Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Picasso ali Sceinic

Default avatar

Mina

V ožji izbor za našo 4-člansko (2 majhna otroka) družino sta prišla ta dva avtomobila. Naši plusi in minusi so naslednji:
Picasso Exclusive 2.0Hdi:
+lepši, večji pritljažnik, cca.1,2M cenejši
-manj varen, zastarel model

Sceinic Dynamic Luxe (najbrž bencinski motor)
+bolj varen, novejši model
-zelo širok, manjši pritljažnik, visoka cena

To so naša razmišljanja, kaj pa mislite vi - predvsem lastniki enega in drugega?

Hvala za mnenja in lep dan,
Mina
Default avatar

jure

ste se ze peljali z obema? ce ne je to prvo kar morete, pol pa dalje...
Default avatar

škorpjon

Ne vem, kje si ti našla ponudbo PICASSA, ki je 1,2 mio cenejša.
Pogledal sem malce ponudbo in razlika se mi glede na meni dostopne informacije ne zdi velika;
PICASSO – nov (verjetno 2004)

SCENIC – nov (12/2004)

Razlika med slednjima je dobre pol milijona.
V tem primeru bi izbral SCENIC-a. Ima 120 »konjev« obilico navora, 6 prestav, popolno opremo. Moč motorja, skupaj z 6 stopenjskim menjalnikom se bo poznala pri hitih avtocestnih povprečjih, tudi klance in ostale napore bo avto zlahka premagal – oz veliko boljše kot PICASSO (90 »konjev«). Močnejše motorje imata v tem razredu le VW TOURAN (140) in FORD C-MAX (130).
Če pa najdeš oz obstaja ponudba, ki je 1,2 milijona ugodnejša, bi raje izbral PICASS-a. Glede varnosti lahko pogrešaš kakšno»zvezdico« (preizkusna trčenja). Drugače pa so to avtomobili namenjeni lagodnemu družinskemu »križarjenju«, verjetno z njim ne boš vozila »po čez« skozi ovinke. Zato se mi ostala varnost ne zdi preveč kritična v tolikšni meri, da bi te odvrnila od nakupa.

LP, Škorpjon
Default avatar

Jaka

Scenic. Picasso je star (in ko prde nov model bo rabljenim padla cena), precej manj zanesljiv in kvaliteten ...
Default avatar

kleopatra 26

Renault so jajca. Izberi Picassoja.
Default avatar

Cezar 27

Kleopatra 26, bi lahko podrobneje obrazložila svojo izjavo?!
Moje dolgoletne izkušnje z Renaultom (vmes sem nekaj časa vozil tudi Opla), so v glavnem zelo pozitivne. Z Laguno sem prevozil skoraj 160.000 km (in to ne samo po Sloveniji) in v vsem tem času mi je samo enkrat crknil vžig in odpadel izpušni lonec, kar se mi zdi precej dobra bilanca. Zdaj imam Grand Scenica in sem tudi kar zadovoljen; trenutno imam sicer enega nežnega črička in pokvaril se mi je mehanizem za zapiranje levega stranskega ogledala, vse ostalo pa klapa. Nekaj ur sem presedel tudi v VW Touranu (verziji, ki je bila dobrega 0,3 mio dražja od mojega Scenica) in bil popolnoma zgrožen nad notranjo opremo (neverjetno cenena plastika), ergonomijo, položajem voznika, splošnim počutjem in estetiko; to definitivno ni avtomobil zame.
Nekdo, ki ga dobro poznam, pa ima tudi že dolgoletne pozitivne izkušnje s Picassom. Jaz osebno pa pri izbiri nisem imel dileme in sem se po dolgem razmišljanju, prebiranju naših in tujih ocen ter poskusnih vožnjah odločil za Grand Scenica z vso (zame) potrebno dodatno opremo. Po 8 mesecih in dobrih 10.000 km sem zadovoljen, avtomobil se zlasti obnese na dolgih poteh (več kot 1000 km) in je skoraj idealen za manjšo družino (2 otroka).
Default avatar

