Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Peugeot 206

Default avatar
Pozdrav vsem!
Imam problem in upam, da se bo našel kdo, ki mi bo lahko pomagal. Imam štiri leta starega Peugeota 206 XT. In mi dela ful preglavice. Kdo bi rekel prodaj ga, vendar takšnega avta ne moreš prodajat. Z njim imam težave od 25.000 km naprej. Crkuje, cuka..., saj dokler je bil avto v garanciji ni bil takšen problem, zamenjali so vse mogoče, ne da bi bilo vsaj malo boljše. Ampak kaj naj, sprijaznila sem se, da mi avto pač občasno cuka in kdaj pa kdaj, ko zmanjšam hitrost (npr. ko zaustavljam pri semaforju ali pa na avtocesti pri cestnini) crkne. To me niti ni tako motilo, saj je avto peljal naprej, ko sem zamenjala v nižjo prestavo. Ampak v zadnjem času imam pa spet večje težave. Ko npr. stojim na semaforju, avtu ful narastejo obrati, potem pa crkne in moram biti kar precej potrpežljiva, da avto spet prižge. To pa je precej nerodno. Smola je tudi ta, da sem na svoj avto navezana in ga nočem zamenjati, saj trenutno ni avta, ki bi mi bil bolj všeč (za moj okus pač). Če bi kupila spet novega 206, se bojim, da se mi bo isto ponavljalo, ker vem, da ima veliko lastnikov Peugeotov blazne težave. Rada bi, da bi mi avto popravili in bi se lahko z njim še nekaj časa vozila, zato iščem kakšnega sposobnega mehanika.
Prosim, če mi kdo pove, kje je kakšen dober peugeotov servis. Danes zjutraj sem ga peljala v Avtohišo Vič, vendar sem si premislila, ker so nenormalno neprijazni. (eden od šefov, ne ostalo osebje). Tja ne grem več.
Za vsakršno informacijo bom hvaležna!

Lepo in vroče poletje želim vsem skupaj!
Default avatar
Mogoče je kakšen kabel od svečk do razdelilne kape fuč.
Default avatar
Kar se tiče servisa na Viču ti lahko pritrdim, da so res neprijazni.(lastna izkušnja!) Tudi kar se strokovnosti tiče jih ne morem pohvalit. Menjali so mi šipo na vratih in pri tem poškodvali lak ...Kar nekaj pregovarjanja je bilo potrebnega, da so potem priznali napako in vrata pobarvali!
Poskusi v Avtohiši Rodex, mislim, da je to pri Domžalah.
Nasploh velja, da so dobri servisi (ne glede na znamko) zelo redki. Odkar je v vozilih elektronika večina ne zna drugega kot avto priključit na tester in reči: 'Tu kaže vse v redu!'.....In tako voziš avto od servisa do servisa....in seveda ni rečeno, da bodo kje znali napako odpraviti! Če pa jo že odpravijo ti zamenjajo še pol stvari, katere sploh ne botrujejo nastali napaki.
Mislim, da si naredila napako, ker nisi vztrajala( dokler je bil avto še v garanciji),da ti napako odpravijo.. Ampak zdaj je, kar je.

Veliko sreče ti želim in upam, da ne boš imela prevelikih stroškov.

(in ne oklevaj ter se le odpelji do servisa, saj s tem, ko voziš pokvarjen avto tvegaš, da pride do še večje napake in večjih stroškov)
Default avatar
Mogoče pri njih lahko avto zamenjaš staro za novo? Pa naj se oni ubadajo z njim. Saj verjetno tako ne priznajo, da je kaj narobe. Verjetno ne bi imela spet tako smolo, da bi dobila še enkrat tako slab avto.
Default avatar
Da vam niti ne govorim kolikokrat sem bila na servisu v času garancije. Sploh nisem več štela. Menjavali so vse po spisku, računalnik je vedno kazal, da je vse ok, kar pa še zdaleč ni bilo res. Poskušali smo vse, ampak niso znali odpraviti napake. Celo neki francozi so se čudili okrog njega. In po vsakem popravilu so rekli: "Zdaj bo sigurno vse v redu!" Ampak med potjo iz delavnice domov mi je čisto vsakič crknil! Po mojem so celo mislili, da z veselja ali pa zato, ker nimam nič drugega za počet, hodim na servis, ker pri njih avto zmeraj brezhibno dela!!! Res je loterija kupovat avto. In je nesmiselno spraševat ali je ta pa ta avto v redu ali ne. Nekaterim dela super, nekaterim pa dela težave. Nikoli ne veš.
Jaz bom poskušala najti nekoga, ki bi avto popravil, če ne bi ga pa res zamenjala.
Pingu, upam, da res nimam takšne smole!

