Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

juhu začeli graditi

Default avatar

Tisa

No končno smo začeli z gradnjo- presrečni smo.
Default avatar

Tati*

Super!

Jst tud komi čakam, da bomo mi gradil. Sej ne da bi se veselila gradnje, bo pa pol lepo:)

Srečno!
Default avatar

gost

Kaj pa?
Default avatar

felix

čestitke, mi pa smo ravno spravili hišo pod streho. Zdaj so na vrsti okna, elektrika in voda. Skratka, čim manj živciranja, poizkusite uživati ob gradnji.
Default avatar

planika

Čestitam tudi jaz, mi smo že 3 leta v novi hiši in smo zelo navdušeni.
Default avatar

ariedam

Felix, če ni skrivnost koliko vas je do sedaj prišla hiša in koliko računate, da vas pridejo še okna, elektrika in voda? A mislite to narediti še letos?
Mi tudi planiramo gradnjo (če bo vse po sreči začnemo naslednje leto), pa nisem prav prepričana koliko bomo lahko naredili v enmu "šusu" - zaradi denarja seveda.
Sem že večkrat brala tvoje odgovore in vem, da ste se lotili letos in se mi zdi, da vam zadeva kar teče kot po maslu. Vem tudi (vsaj tako si pisala) da dosti delate sami, pri nas verjetno ne bomo tako pridni, ker nama tega ne bo dopuščal čas, še manj pa najino (ne)znanje.

Mimogrede, tebi Tisa pa čestitke.

LP
Default avatar

BIBA1

Mi smo pa obnovili celo prvo etažo stare hiše in smo sedaj prostorsko veliko manj stisnjeni na kup. V prvem nadstropju sedaj samo še spimo, peremo, sušimo, se kopamo ( v spodnji etaži nas čaka še obnova stare kopalnice). Zelo zadovoljni.
Default avatar

felix

joj, že parkrat sem sama sebi obljubila, da bom zračunala sve stroške do sedaj (pišem do zadnjega tolarja), pa mi še ni uspelo. Morda mi uspe ta teden, pa potem povem :)
Letos vsekakor še okna, vhodna vrata, garažna vrata, elektrika, voda, za kaj več nas bo pa verjetno zima prehitela, no morda nama uspe še ogrevanje.
Default avatar

Vess

Tudi mi!
Res ne moreš verjeti, da se končno dogaja tebi, posebej ko vidiš tvoje ime na gradbeni tabli.
Default avatar

mzver3

Tudi mi smo na enakem kot felix! Zdaj že delamo elektriko, drugi teden so nam obljubili vodovod, 5. oktobra pa bodo vgrajevali okna! In potem odvisno od vremena še omete!
LP, Klavdija
Default avatar

Skaana

:o) čestitke,

jaz sem tudi kar vzhičena - danes smo vlili že drugo plato. Men je kr srce igralo, ko sem se prvič sprehajala po svojih prostorih - pa čeprav so bili to le cigli hi hi.

Glede stroškov pa... Vse si pišem, kredit najet. Plačujemo po predračunih. Tudi jaz pa še nisem vsega potegnila skupaj :oI

Pa srečno vsem graditeljem.
~~~~~~~
Hakuna matata z naravo.
Default avatar

TTT

Tudi mi imamo hiško pod streho. Začeli pa smo graditi aprila. Res pa je da smo delali vse sami. Občutek je čudovit ko se sprehajaš po prostorih in v mislih postavljaš pohištvo. Tudi mi bi letos radi naredili še elektriko in vodovod, ter seveda hiško zaprli. Srečno vsem graditeljem.

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Andrej Strgar , krajinski arhitekt
AndrejStrgar
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori