Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Kje sploh kupiti dober rabljen avto?

Default avatar

Anuška

Ker vse, kar smo do sedaj pregledali, je en sam krš!

Smo družina z majhnim dojenčkom in majhnim avtom (Bravo). Če v avto spravimo voziček, nam v prtljažniku zmanjka prostora za karkoli drugega in z možem sva se odločila za nakup rabljenega karavana do 2 mio. Najprej sva se vrgla na Mareo Weekend ( Fiata sva že navajena), a je vse ena groza: uvoz iz Italije, prevrteni števci (na števcu 80 000 km, volan in prestavna ročica pa zlizana do sijaja; najin avto ima 90 000km, pa je še vse kot novo), zmahana notranjost, pa zanimivo: enake nove gume na vseh Mareah. Iščeva letnik 2001- očitno dobrega avta ne bova dobila.

No, zdaj bova začela gledati za Fordom Focusom karavanom ali Astro karavan. Rabimo avtomatsko klimo, ABS, vsaj dve zračni vreči; spet bo težko- Astre še nisem zasledila z avtomatsko klimo, Focusa komaj kakšnega. Uf!

Danes sem prvič zasledila tale forum in vidim, da ste tu sami prekaljeni avtomobilski mački in mačkice. Svetujte, kje naj dobimo dober rabljen avto! Pa ne me linkat na Avto.net, ga znam že na pamet!

Hvala za pomoč in lep pozdrav,

Anuška
Default avatar

Never-say-never

Ker se nihče ne oglasi, se javljam jaz. Prej najdeš zelenega psa, kot dober rabljen avto. Oba avta, ki sva jih do sedaj imela kot prva lastnika, sta bila kljub starosti takoj prodana in to brez oglasov. Povedati hočem, da moraš biti na pravem mestu in ob pravem času, da naletiš na takšen avto. Če se vama zelo mudi, vama to zagotovo ne bo uspelo!
Imam pa drugo idejo. V kolikor sta finančno pri močeh, počakajta recimo do februarja, ko se bodo prodajali novi avtomobili letnika 2004 po ugodnejših cenah. Če je avto v vajini lasti 10 let, potem tista letnica proizvodnje nima več takšnega pomena. Ker sta že sedaj na Fiatu, razmišljajta o Stilotu v karavanski različici. Nisem neki pristaš Fiatov, vendar jih mnogi na tem forumu hvalijo, predvsem Stilota v dizelski preobleki.
Sama bi kupila rabljen avto samo od očeta, brata ali tasta, ker vem, kaj z njimi delajo in kako vozijo. Veš, tudi midva sva včasih razmišljaja o rabljenem avtomobilu, potem pa sva na lastne oči videla to, kar ti imenuješ zmahano notranjost in sva se premislila. Ker sva bila takrat že oba zaposlena, sva konkretno "šparala", (pa ne samo za avto) in sva si privoščila novega, pa čeprav malega. Naprej je običajno zadeva lažja. Obilo sreče pri iskanju in nakupu novega ali rabljenega avtomobila vama želim!
Default avatar

hansi

Edini, ki ti ga sploh upam namigniti, je Nissanov servis Krulc v Moravčah. Človek slovi kot najboljši Nissanov serviser in dobro živi od servisiranja Nissanov ter si s preprodajanjem škart robe najbrž ne bi hotel mazati rok. Ima pa v glavnem rabljene Nissane, kar vam očitno ni ravno prva izbira, lahko ti pa iz prve roke povem (ponosna lastnica Nissana), da ni napačna izbira. So sicer nekoliko dražji avti, kot bi jih denimo videla drugje, zato pa brezhibni. Če ima pa še tak avto, ki je bil tudi vedno servisiran pri njem, je pa to to.
Pa še to - v vsakem primeru ne kupi avta pri preprodajalcih in avtohišah, če ti ne dajo vsaj trimesečne garancije (seveda naj se to napiše tudi v pogodbo), zahtevaj, da ti povedo, ali so ga kaj popravljali in kaj so porihtali in naj se to tudi napiše v pogodbo. Tudi stanje števca naj se napiše. Skrite napake namreč lahko reklamiraš. Če ti garancije ne dajo, se obrni na petah in proč od njih. Boljše, da zamudiš eno dobro priliko, kot da se naserješ.
Default avatar

