Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Odgovarjajo:

dilema-peugeot 206

Default avatar

xena

Sem lastnica clia - l.1999, prevoženih 63.300, do sedaj nobenih težav. Nekako se mi zdi, da je že čas, da bi menjala in sem se "zaljubila" novega megana....Bolj ko sem hodila okoli njega, bolj mi je všeč in moram priznati, da mi noben drug avto enostavno po obliki ni ušeč....no...po dobrem premisleku sem ugotovila, da se ne bom zadolžila za pet let in da nima smisla kupovat takšnega avta za v službo, ki je oddaljena 4 km (no ja..sem in tja se najde še kakšna druga pot za kakšen izlet, pa vendar) in sedaj sem nekako razmišljala, da bi si omislila peugeot 206. Sicer bi raje clia, pa mi ni in ni ušeč.
Zanima me, predvsem lastnike 206-ke, kako ste kaj zadovoljni z njim?
Hvala vsem za odgovore in pozdravček.
Default avatar

barbi 2

odsvetujem
Default avatar

Gony

206 je ena sicer kar lepa vendar močno pokvarljiva jajca.
Kupi raje kaj drugega!!
Default avatar

Roberr

Imam 206 ze 4 leta in do zdaj ni blo nobenih tezav z njim.
Default avatar

juve

Svetujem da obdržiš cliota. Praviš da si zadovoljna, avto ima malo kilometrov, in če ti velikost cliota odgovarja, ne vem zakaj bi menjala.
LP
Default avatar

kristjan

Preizkušen avto z malo napakami (odpravljene tekom proizvodnje). Če ti je všeč si ga lahko mirne vesti omisliš!

lp kristjan
Default avatar

daniel

Imam ga 4 leta, 105.000 km 1,6 motor. Do sedaj dela vse brez problemov!
edino poraba je mal višja (7,5-8,5 l/100km), kot pričakovana (7l/100km).
Vendar so tud to uredil z novimi 16 ventilskimi motorji.

LP
Default avatar

mirko

Odvisno kaj hočeš in kaj ti več pomeni. Če želiš iti korak s časom in ti veliko pomeni znamka in nov model, boš kupila nov avto, nov model. Če pa želiš preudarno ravnati z denarjem, boš pa Clia obdržala, tko kot ti je juve že svetoval. Pač voziš ga dokler je tehnično brezhiben oziroma do prvih večjih okvar, ter ga takrat zamenjaš. Med tem časom pa daješ vsak mesec zavestno nekaj na stran (recimo toliko, kolikor bi ti trgali za kredit) za novi avto. In po par letih kupiš avto brez kredita. Ne vidim razloga zakaj bi še plačevala banki, da te učijo malo denarne discipline. To lahko storiš sama.
Moja laguna bo letos dopolnila že 9 let in še vedno dela kot urca brez okvar. Zakaj bi novega kupil in imel morebiti probleme z avtom, če mi pa ta še vedno dobro služi namenu in tudi oblike je še vedno bolj sodobne kakor kakšen trenutni novi model.
Pa še veliko bolj brezskrbno se lahko voziš, saj ob morebitni nesreči ti ni toliko škoda, kot za novega mnogo dražjega! :)))
Default avatar

xena

hvala vsem za pomoč....bom po vsej verjetnosti res obdržala clia...edino to me moti, ker ni klime...pa menda je letos ne bomo potrebovali.....
Default avatar

mirko

če imaš samo 4 km do službe, ti nebo nobena klima pomagala, če si prej imela avto parkiran na soncu...
Default avatar

xena

gre se za daljše vožnje.....tvoj komentar mi je jasen kot beli dan...:)
Default avatar

5-ra

Res bo odgovor malo pozen vendar vseeno.
Imam Peugeota 206 letnik 99, 1,6 xs in do sedaj brez kakršnih koli problemov.

Ponovno bi ga kupila, če bi menjala.

lp
Default avatar

FZ6

Samo v razmislek: model P 206 z letnico 2005 bo popolnoma nov!
Default avatar

Andreja L.

Tudi jaz se odločam za nov avto; pa ne vem ali naj kupim Clia ali P 206. Kaj mi svetujete? Se, da kje videt novega P206?

L.p. Andreja
Default avatar

MAX

Vsaka stvar se lahko pokvari, tako da ni sedaj vprašanje ali ti bo nov avto dolgo delal ali ne. Vprašanje je samo kakšna je možnost da se ti kaj pokvari. Tu pa odloča znamka.
Odsvetujem francoze in italjane. Kaj pa japonci, po statistiki najmanj pokvarljivi Yaris je prou fleten.
Default avatar

MAX

A ti veš da japonci uporabljajo 16 ventilsko tehniko že več kot 15 let?
In da je šele pred kratkim prišla v tako opevane francoske "avte" oz. prevozna sredstva :)
Default avatar

Andreja -

Glede na to , da odsvetuješ italijanske avtomobile moram povedati, da zdaj vozim FIAT PUNTA že devet let in nisem imela nikoli problemov. Ko sem ga kupovala pa so mi ga vsi odsvetovali. Jaz imam dobre izkušnje z njim - mogoče sreča.

L.p. Andreja
Default avatar

MAX

Sigurno sreča ;)
Default avatar

škorpjon

ANDREJA L. Glede nakupa sporoči ali želiš na avtomobilu kakšno posebno lastnost, oz kaj od avta na kratko pričakuješ . Sicer pa najbolje, da greš v salone enega in drugega in si izbereš kar ti je najbolj »pri srcu«. Tako bo to na kratko TVOJ avto, in mu boš tako znala tudi kakšno morebitno napakico odpustiti.
O nasledniku 206 krožijo le fotografije "maskiranih" testnih vozil in skice oz predlogi raznih "mojstrov" oblike. Torej nič uradnega. Če pa te zanima bomo pobrskali kakšen "model" o katerem sem pisal.

LP, Škorpjon

Moderatorji