Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kuhinjsko korito

Default avatar

Tonka

Skoraj sem se že odločila za kuhinjsko korito Blanco iz silkgranita, ker mi lepo izgleda in paše k pultu, pa me je neka prodajalka spravila v dvome. Pravi, da je treba pazit, da naj ne položiš kaj zelo vročega, madeže od sadnih kašic ali črnega vina takoj očistit. Čistiti s posebnim čistilom, ki odstranjuje kamen. Zdaj pa ne vem, kaj bi. Ali ima kdo že dalj časa tako korito in mi lahko pove kaj o tem , a naj ostanem na rosffreju.

LP
Tonka
Default avatar

Tonka

Pa še nekaj. K temu koritu je lepo šla pipa iz istega materiala in je bila izvlečna. Zgledal je zlo lepo. Mi kdo lahko pove kako pa je z uporabnostjo in čiščenjem.

LP
Tonka
Default avatar

jim

In koliko je cena kompleta?
jim
Default avatar

malo pišče

Jaz se zaradi istih informacij nisem odločila zanj, sem se pa za biancov rostfraj in sem ga 100x preplačala!

Če bi se zdaj še enkrat odločala, bi vzela kaj navadnega, plastičnega , kolpinega, ki se odlično čisti in ga konec koncev zamenjaš, če bi ga ravno uničil človek s čim. Za isti denar bi lahko kupila 3....
Default avatar

jana11

Še ena, ki se je odločila za RF iz istih razlogov in mi je žal. Me ne prepriča to, kar je napisal nekdo nekaj postov nazaj, da je RF tisti pravi. To lahko napiše moški, ki običajno ne čisti. Nobene stvari v kuhinji ne čistim toliko kot korito, stalno ima fleke od apnenca.

LP
Default avatar

oxi...

Kaj pa firma Foster? Ima kdo to korito?
Default avatar

Tonka

A res ni na tem forumu nobenega, ki bi iz lastnih izkušenj povedal kaj dobrega ali slabega o Blancotovem koritu iz silgranita - barva zemlje, to so svetlo do temno rjave drobne pikice.

Lp
tonka
Default avatar

saša

imam blancovo korito, temno rjavo (se preliva na svetlejše rjavo). staro je 10 let in še vedno v lepem stanju. ne vem ali je silgranit - vsekakor nekaj takega. če bi še enkrat kupovala, bi kupila blanco. pipo imam tudi temno rjavo vendar se zelo pozna vodni kamen (najlažje čistim z limono). imam tudi prostor da odpadki direktno letijo v koš, to mi je sploh super, čeprav nekateri pravijo, da je to "svinjarija" - ja, občasno dam to vmesno cev v pomivalni stroj.
Default avatar

info

Tonka,

te je prodajalka uspela skoraj prepričati zato, ker je govorila iz lastnih izkušenj? Lahko verjameš, da večina teh prodajalk nima pojma, ker ponavadi ne govorijo iz lastnih izkušenj - ne uporabljajo namreč korit, ki jih prodajajo.....

No, jaz ti povem iz lastnih izkušenj, da v kuhinji drugega korita kot Blanco ne bom nikoli več imela - sploh pa nočem videti korita iz nerjavečega jekla, ker moraš skoraj stalno zraven stati s krpo, če želiš imeti čistega in nič pikčasto apnenčastega. Pa še neprestano smrdi po "mokrem", z leti se poznajo raze-praske.

Že doma smo pred 12 leti imeli Blanco Primo Box iz silgranita ( tisti model, ko smeti mečeš skozi pokrov zviška), pa je še danes tipitop, brez prask in čisto nič znucan - je pa črno sive barve. Res je, da ga mama nekajkrat na leto očisti s posebnim Blancovim čistilom, drugače pa dnevno s pršilom za čiščenje stekla (Ajax je najboljši).

Tudi jaz imam v svoji kuhinji korito iz Silgranita in sem prezadovoljna. Nobene umazanije, zelo lepo se čisti. Res je, da so ta korita zelo draga, a verjemi, da so vredna vsakega tolarja. Govorim za modele v temnejših barvah. Beli oz. svetli in pa tisti iz keramike so verjetno bolj občutljivi, no pa tudi meni niso všeč...

Prilagam ti še link z Blanco-ve uradne spletne strani, kjer so navodila za čiščenje in vzdrževanje, pa tudi podroben opis materiala - Silgranita:Lp,

info

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Andrej Strgar , krajinski arhitekt
AndrejStrgar
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori