Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Nakup novega avtomobila

Default avatar

Nana

Odločamo se za nakup novega avtomobila, pa se ne moremo odločiti katerega. Odločamo se med:
- Citroen XSara Picasso 1.6 (v mesecu marcu -750.000SIT) in
- Škoda Octavia 1.6 (nova).

Tisti ki se spoznate prosim svetujte, saj bomo imeli avto daljše obdobje.

Hvala vsem za kakršenkoli nasvet
Default avatar

Kolesar

Danes ko je izdelava avtomobilov robotozirana dobiš za približno enako ceno, približno enako kvaliteto. Torej odločitev mora biti tvoja.
Na primer, jaz sem kupil Toyoto. Za ta denar bi lahko dobil marsikaj. To mi sploh ni bilo pomembno. Želel sem Toyoto zamenjati za Toyoto. In to je to. Moraš si izpolniti svojo in ne tujo željo.
Default avatar

šofer

xsara picasso je v prednosti zaradi več prostora, a 1,6-litrski motor je precej podhranjen - ne razumeti napak, to pomeni, da bo treba malo več prestavljanja, malo prehitevanja in da med vožnjo po avtocesti poraba lahko precej naraste

octavia je klasičen avtomobil, kar pomeni, da ni tako prilagodljiv kot xsara picasso, prostora za prtljago je zaradi limuzinske oblike nekaj manj predvsem v višino (pomaga pri prevozu vozičkov), tudi v tem primeru motor ni nič posebnega
Default avatar

nina 17

Probaj japonske znamke in NE gledat popustov. Raje se vprašaj, zakaj dajejo popuste. Pojdite pogledat na Hondo - mi imamo doma Hondo, ki ima že 117.000 km v treh letih in fotko pravi, da ne gre več na drugo znamko. So v Ljubljani, z Dunajske zaviješ pri AMZS-ju, in potem čez 200 metrov je prodajalna Hond.
cron