Cezar 27

Aja, še nekaj: avtomobil, ki ga opisujem, je seveda dizlaš (dCI) 2.0 in ima vozne lastnosti, ki zadovoljijo tudi malce ostrejšega voznika, da o bolj umirjenih družinskih očetih niti ne govorimo. Osebno ne vidim bistvene razlike med bencinskim Oplom 2.0, ki sem ga tudi vozil.
Default avatar

francl

Vsekakor vam priporočam citroena. Da ne bo pomote, res je precej cenejši in vožnja z njim je odlična. Jaz sem z njim naredil v 4 letih 130000 km, redno ga servisiram in do zdaj mi je crknila sam črpalka za brisalce, drugače pa teče kot urica seveda ob rednem servisiranju.
Renault je jajca:)

lp
Default avatar

Mina

Hvala za vsa vaša mnenja.
Trenutno se odločamo med temle

ali med novim Picassojem.
Moram pa še preveriti Ford C-max, kakšna je cena za podobno opremo.
Lp, Mina
Default avatar

Uživač

kleopatra 26 in francl, dajta se no vzdržat takih primitivnih in vulgarnih komentarjev, če jih ne znata niti argumentirati. A vaju ni sram?!
Default avatar

alex

Ojla mi slab mesec nazaj kupili novga Picassoja 2.0 HDI Exclusive, morem pohvalt avto
Super zadeva, edin je pa res da mal mal konj. Sam je tko, navora še vedno zadost, ne moreš pa z njim glih dirkat a ne. Drugač pa samo pohvlano do sedaj (trkam na mizo). Poraba majhna 5,8 l, prostora velik, ni problem tud dva vozička dat v prtlažnik pa še ostane prostora za kakšen ruzak. Kar se vožnje tiče sem tud zadovoljen. JE pa res da ni za kkšne divje voznike. Tko na kratko.
Default avatar

titi

tako kot alex smo tudi mi približno en mesec lastniki 2 leti starega
picassoja 2.0HDi in smo z vsem naštetim zelo zadovoljni,

lep dan in dobro odločitev
titi
Default avatar

pikijakob

Citorena vzemi, se strinjam z jagodo, v uporabi sem imel že ogromno avotv, zato lahko rečem, da je renault med manj kvalitetnimi
Default avatar

VanjaN

Odkod tebi ti podatki o zanesljivosti in kvaliteti.
HDi ni nekih problemov, 1.6 ni problemov, 1.8 edino visoka poraba.

Če gledava test rabljenega pri AvtoBildu so oba pošinfali, le da še Scenica bolj, ne tega novega,- model 2.

Je pa motorna izbira nekoliko slabša pri Picassoju , ker ne uvažajo novih motorjev HDi 1.6 90 KM in 1.6 110 KM.
Default avatar

VanjaN

Težko kaj rečem, bolj navijam za picassoja, ker je obnovljen model, koliko je varen ta se še ne ve, prvi je dobil ****. HDi je odlična izbira, prav tako oprema exclusive. Novi avto je le novi, 2 leti garancije, če pa se vam bo zdelo premalo 90 konjev, pa čip notri pa jih imaš 110 ali pa 130, plačuješ pa za 90. No, mislim da ne bo potrebno.
Default avatar

Gimi

Cezar 27. to kar se tebi dogaja s avti je razlog za zamenjavo znamke. Vsaj jaz bi jo, pa mi je na srečo ni treba vozim azijca!
Default avatar

Cezar27

Le čevlje sodi naj kopitar!
Kar se mene tiče, avta ne kupujem samo zaradi njegove statistične zanesljivosti, marveč pri tem upoštevam še vsaj naslednje kriterije:
- udobje (ergonomija, občutek, notranje oblikovanje ...)
- uporabnost (družina, prtljaga, dodatna pomožna sedeža ...)
- oblika (estetika), tako zunanja kot notranja
- sodobnost tehnične zasnove in oblikovanja
- izvirnost oblikovanja
- razmerje kakovost (vključno z motorjem in opremo) - cena
Iz specifičnih razlogov (možnost nakupa brez DDV!) sem celo razmišljal o zamenjavi avtomobila, saj denar praktično ni omejitev, vendar sem se po razmisleku in dobrih 10.000 prevoženih km (pa ne po Ljubljani!) odločil, da avta ne zamenjam.
Tudi če bi me slučajno kdaj pustil na cesti, bom to vzel v zakup, saj mi zadovoljuje zgoraj navedene kriterije.
Absolutizirati en sam kriterij, povrhu še statističnega, pa se mi zdi, milo rečeno, iracionalno.
Sicer si pa o racionalnosti velikega dela sodelujočih ne delam več kakšnih posebnih utvar ...
Default avatar

???

senika ti nikakor ne priporočam..od kar ga imamo so problemi z avtomobilom in z pooblaščenimi servisi (ko pride do okvare je ne znajo popravit)..je pa res, da za iste napake poročajo tudi lastniki citroenov in pižojev..