lp, Erika
Default avatar
Se strinjam, kar je rekel Pingu. Zamenjaj ga staro za novo. In to na tistem servisu, kjer so ti rekli, da je zdaj pa popravljeno.
Jaz sem se svoje leto in pol stare 206-ke rešila, ker mi je crkvala pri nizkih obratih. Sem peljala avto na servis, so dali na računalnik, naložili program in so rekli: zdaj pa bo v redu.
Pa ni bilo. Naslednji dan je crknil. Še isti dan sem se odločila, da ga prodam. Naj se kdo drug ukvarja s tem. Jaz nimam ne živcev, ne časa, še manj pa denarja za rezervne dele. Zdaj imam avto s 3-letno garancijo. Upam, da bom imela več sreče.
Te pa čisto razumem, ko si pisala o navezanosti na avto.
*
*
Da bi vsem sijal samo sonček!
Default avatar
Lili kakšen avto pa imaš zdaj, če smem vprašat?
Meni trenutno res ni noben preveč všeč (mislim v mojih zmožnostih!). EdinoCC. Če bi kupila nov avto, mora bit obvezno dizel, CC pa to ni. Razmišljam še o Meganu II coupe, vendar se mi zdi predrag. Ah, ti avti...
Default avatar
Zdaj smo kupili enoprostorca, ker imamo naraščaj. Je kar prav prišla tista napaka, drugače se najbrž ne bi odločili za nakup večjega.
*
*
Da bi vsem sijal samo sonček!
Default avatar
Ej ful mi je žal, ko čujem kaj takega. Predvsem prekleta ignoranca t.i. "menjalnikov" (menjalnik = avtomehanik, ki brez kakršnekoli diagnoze menjava vse dele po vrsti).

Tvoji simptomi so zelo podobni mojim lani. Sem mislil, da bom moral avto stran vrčt, niti pri najboljšemu servisu za Citroene niso znali poštimat zadevo. Pa sem spoznal enega (zdaj je dober prijatelj), ki je mehanik na Peugeot servisu - in sva pregledovala cevke za podtlak iz procesorja na mašino. Vse preperelo sva zamenjala in avto kot nov - spet začel trgat gate.
Samo močno dvomim, da je to pri tebi, ker imaš praktično nov avto. Lahko je le kakšna malomarnost - v to sem vedno bolj prepričan.
Lahko ti priporočim enega kolega (preko neta). Je zdaj kupil P 206 in prej je mel takega ZX-a kot jaz in je mehanik za Citroene (kot verjetno veš, imata peugeot in citroen enake mašine, le karoserije so različne.) Vaju lahko spravim v kontakt če želiš. Tip ma res pojma o PSA avtih.
___________________________________________________
http://www.mobisux.com/tabla/download.p ... er=2170983


Default avatar
Don Vito, bi bila zelo vesela tvojega priporočila! In kako imaš prav to glede malomarnosti!
Poslušajte tole: včeraj se mi po prevoženih komaj 20 km (še dobro, da nisem šla dlje!), začne dvigovati temperatura. Potem, ko sem prišla domov in izstopila ven iz avta - lužica za mano. Pogledamo in pušča hladilna tekočina. Danes zjutraj sem peljala avto do prvega mehanika, ki me je pravkar klical. Vprašal me je, kje za boga sem imela avto. Da je v hladilni posodi ena svinjarija in da so zdaj stočili že enih 50 litrov vode, ko jo čistijo. In ta svinjarija v tej posodi je razžrla pokrovček, tako, da je tekočina tekla po jermenu in samo vprašanje časa, kdaj bi se utrgal in bi mašina zaribala. Ampak fora je v tem, da svojega avta nisem še imela nikjer drugje, razen na pooblaščenih servisih - v Avtohiši Vič! In ko dobiš tisti listek s kljukicami je pokljukano, da so to pregledali, vendar prav očitno tega niso naredili, ker od 15. junija, ko sem imela avto na servisu, za katerega so pokasirali nekaj več kot 50.000 SIT, pa do danes, se to ne bi moglo zgoditi. In kaj naj človek naredi??? Pričakuješ, da bodo res vsaj pregledali vse kar je treba, da si lahko potem brez skrbi! Ampak ne!

Tako, da kakšnega sposobnega človeka bi bila zelo vesela!
Default avatar
POZDRAVLJENI


Kot sem že v naslovu napisal mamo damo Peugeot 206 5v 1,4 16V V garanciskem raku nam je parkat crknu baterija fuč pa enkat v Palmanovi šli senzorji za temperaturo.Sedaj mamo drug problem avto na dalše proge lepo dela pol za po mesti pa mu zakuhava prideš iz avtoceste v semafor pa mu gre temperatura gor od 90 precej čez 100 na servisu pravijo da je to normalno
za te mootorje sem ugotovu da če mamo klimo užgano je tud motor bolj hladen ker dela ventilator.V morto v hladilniko mara met posebno tekočino ki ma vreleišče pri 114C stopinjah.
Avto je zelo malo vožen saj na srvisu je vse bbb ma pa 11Tk pa bo 3 leta star in garažiran če ma kdo kak predlog aki nasvet prosim.
Default avatar
Za Peugeote so bile zelo značilne te težave z elektriko in podobno!
Kolegica je tudi imela z njim težave, moja teta je imela 106 pa mi ni imela težav, tak da to je zdaj tak...
Erika Ž. v prihodnje če boš kupovala avtomobil ti zagotovo svetujem kakšnega japonca (toyota,mazda, nissan...) kot pa evropsko znamko, ker za evropske tiste "cenjše" manjše avtomobile je značilno, da so napravljeni površno!
Erika zdaj pa k tvojemu problemu, moj oče je imel enake težave na VW polotu!
Zamenjal je kar nekaj mehanikov preden se je zadeva uredila!
Zamenjali so mu svašta! Pol pa je našel na Koroškem enega mehanika, ki mu je zadevo za takratnih 30.000 sit uredil!Bom ga vprašal če ima od tega tipa še številko in če jo boš potrebovala sporoči!

lp
Default avatar
fantje in dekleta...glejte malo datum prvega posta..Objava pred 6.leti ;)
Default avatar
Ufff na to pa res nisem bil pozoren:)
mogoče pa koristi komu drugemu...:)
Default avatar
Koristila bi informacija da se je treba teh francoskih skretov losat in tudi ne kupovat novih...
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Default avatar
Pozdrav vsem!

Ali mi lahko kdo pomaga?
Ima 7 let starega 206. Moram reči, da sem bil do sedaj izredno zadovoljen z tem avtom, do pred nekaj dnevi. Kar naenkrat je začelo nekaj močno škripati nekje pri sprednjem desnem kolesu in to tako močno, da se ljudje za mano obračajo. Zanimivo pri vsem tem pa je, da se to dogaja samo, kadar je avto zelo vroč in pa v trenutku, ko speljem. Zvok je podoben, kot bi drgnil eno kovino ob drugo. Ker se to ne dogaja vedno, je seveda v trenutku ko sem na servisu vse v redu.
Ali je že imel mogoče kdo takšen problem?

Pozdrav,
Ćelo

Moderatorji