Avtomobilizem

Odgovarjajo:

nova opel astra

Default avatar
pozitivne pa tudi negativne lastnosti me zanimajo? Prosim za nasvet iz izkušenj, da mi kdo ne bo spet opiovala mazde ali pa honde-ker sem alergičen, ko eni hvalijo japonce sami vozijo pa jugota
Default avatar
Jaz dam vse štiri stran od opla, ne kliči težav!

Meni se sicer na uč dopade, ampak ne bo me pa zaslepil. .)
Default avatar
Stran od Opla. Sama sem lani kupila novega. Zdaj ga imam že 3 mesece na popravilu. Same težave, nič se ne da rešit.
Default avatar
Če hočeš Opla, kupi bencinarja 1.6, ker se ne kvari. Dizli se pa pri Oplu ful kvarijo. Glede Japoncev pa tako - sama sem prisegala na nemške avtomobile kar 10 let, pa me je nov VW ful razočaral, ker je bil več na servisu kot pa doma. Sedaj imam že 3 leta zgolj Japonce, pa sem bila prej 100% proti njim, in lahko ti povem, da sem zelo pozitivno presenečena nad njihovo tehnologijo in zanesljivostjo.
Default avatar
Oprostite VSI,ki imaste toliko čez vozila Opel sam vozim Astro že več let in nobenih težav tako ,da sem tudi sedaj vplačal Astro 1.7 cdti GTC.Rad pa bi izvedel kakšne težave ste imeli z dizelaši oplel in kakšne avtomobile vozite????
Default avatar
Ej Janez, saj Slovenci smo znani po črednem nagonu. Ople zelo radi vozijo naši bratje tam doli.

Dragi moji, kje je Opel danes? Spodaj,... Primer, NA ŽALOST, iz lastne družine = pri prevzemu nova Astra ni vžgala, preprosto NI!

In prodajalec je rekel, ah, saj to ni nič novega!!!!!!!!! Ampak moj zaplankani foter jo je vseeno kupil. In zdaj mu že sveti lučka od airbaga.

Ja Janez, ti si pa res upravičeno jezen na nas, ki Oplov ne priporočamo
Default avatar
OJOJOJ!!!
Kaj imajo vsi tok cez ople??!?!
Saj ni v bistvu boljsih avtov za to ceno (razen mogoce VW)
Jaz imam Opel vectro 1.6 letnik 1991.-nikdar se ni nic zgodilo.
Sedaj bom kupil novo vectro karavan DIESEL, ki cudovito dela!
Soseda ima Astro- ful zadovoljna!
To kar pa avto ne vzge pa ni kriv Opel, prijatelji majo Hondo, drug Toyoto-ni se vzgala-To niso krive znamke!!!
Nekomu se Mercedes ne vzge""Oh ne, nekaj je narobe z Mercedesom""-NE!!

Odloci se sam, samo Opel Astra je spica v svoji kategoriji!
Default avatar
+Pozabu sm dodat, da bi vsi razen redkih izjem bli ful za astro ce bi cez pokrov namest Opel, bla zalepljena Hondina al pa Toyotina znacka***
Default avatar
Ja, ja so Opli tut spodi, sam vec jih je pa po Nemciji pa zgori, zdej sm bil na pocitnicah po nemciji-oplov tok da se ti se sanja ne!!
Default avatar
Pozdrav!

Do nedavnega vozila Opel Astro 1,7 TD, letnik 99. Super avto za vozit, super izgleda. Dokler mi ni popolnoma crknil (še zdaj ne vem prav zakaj), je bil popolnoma OK.
Poznam pa preverjeno več primerkov (v naši okolici), ko so se jim pokvarili Opli Astre dizli, skoraj istočasno kot meni oz. kar po vrsti.
Napake pa niso male. Me je skoraj kap, ko so mi rekli, da so problem Bosh črpalke (ki se menda ne dajo kaj prida popravljat oz.jih popravljajo samo na Bizeljskem).
Tudi naj bi bili motorji Opel slabši od motorjev Isuzu, ki so tudi menda v nekaterih Astrah. Toliko o moji neprofesionalni poučenosti.

PS: Se mi je pa skala odvalila s srca, ko je avto kupil en mehanik, in me odrešil muk in metanja denarja za servise (ki mimogrede niso imeli pojma, kaj je z avtom narobe)!


LP
Default avatar
Ja, to je bilo na STARI astri!!
Jaz ne vem za avtomobile ki nebi odpravljali starih napak...
Isto se je zgodilo pri mercedesu E klase.- Starejsi so "neunicljivi", novi pa se kvarijo za znoret. Kaj hocem rec je: 100% bo naslednja generacija imela te tezave odpravljene.

LP
Default avatar
Janez napisal:

> Oprostite VSI,ki imaste toliko čez vozila Opel sam vozim Astro
> že več let in nobenih težav tako ,da sem tudi sedaj vplačal
> Astro 1.7 cdti GTC.Rad pa bi izvedel kakšne težave ste imeli z
> dizelaši oplel in kakšne avtomobile vozite????


Osebno nimam čisto nič proti Oplu - celo zgoraj sem ti napisala, da je bencinar 1,6 O.K.. So pa pri dizlih težave precej pogoste - govorim ti iz izkušenj, ker smo imeli pri nas že veliko reklamacij. Drugače pa vozim Hondo, čeprav bi imela na kakšno drugo znamko (katero prodajamo) veliko več popusta, samo se zanjo nisem odločila, ker tudi strokovnjaki te firme tako na štiri oči povedo marsikaj glede kvalitete.
Default avatar
Spoštovane gospe in gospodje, ko tole prebiram, se mi za hip zazdi da sem na Mobisuxsu, ki jo oblikuje "vsega polnoritna" in prepotentna mladež, kjer se med seboj boksajo Nokiaši in Sony-Ericssovsi na primer. Odrastite prosim - torej bodite strpni, tolerantni, pribljižno komparativni, širši ... torej INTELIGENTNEJŠI.
Skratka Opel je dober avto (sam imam Astro caravan 3,5 leta in 110 km - brez enega samcatega problema). A to ne pomeni, da jutri ne odpove. Podobno je z drugi avti. Vsako letne statistike ADAC resda kažejo "Japonce" na vrhu kakovosti, Opli pa so nekje v zgornji tretjini. Podobno solidno se Opli "odrežejo" v, strokovnih krogih visoko cenjeni, Angleški lestvici "Reliability Indexs".
Za konec: Zahodno evropski avtomobili so dobri, morda nekoliko manj zanesljivi od Japonskih ... a te tazlike se pokažejo na dolgi rok ... v grobem povprečju pa smo približno na istem.
Default avatar
Vžgala ni, ker so morali zamenjati neke kable na glavi motorja al nekaj v zvezi z nekakšno katodno ploščo. Tudi jaz bi razumel, če bi bil prazen akumulator.

Ne vem, zakaj se tako repenčite, če ljudje povedo svoje negativne izkušnje z Opli. Saj ne previm, da jih imate tudi vi, vi kar kupujte Ople, mnenje pa lahko povemo VSI!

IN MOJE MNENJE JE UPRAVIČENO, KER IMAMO OPLA V DRUŽINI...
Default avatar
Oprosti, samo to ne pomeni da se to zgodi NA VSAKI astri
Default avatar
Jaz tudi ne razumem zakaj se repenčite, če nekdo pove slabe izkušnje s servisom in oplom. Vsi avti se lahko pokvarijo. bistvena razlika pa je, da se eni bolj pogosto, drugi manj pogosto. Pa še stroški so zelo pomebni in servis tudi...

Poznam kar nekaj ljudi, ki imajo opla (od corse,a stre vectre..) pa so vsi imeli težave, poleg rednih servisov, še toliko izrednih servisov!

A je to normalno da ti gre alternator od vectre 3x (beri TRIKRAT v TREH letih) in oni celega zamenjajo, ne da bi starega nazaj dali, pa mislim, da je cena enega okol 60.000 sit) Stalne težave z žarnicami za osvetlitev. Sodelavcu vsakič zamenjajo nekaj teh žarnic, enkrat so mu jih celo 11 žarnic zamenjali naenkrat. Pa centralno zaklepanje, crknilo, menjava ključavnic, ki so tudi pošastno drage....katalizator fuč,... pa stikalo za luči preko 30.000 sit....klima... Izpod 60.000 sit nikdar plačal. Največkrat ga je redni servis stal okol 90.000 sit pa najmanj 1x letno še izredni servis! :)))
Jaz sem mu svetoval, da ne opla kupit, saj je že imel s kadetom težave, sam kaj češ, eni imajo radi težave.

p.s. to zagovarjanje opla od enih se mi zdi enako, ko je enkrat tukaj tekla debata o težavah z VW. In tisti, ki je tako vneto zagovarjal VW je bil prodajalec VW-ja :)))
Default avatar
Jaz sem prej vozila 6 let starega Legasya. Brez problemov, super oprema. Potem pa sem šla na NOV avto, tudi dobra oprema, faj izgled, pa dizl. Na opla. Po 7 mesecih ga prodajam. Ne ugotovijo napake, avto ne gre. O servisu ne bi izgubljala besed. Kupujem nov avto, tega pa prodajam. Definitivno nikoli več opla.
Default avatar
...ta isti sodelavec je včeraj spet ostal na cesti, menda mu je šel menjalnik, še ne vejo točno kaj, menda stane nov menjalnik okol 1 milijon SIT, toliko kot sedaj njegov avto :)
Default avatar
Avto se lahko pokvari pa al je Honda, al pa Skoda
Sosolcu se je pokvarila Honda accord nasredi ceste-napaka na avtu
Se enemu je sel Land Cruiser- prvic sel po neravnem terenu, blatnik odpadu, motor zacel spuscati.
Spet drugemu se to zgodi na Oplu-kaj ces

Moderatorji