Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Nakup novega avtomobila (nujno čimprejšnji odgovor)

Default avatar

DANY

Lep pozdrav,

Zanimam se za nakup novega avtomobila za ženo. Imava 2 majhna otroka. Važno je da ima avto klimo in da bo avto imel čim boljše razmerje med kvaliteto in ceno. Z avtom se bo vozila (v eno smer) vsak dan 20 km v službo, 2 km v vrtec, 2 km v trgovino ... 1x/teden k svoji mami 45 km (v eno smer). Biti mora torej čim bolj ekonomičen (čim manjša poraba, nizka cena in avto, ki bo zahteval čim manj vzdrževalnih stroškov in popravil).

Avto nameravava imeti za dlje časa (predvidoma 7 let ali dlje, odvisno od tega koliko vzdrževalnih stroškov bo avto sčasoma zahteval). Potrebujeva ga v kratkem (do Septembra).

Zaenkrat razmišljam med opcijami: - Chervrolet Kalos 1.2 direct 3 v
(53 kW, garancija-splošna: 3 leta, 1.744.800 SIT, poraba: 5,5/8,4)
- Kia Rio 1.3 i RS Amigo 4 v
(55 kW, garancija: 5 let, 1.769.760 SIT, poraba: ?)
- Kia Picanto 1.0 Lotto
(45 kW, garancija: 5 let, 1.679.000 SIT, poraba: 4,1/5,9)

Ali je res, da so Kiini avtomobili manj kvalitetni in da če odgrneš "tepih pri vratih" zagledaš kovinske elemente ki so čisto prerjaveli ?

Kia Picanto 1.1 LX (te oznake na spletni strani proizvajalca nisem našel) je bil pred kratkim glede na raziskavo nemškega društva ADAC med 5500 avtomobili izbran za najbolj ekonomično vozilo).

Ali mislite, da je ta avtomobil primeren glede na to, da bo imel klimo (slišal sem da mora biti delovna prostornina motorja vsaj 1.2 ccm, da klima solidno deluje ter da avto ob tem tudi solidno "vleče v hrib".

Hvala lepa za nasvete že vnaprej in lep pozdrav, Dany
Default avatar

kristjan

Med temi glasujem za kalosa, drugače pa kakšna fiesta, punto, polo, clio, corsa tudi niso napačni avtomobili za malenkost višjo ceno.
Default avatar

jaka.racman

Med temi kalos, sicer pa poglej še Logana in Fiat Albeo ... Picanto je za družino z dvema otrokaoma neuporaben, Kalos bo (glede na napisano gre z 2. avto v družini) OK ...
Default avatar

škorpjon

Med omenjenimi kandidati je najbolje, da se o zmogljivostih in še čem prepričaš na testni vožnji za vsak avto posebej in potem pač izbereš tisto, kar je zate najboljše.
Kot opcijo naj ti navedem, kaj bi sam izbral, če bi bil na tvojem mestu (družina z majhnimi otroki, denarni limit, majhna poraba in stroški ...). Izbral bi nekaj takega:

Avto je veliko bolj prostoren in prilagodljiv,kar je pomembno zaradi prtljage, ki sodi zraven naraščaja (npr. voziček, pa razne cote ...), pa tudi udobja in počutja potnikov, motor pa je veliko bolj dinamičen od tvojih kandidatov obenem pa nič bolj požrešen, pa tudi glede vzdrževanja bi moral z nekimi normalnimi oz sprejemljivimi stroški služit še nadaljnih 7 oz več let.

LP
Default avatar

DANY

Hvala vam za odgovore.
Default avatar

Blaž

Kakorkoli že, ne kupuj avta s 3 vrati! Kako pa misliš izvajati balet okrog pripenjanja otrok, pa čiščenje zadnjega dela, itd.
Default avatar

Kenzo

Pri "korejcih" velja upoštevati, da so tovarniški podatki o porabi VEDNO pretirani - prenizki (dejanska poraba je bistveno višja, kar potrjujejo VSI testi v revijah in pri uporabnikih). Prav tako pa velja vzeti podatek o velikosti prtljažnika z veliiiiko rezervo...
cron