Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Vectra, Mondeo...

Default avatar

klem10

Razmišljam o teh dveh karavanih, letnik 99 - 00, ker sta cenovno najbolj ugodna:
Opel Vectra karavan 2.0 DTI 16v
Ford Mondeo karavan 1.8 TDI

Kaj pa ostale zadeve - poraba, motor, servis? Kakšne izkušnje?

Hvala vsem!
Default avatar

jure

Absolutno Vectro. Poraba bo približno enaka ker Fordi itak dosti pijejo, ceprav tudi Opli niso nevem kak varčni. Motor nekje v istem rangu, servis pa za Forda dražji.
Default avatar

klem10

Hvala, koliko pa popije potem recimo Vectra letnik 00 na 100km?
Default avatar

martin

Ce je mondeo stari model, potem sigurno vectra!
Ce pa dobis mondea letnik 2000 novi model 2.0 TDDi, potem pa sigurno to, ker ma 115KM, pa zere verjetno tudi zelo malo... :)
Pa se lepsi je, pa vec opreme...
Glej to, kaj ma vse: http://www.avto.net/rabljena2002/oglasP ... p?id=61029
Default avatar

škorpjon

Nedvomno je boljši, ni pa cenovno ugoden, kar je na prvem mestu zapisal klem10. Po navedenih avtomobilih je moč sklepati, da si je zaželel avto okrog 2 milijona tolarjev, ta pa velja krepko prek 3. Sicer pa smo vsi po vrsti glede želja zelo »radodarni« do sebe, in želje nimajo meja … potem pa vidiš ceno, pomisliš na svoje težko prigarane cekine …, »…pol pa svizec zavije čokolado …«.
KLEM 10. Predlagam ti še en avto. Ti pa seveda izberi, kaj ti je všeč in izpolnjuje večino tvojih zahtev. Glede na zapisano predvidevam, da želiš prostoren karavan z dobrim dizel motorjem.
V tvojem cenovnem okviru bi se znašla tudi ŠKODA OCTAVIA COMBI. Soliden, prostoren avtomobil (manjši kot MONDEO, večji kot VECTRA), odlična, zmogljiva in varčna TDI motorja (90 in 110), v opremi SLX pa tudi bogato opremljen avto (ABS, temna stekla, centralno zaklepanje, el. stekla, el. ogrevanje ogledal, lita platišča, strešno okno, …, veliko jih ima klimo, nekatere avtomatsko). Z motorjema TDI tudi iskana avtomobila na našem trgu. Predvsem ker je to kombinacija prostornega, tehnično naprednega, kvalitetno izdelanega avtomobila za ugodno ceno.
LP, Škorpjon.
Default avatar

klem10

Hvala vsem za pomoč!
Default avatar

klem10

Hm, pa si prepričan, da je Škoda večja od Vectre?
Default avatar

škorpjon

Mere so malenkostno večje pri ŠKODI;
Zunanje mere;
- OCTAVIA COMBI – 4510x1730x1430
- VECTRA CARAVAN – 4490x1707x1450
Prostornina prtljažnika (v litrih) normalna postavitev/podrti sedeži
- OCTAVIA COMBI –548/1512
- VECTRA CARAVAN –460/1490
Pri avtomobilih (med drugim tudi pri ženskah) oblika, pojava, posamezni detajli … delujejo na fizično »dojemanje«in predstavo tako, da določeno stvar povečajo oz zmanjšajo. Oko dobesedno »prevara«. Tako je, če smo že pri OPLU, ASTRA CARAVAN glede prtljažnika prostornejša kot VECTRA. Njene mere v litrih so 480/1500 čeprav bi oko »reklo« drugače (20 cm krajša zunanja dolžina).
OCTAVIA COMBI te »prevara« predvsem zaradi neskladnega razmerja zunanja dolžina - medosna razdalja. Slednja je enaka kot pri GOLF-u, ker ima enako osnovo, nad njo pa je večja-daljša karoserija (17 cm) kot pri GOLF-u VARIANT (karavan). Obenem pa krajša kot (15,9) pri PASSATU VARIANT. S tem so naredili avto »nekje vmes«, tako naj ne bi bil konkurenca ne enemu ne drugemu. Če pa bi imela osnovo PASSATA … bi bil to zelo dober avto, vendar preveč nevaren konkurent PASSATU. Sicer pa je kot sem že povedal OCTAVIA glede na plačano izredno dober nakup.
LP, Škorpjon
Default avatar

klem10

Gledat sem šel na najdi.si, tam so sicer podatki o novih vozilih, piše pa takole:

VECTRA
Mere (DxŠxV): 4800 x 1790 x 1500 mm
Prtljažnik: 500 / 1850 l

OCTAVIA
Mere (DxŠxV): 4511 x 1731 x 1448 mm
Prtljažnik: 548 / 1512 l

Zdaj mi pa ni čisto jasno, ali je letnik 2000 Vectra tolk manjši, ker meni se na pogled ne zdi ali kaj? Pa hvala za pomoč!
Default avatar

škorpjon

No zdaj vem v katerem »grmu zajec tiči«. Ti si v uvodu zapisal VECTRO KARAVAN letnik 99 oz 00. Ta VECTRA ima mere kot sem ti zapisal. Mere katere si ti navedel pa veljajo za novo VECTRO KARAVAN, predstavljena je bila lani. Ta pa je res konkretno večja od OCTAVIE COMBI (prek 30 cm).
LP, Škorpjon.
Default avatar

Klemen

Pa si se peljal že z Vectro in Mondeom? Mondeo je neprimerno udobnejši (prava ladja na kolesih). Vectra je trda, čutiš vsak kamen, pa še manjši je ta karavan od Mondea.
Default avatar

hajzl

Koncno en, ki hvali mondeota. Mondeo je zakon!
Default avatar

klem10

Ah sooo... še eno vprašanje - ali obstaja kakšna internet stran, kjer bi si lahko ogledal tehnične podatke o starejših modelih avtomobilov?
Default avatar

*Kristina*

Midva z možem mava Mondea...sicer letnik 2001 (lih včeraj je bil star 3 leta :))))) in sva zelo zelo zadovoljna. Res je, da sva ga doooooooolgo iskala in bila tudi malce razočarana pri ogledih...na koncu pa sva ga le našla. Cena 3.200.000, 2.0 Tdci.
Je pa res, da sva iskala velikega in udobnega karavana.
Default avatar

Zala

Kristina, kakšnega ste pa kupili: ambiente, trend ali ghia?

Moderatorji