Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kuhinjsko korito

Default avatar
Kuhinjsko korito (dvojno) nameravam menjati za enojnega z odcejalnikom, ker bo pod njim montiran pomivalni stroj. Stroj je že nabavljen, pri koritu pa sem v dilemi iz kakšnega materiala. Pozna kdo te nove materiale - kako prenašajo toploto in kako se obnese čiščenje. Pa še pipa bo tudi nova. Kako je s tisto, ki se izvleče kot tuš, a ima to smisel in uporabnost??
Default avatar
Najbolj odporen je sigurno rostrfrei. Sama sem bila tudi v dilemi pred dvema letoma, ko sem menjavala kuhinjo. Vzela sem RF od Blancota in sem zelo zadovoljna kar se tiče uporabnosti in izgleda, manj pa, ko ga čistim. Imamo precej trdo vodo in se apnenec precej nalaga. Večkrat ga poliram s polir pasto in lahko rečem, da je korito tisti del kuhinje, kateremu posvečam največ časa za čiščenje. Je pa enojni s še enim manjšim koritom v katerega gre kar nekaj posode, saj je treba včasih še vedno kaj na roke pomiti. Paše pa v omarico širine 60 cm.
Tisti iz siligranita so lepi, zahtevajo precej manj vzdževanja, so pa bolj občutljivi na temperaturo, pa verjetno se s časom poznajo raze. Nekaj podobnega dela tudi Kolpa. V mojo kuhinjo bi pasala samo svetla barva, to pa mi je prodajalka odsvetovala. Baje naj bi se na njih poznali fleki od določenih živil.

LP
Default avatar
Imam ga od Kolpa Ker-ja (ne vem kakšen material je), star je 15 let (takrat so jih ravno začeli delat), čokoladno rjav, super za pucat, na odcejalnik odlagamo vročo posodo direkt iz štedilnika, nič se nikjer ne pozna, tudi raz nima. Ker se odločam za novo kuhinjo, sploh ni vprašanje, kakšnega bom imela....
Default avatar
Jaz imam Kolpinega SVETLE barve in Jana lahko tisti prodajalki poves, da se ob rednem ciscenju na njem ne pozna cisto nic. Enkrat na teden ga generalno ocistim kar z razredcenim Domestosom, odporen je na vrocino in sem z njim ze peto leto zelo zadovoljna. Nikoli pa ne bi imela rostfreja, ker pusca vsaka figa na njem madeze, ce ga ne obrises isto sekundo. Zamenjala sem edino vlozno zicno kosaro, ki pa jo itak lahko kupis posebej.
Default avatar
Ariela, hvala za informacijo, samo zdaj mi nič ne pomaga, saj še ni dve leti od nakupa. Meni je prodajalka zatrjevala, da se poznajo fleki od čaja, rdečega vina, borovnic in podobnega. Ko bom menjala pult (sem ga že zažgala), bom pa še korito, ker tole z apnencem je res to grozno. Prej sem imela enega našega, pa se mi zdi, da se ni toliko nabiral.

LP
Default avatar
Rostfrei je rostfrei - odporen na vsega vraga od udarcev do kemikalij in hrane. Če ga redno čistiš, ostane kot nov. Pipa s tušem pa tudi ni slaba ideja.

Obilo uspeha!
Default avatar
glede pipe na tuš...to je full dobra stvar, samo jo imamo in se dobro obnese...posebno če imaš tako velik lonec da ne gre v korito, ga lepo postaviš na pult in lahko lepo natočiš vodo...
Default avatar
Kaj pa korita različnih vzorcev iz nekega granita - silkgranit ali nekaj podobnega, nisem sigurna???
Default avatar
Mi smo imeli koplinega belega 10 let in je bil SUPER. Vse se je dalo sčistiti, če ne drugače, pa z varikino in se ni NIČ poškodovalo. Potem smo padli na foro rostfrajastega BLANCOvega in je grozen za vzdrževanje, nikoli več ga ne bi imela, pa drag je bil kot.....

Izvlečna pipa pa je zakon, zelo toplo priporočam jaz sploh ne bi znala več živeti brez nje!
Default avatar
Odlična so korita iz granita -Schock Nemčija.Poglej si na WWW.jez.si
Default avatar
Mi imamo od schocka nemčija ne bi imeli nobenega drugega sploh pa ne RF

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori