Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Peugeot 307 SW

Default avatar

Mariborčanka

Z možem razmišljava o nakupu novega avtomobila, in posebej mene, begajo različne ocene testnih voženj za Peugeot 307 SW (močnejši dizel). Vsi se strinjajo, da je poraba majhna, vendar eni trdijo, da je motor totalno anemičen, drugi pa, da je soliden. Avto je v ožjem (ozkem) izboru skupaj z mazdo6 sport 120 CD TE. Vem, da avtomobila spadata v različne razrede, vendar je štos v tem, da je cena za približno enako opremo tu nekje. Moje vprašanje: vaše izkušnje s Peugeotom 307 SW in vaše izkušnje, kar se tiče dejanske porabe goriva pri šibkejšem mazdinem dizlu.
LP
Default avatar

nada

Ne kupujta Peugeota saj je samo lep na zunaj. Sama ga imam eno leto in pol, (še ne 30000km) pa imam z njim same težave. Enkrat me kar iz servisa kličejo (odprava serijskih napak), spet drugič sama ugotovim, da je nekaj narobe (pušča tesnilo na glavi motorja)
Mislim, da je Mazda boljša izbira.
Default avatar

MGsax

ne sme se posploševat. obstajajo tako imenovani "Montags Wagen".
sigurno jih je veliko ki so z peugeotom zadovoljni.

Mariborčanka priporočam testno vožnjo, da vidiš kako prože oz močen je določen motor, poraba pa je moči primerna tudi če je dizel in ima 12 KM ne more porabiti samo 5 litrov dizla!
Default avatar

taja

Tudi jaz mislim, da je Mazda boljsa izbira. Imam nekaj znancev, ki imajo Peugeote in z njimi veliko tezav. Sicer je pa res, da je zaradi teh novih racunalniskih tehnologij v avtomobilih pri vseh znamkah vedno loterija glede zanesljivosti, ne glede na to, ali gre za Skodo, Peugeota, Mazdo ali Mercedesa. Mislim pa, da ima Mazda 3-letno garancijo, Peugeot pa ne. Tudi to nekaj steje. In Mazde so po vseh raziskavah v vrhu zanesljivosti, Peugeot pa nekje v sredini.
Default avatar

Lili

Imam Peugeota (sicer 206) starega leto in pol in so že težave z njim, niti računalnik na servisu ni ugotovil napake, nagaja pa še vedno. Bomo kar zamenjali avto.
Default avatar

Elle

no jaz imam tega prostornega karavana, sicer sele slab mesec, ampak se zadovoljena. kupila sem ga cisto novega, zdaj se masina ulaufava. prej sem imela 206xs in je imel vecjo porabo. sicer nimam najbolj mocne 307ke, ampak vseeno sem blazno zadovoljena.
vec informacij, bom povedala, ko se ga navadim in ko se ulaufa. prvic imam tudi dieselsko masino in zaenkrat za moje pojme relativno malo zre, baje se bo poraba se zmanjsala.

kar se pa tice, da se kvarijo in to....z 206 nisem imela niti enega problema... bil je super avto.
mislim, da se res ne sme posplosevat, ker smo imel doma probleme z bmw-jem, ki velja za nek super avto...pa bi za to ceno moral biti...

toliko o tem.
srecno voznjo.
Default avatar

gregpp

Fotr ima ze skor eno leto 307 SW (110 HDI), nima cist nobenih tezav,
zelo zadovoljen je z avtom, ze serijsko ima ogromno opreme (SW pack).
Pojdi na testno voznjo z obema, pa primerjaj odzivnost enega in drugega.

Peugeot ima 2 leti garancije in asistenco, ki velja po celi Evropi.

Drgac pa ima js 3 leta starega Golga IV in imam same tezave z njim, v zadnjem mesecu je bil 3x na servisu in mi sploh ne morjo ugotovit kaj je narobe.... zato ga bom zamenjal za neki drugega
Default avatar

čivava

Imam Peugeota 206 xs (športna varijanta), starega 3 leta in do danes še nisem imela nobene težave.
Sem absolutno za Peugeote, želim pa si tudi takega, ki ga imaš ti na spisku.

Jaz sem za Peugeote!

lp
Default avatar

Brane

Kaj pa Fiat Stilo MW JTD 115? Lahko ti povem, da sem pred kratkim kupoval prostoren avto, saj se nama je z ženo povečala družina in sem za enkrat z njim zelo zadovoljen. Izbiral sem med 307 SW HDI 110 in Stilom MW JTD 115. Na koncu je bil absolutni zmagovalec slednji. Zakaj?
1. Stilo je večji in prostornejši v notranjosti.
2. Motor je prožnejši in močnejši a hkrati zelo kultiviran (mali tresljaji, če avto stoji), kar sem preveril s testno vožnjo obeh.
3. Oprema je bogatejša in z vso dodatno opremo, ki sem si jo omislil, je neprimerljivo cenejši Stilo. Sicer pa je že v osnovni opremi odlično opremljen. Sam sem dokupil še ESP, 16" alu. platišča, ločeno odpiranje šipe prtljažnika (zelo uporabno in poceni), MP3 avtoradio, usnjen volan in prestavna ročica, okenski varnostni blazini (skupaj 6). Naj še omenim, da ima v opremi Dynamik fantastično 2 kanalno (za voznika in sovoznoka ločeno) avtomatsko klimo, ki je pri Peugeotu sploh ne moreš dobiti.
Kar se tiče pokvarljivosti, pa lahko pri vsaki firmi naletiš na slab izdelek.
Aja, poraba je približno 5,8 l na mešanih relacijah.
Sedaj se vozim z njim približno 1 mesec in sem navdušen. Upam, da mi bodo prihranjeni pogosti obiski servisa.
Toliko v premislek, čeprav ti je verjetno 307 SW lepši kot Stilo MW (tudi meni je bil). Stilov izgled je zrelejši in ne toliko moden, vendar moda se spreminja.

LP in srečno vožnjo.