Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Steklena streha pri Renault Espace

Default avatar
Dober dan,

smo štiri članska družina, ki se bo v bližnji prihodnosti morda povečala še za enega člana, torej potrebujemo "konkretno" velik avto. Nekako smo izbrali Renault Espace, v ožjem izboru pa smo imeli še Toyoto Avensis Verso. Zaradi naprednejše tehnike, boljših varnostnih rezultatov na Euro NCap testu (btw. Avensis verso sploh nima opravljenega testa) in tudi boljšega "filinga", smo izbrali francoza. Malce sicer dvomimo v svojo odločitev, ker Toyote veljajo za zelo zanesljive avtomobile, Renault pač ne. Ampak pri Avensisu je tehnika zelo zastarela, avto gre zelo kmalu tudi iz proizvodnje in ga ne bodo več proizvajali, Espace pa je takorekoč "nov" avtomobil.

Sedaj pa vprašanje: nekako smo se odločili za različico Helios (lahko si jo ogledate tukaj: , ki ponuja nepomično sončno streho po celotni dolžini avtomobila, ki jo Renault sedaj ponuja kot brezplačno dodatno opremo. Zanima nas, ali ima kdo izmed vas avtomobil s podobno streho. Kako je glede varnosti, npr. pri obračanju avtomobila? Ali je poleti (in nasploh ob sončnem vremenu) v notranjosti bolj vroče kot sicer? Imate sicer kakšne druge pripombe glede uporabnosti avta?

Hvala za vsa mnenja in pomoč!
Default avatar
Veliko bolj vroče, poleg tega je v avtu več hrupa.
In nočem kvarit veselja, ampak ne poznam niti enega lastnika espaca, ki se ne bi pritoževal nad kvaliteto ...
Novi Ford Galaxy (coming soon) bo vsaj enako prostoren pa še kaka varinata bi se našla ...
Default avatar
Streha ne pomeni - za varnost (pred nekaj leti so naredili test in se je avto s strešnim oknom bolje odrezal (ojačitve) v čelnem trku. Za prevračanje pa verjetno, da je najboljša zaščita pleh. Glede nezadovoljnih lastnikov pa: avto verjetno ma več okvar kot kakšen japonec (glede nemcov in ita se ne bi upal trditi) ima pa avto en čar, ki ga nekateri začutijo, nekateri pač ne. Meni osebno je kljub pomakljivostim zelo dober enoprostorec.

lp
Default avatar
Ne nasedaj nasvetom, ki niso od dejanskih lastnikov.
Sam IMAM podobno strešno okno, pa avto ni NIČ glasnejši in nič bolj vroč.
Nasprotno, ko zapreš notranji senčnik, deluje vmesna "zračna" plast kot izolator. Ponavljam, avto ni zaradi sončne strehe z notranjim senčnikom nič bolj vroč.
Mnogo bolj velja izpostaviti mnoge prednosti take strehe: maksimalno dober filing sploh za tiste v drugi (tretji) vrsti, praktična pri semaforjih - ko spremembo luči spremljaš skozi streho in se ne nagibaš naprej, praktična na potovanjih, ko dogajanje in morebitne smerokaze "med stolpnicami" spremljaš skozi streho, lepo pride zadeva do izraza tudi med gorami in v tunelih... (zdaj že malo pretiravam... ha, ha,...
:)

skratka: PRIPOROČAM !
Default avatar
Kenzo, glede na tvojho izjavo ugibam , da imaš enega s stekleno in enega z navadno streho ("Ne nasedaj nasvetom, ki niso od dejanskih lastnikov") ...
Sem vozil oba in: če maš senčnik odprt, je bolj vroče (oitroma mora klima mnogo močneje pihat), če pa zapreš sečnik, pa je vseeno ali maš stekleno streho ali ne. Potem to ni več to.
Default avatar
Drži.
Na vrhuncu poletja - v sončnih dnevih, je seveda nujno senčnik zaprt.
Default avatar
Draga družina sigurno bo bolj vroče, sej je to jasno, da več steklenih površin povzroča večjo prepustnost svetlobe in vročine bolj bo klima pržgana hujšga pa ne bo bo pa sigurn več okvar kot pri tojoti. Navsezdnje so adacovi testi pokazal da je med vsemi enoprostorci na tržišču ESPACE najboj pokvarljiva roba !!!
Default avatar
Draga družina!

Res je, japonski avto je kvaliteten in to zelo kvaliteten, pa vseeno je bila moja odločitev o nakupu avtomobila ta, da sem se odpeljal v Citreonov salon ter si privoščil Picasoja.

V tem času so veliki popusti za ta avto, dobiš pa ga tudi s panoramsko streho - po želji.

Moderatorji