mu cena pade za par 100 jurjev zaradi nezgode za katero niti nisem sama kriva.
Imate morda se kak koristen nasvet pri uveljavljanju skode po prometni nezgodi? N zavarovalnici so bili zelo redkobesedni.
Default avatar

jaka.racman

Vse stroške krije povzročiteljeva zavarovalnica. Od njih zahtevaj tudi nadomestni avto, predvsem pa ne pozabi na odškodnino za zmanjšanje verdnosti avtomobila. Pa pazi, ne podpisuj ničesar, preden dobro ne prebereš, še posebej pa nobenega papirja, na katerem piše, da se odrekaš vsem nadaljnjim zahtevkom. To podpiši šele takrat, ko boš 100% da si dobila vse, kar ti pripada in da je avto 100% v redu zrihtan.
Če bodo karkoli mutili, vzemi odvetnika ...
Default avatar

aljaž no

kaj pa če je povzročiteljev avtomobil bil neregistriran ter nezavarovan???