boris

PREDLAGAM DA RAZMISLITE MALO O RENAULTU..
IMAMO 2 OTROKA KUPILI PA SMO MEGANA KARAVAN L.2000, PRI AVTOHIŠI REAL V LJ. DOBILI SMO AVTO OD 1 LASTNICE , ODLIČNO OHRANJENEGA IN NEKARAMBOLIRANEGA, PA ŠE 3 MESECE GARANCIJE, RES DA NIMA AVTOMATSKE KLIME AMPAK KLIMA DELA FUL DOBRO. Z AVTOHIŠO SMO BILI MAXIMALNO ZADOVOLJNI TAKO DA SMO ŠE KUPILI TUDI PRI NJIH PRED KRATKIM CLIOTA TUDI Z KLIMO.. AVTO JE IMEL 74T PREVOŽENIH IN ZOPET OD 1 LASTNIKA, PA ŠE 2 MESECA GARANCIJE. SAM SEM ISKAL AVTO POL LETA PA JE BIL ČISTI POLOM. VSE UVOŽENO IN ZJAHANO PA BREZ GARANCIJE. PA ŠE NEKAJ MEGAN IMA PORABO Z KLIMO 6,5 LITRA..!! DOBRO PREMISLITE. ASTRA IN FORD NE PRIDETA BLIZU NITI MALO..
ČE BOSTE KLICALI PREVERITE IMAJO TUDI DRUGE AVTE, KONTAKT JE MARTIN BABNIK.. WWW.AVTOHIŠA.REAL
Default avatar

Patrik

Jaz ti svetujem (za razliko od predhodnika, ki dela reklamo za svojo firmo in očitno za Renault, ki je daleč najbolj pokvarljiv avto v vseh razredih) Ford Focus, najbolj vzdržljiv avto (z najmanj okvarami na vseh testih) v svojem razredu.


Ford Focus :

- odlična lega na cesti
- velika prostornost
- odlični motorji

Lep pozdrav !
Default avatar

mally

zanimivo, očitno imaš ti isti problem: hvališ svojo firmo!


Sodelavec je imel popolnoma novega Focus karavana.......v garanciji so mu zamenjali praktično 75% avtomobila, obupal je nad totalno ignorantskim in površnim odnosom servisa (generalni uvoznik)......uspel se je znebiti avta po treh letih, trdno odločen, da ne bo nikoli več kupil Forda!!!

Po lastnih izkušnjah in izkušnjah sodelavcev, bi rekel sledeče:

- katerakoli znamka avta: cenejši avto-hitreje pokvarljiv, slabši materiali
(zelo kritizirajo npr: clio, megane, polo, astra, corsa, focus,...)
- čimvišjega razreda je avto,tem boljša kvaliteta izdelave, materialov,...
(sam vozim "stari" model Lagune, nobenih večjih problemov, l.'96!!!)
- definitivno se rabljen avto kupuje "ziheraško" pri znanih in dobrih
serviserjih (preveri mnenja še na drugih forumih):
Krulc-Moravče Nissan (za čas popravila dobiš nadomestni avtomobil!!!)
Bizilj-Ljubljana Ford (korekten odnos)
AvtoCAR-Mengeš Renault (ustrežljivi, fer)

Poskusi še z Mondeom karavan, starejši model Lagune (VEEEELIK prtljažnik),...

LP
Default avatar

Anuška

Punce in fantje, hvala za odgovore.

Očitno bo treba na športni dan in obresti predlagane serviserje. Upam, da se bo kaj našlo tudi za nas.

LP, Anuška
Default avatar

budno oko

avtohiša REAL !!!!! never !!!!!

mogoče ste imeli veliko sreče (čestitam), da ste dobili takšno vozilo kajti v avtohiši real zelo radi prodajajo (saj zadnje leto) vozila iz ITALIJE Z VEČ PREVOŽENIMI KILOMETRI KOT je napisano na vozilo pa tudi če vam dajo garancijo, preverite to vozilo (znamka renault) v globalni servisni računalnik glede opravljenih servisih ------ vozila ni notri zakaj ker samo taksna vozila pripeljejo v slovenijo ponavadi so Renta Car vozila.

Odločitev je vasa. Vsake oči imajo svojega malarja.

Avtohiša Real ni edina ki se je v letu ali dveh spremenila iz zaupanja vredne v velikega ponudnika škart robe žal denar ne pozna meja.
VSI VEČJI PONUDNIKI VOZIL imajo podobna vozila zato previdnost ni odveč.
Default avatar

makarony

Kaj je rekel sosed, sodelavec, teta od sestrične, itd. to so samo pravljice. O vsakem avtu boste lahko slišali kritiko. Jaz osebno se npr. ne bom več dotaknil fiata.
Default avatar

n/a/n/a

Hvala enako.
Samo pri Fiatu ni problem samo v pokvarljivosti vozil, temveč v izredno (ne)sposobnem servisu na AC ter Avto Triglavu.
Sploh pa nikol več avta iz Triglava. Se spomnim, da sem prodajalca vprašala, kdo je bil prejšnji lastnik avta, pa mi ni znal povedati. Zanimivo, da je bil avto njihova last že od vsega začetka in je to pisno potrjeno na papirjih v predalu avta :). Očitno so pozabili vzet ven papir.
Doma imamo pa tudi Stilota l.2002, ki razen okvar v garanciji (airbag failure, menjava šipe na vratih) ni utrpel večjih okvar.
Če te izredno servisiranje ne moti, potem nakup Fiata ni problem.
Ni pa garancija, da tudi če kupiš nov avto, ne boš imel z njim problemov.
Default avatar

anonimnež123334

Mogoče bo za koga uporabno. Jaz sem svoj rabljen avto izbral tukaj....avtotehnika-celje.si/rabljena-vozila

Moderatorji