Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Kia RIO

Default avatar

125

Nameravam kupiti ta avto, pa me zanimajo vaše izkušnje in mnenja.
Default avatar

Uroš

Kia Rio?, lepo prosim, kakšn avto pa je to? Če sm iskren, ampak res!, se rajš vozim z mestnim avtobusom...., pa se ne hecam...
No to je moje mnenje, ostalo je pa stvar okusa.......

Lp, Uroš
Default avatar

šofer

No, Uroš, potem se pa vozi z mestnim avtobusom. Nova kia rio je izjemen avto za to ceno. Vse skupaj je še nadgradnja hyundaija getza (Hyundai je lastnik Kie), ima dovolj opreme, tudi dovolj točk pri Euro NCAP. To, da plastika ni takšna kot v audiju (vseeno pa povsem spodobna), da se menjalnik včasih zatika in da je kakšna nerodnost pri opremi, pa ljudje, ki plačajo za avto do 2,5 mio sit pač ne opazijo - ker več denarja pač nimajo. Proti prejšnji kii rio je sedanja kot dan proti noči. Res sem zelo prijetno presenečen (in nimam je v garaži, da ne bi kdo mislil, niti ne delam na Kii).

LP
Default avatar

Uroš

Pozdravljen šofer....

Lej za 2.5 mio dobiš malo morje rabljenih avtov kot so Audi, Bmw in še nešteto drugih....., sicer ni novo, staro cca. 3-4 leta, pa bodo sigurno dlje časa delal kot pa Kia :O) Poleg tega so bolj varni, lepše se vozi, pa lahko mirno rečeš da maš avto... :O)
Na srečo se mi ne bo treba voziti z mestnim avtobusom, vsaj zaenkrat, mam srečo da lahko vozim BMW 535d.....

Pa brez zamere.....

Lp, Uroš
Default avatar

šofer

Lepo, da se voziš v BMW, verjamem, da imaš tudi dovolj denarja za njegovo vzdrževanje. Vsi ga pač nimajo in lahko ti zelo hitro dokažem, da stari audi ali BMW stane več kot nova kia rio. (že pri registraciji, gumah in podobnem je razlika očitna). Zato mislim, da je tistemu, ki nima dovolj denarja, lahko dovoljeno, da se zadovolji z nekaj slabšim udobjem, a za precej nižje stroške. In, ja, tudi meni je bilo težko sesti iz dobrega avtomobila v kio rio, a ti povem, da sem bil zelo prijetno presenečen. Navsezadnje je bila razlika v ceni štirikratna, razlika v udobju pa nikakor ne.
Prav nič ti ne zamerim, vsak ima svoje mnenje, a moraš pač videti tudi drugi vidik. Strošek avtomobila pač ni samo nabavna cena ...
Default avatar

Uroš

Ja to je pa res, se strinjam , vzdrževanje je drago za moj avto, že samo registracija + kasko cca.470.000,00 sit kar je res veliko, če nimaš si nikakor ne morš tega prvošt, da ne govorim kje so še servisi ali nakup ene gume ki se vrti okoli 70.000,00 sit za kos....?
Če sešteješ letne stroške avtomobila mislm dabi pršu kar blizu polovice cene Kiie...?
Ne vem kaj pa kakšen Renault, mogoče fiat, meni osebno so lepši boljši...?

Lp, Uroš
Default avatar

Zoja

Tudi prepotentnost se lahko reče temu, Uroš. Pa brez zamere. Ne vem, zakaj imajo o kakem avtu največ povedati tisti, ki ga nikoli niso vozili. To večno forsiranje enih firm kot izjemnih in kritiziranje drugih je prav otročje ... Svojega strašnega BMW-ja pač primerjaj z avti svojega cenovnega razreda.
Novi Rio je prav lušten in spodoben avto, ne bi vedela, da kaka druga firma ponuja več za to ceno. Kot že napisano, so nekoliko premalo tekoče prestave, a ni sile, ko se navadiš. Je pa šele kaka 2 meseca pri nas, zato prav dosti izkušenj nima nihče. Na testih na tujih spletnih straneh ga kar hvalijo (GBR in DEU).
Default avatar

šofer

Zoja, ker si ravno omenila: sem se spomnil, da je na nekem nemškem primerjalnem testu kia rio - zmagala! Pred cliom, pred polom, pred fiesto, celo pred toyoto yaris. Res je: po tehničnih značilnostih je zaostala za yarisom in cliom, a z upoštevanjem cene in stroškov je bila pred vsemi. (in v Nemčiji velja, da je avto dober že, če minimalno zaostane za nemškim modelom!)