Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

prevarana? kako ponovno zaupati in zaživeti normalno?

Default avatar

mateja - nujno rabim odgovor

Pozdravljeni!


No, da povem na hitro,…s fantom sva skupaj leto in pol, od tega je imel eno leto zelooo intimno prijateljsko zvezo z eno od njegovih in mojih prijateljic (kao potencialno punco pred mano), pa sta mi to prijateljstvo eno leto tajila in skrivala, preden sem sama, čisto slučajno, ugotovila kaj se dogaja,…padali so intimni sms-ji (z vsebinami kot: pogrešam te, medi moj, s kom si me varala, z poljubčki,…vglavnem kurjenje na veliko), maili, telefonski klici, takoj ko sem odšla v službo, na službeno pot,… kavice, skrivna srečanja,…vglavnem, ko sem to odkrila, se mi je svet porušil, ker sem zgubila vso zaupanje vanj,…

sam pravi, da je bilo to zgolj igranje z besedami, zafrkancija, da so bile to zgolj prazne besede, da bi dobil samopotrditve od vzunaj, da se je to dogajalo zato, ker je bil zanj velik šok, ko sva začela najino zvezo - da se je vse skupaj morda prehitro in preresno odvrtelo, da bi morda rabil več časa za tako veliko spremembo, ker je bil prej 5 let samski in da ni mogel tako hitro v mislih »predelat« to, da je resno vezan in ni mogel čisto zares vedet, da gre zares,….

pravi, da med njima ni bilo sexa, zgolj nedolžno kurjenje,…igranje z besedami,…da mu ona nič ne pomeni, da če bi hotel bit z njo, bi že bil,…da se je zavestno in z vso ljubeznijo odločil zame,….da če ne, ne bi vlagal vsa svoja čustva, čas, ljubezen, pozornosti, življenjske načrte…vse,… v naju….itd, itd….res sva skozi skupaj in zelo intenzivno in ljubeče živiva najin odnos,….
a sama mislim, da te tako lahko razmetava 1,2 meseca, ne pa 1 leto,….in vprašanje, če ne bi jaz ugotovila, če bi bilo temu konec??

Od takrat (od novembra 05) naj bi bilo konec temu, je rekel, da me noče izgubit, da me ljubi, da je delal napak, da tega v zvezi ne sme bit (pa čeprav je bilo nedolžno), da bi mene sam steral nekam, če bi tako jaz delala,…vglavnem …da bo prekinil vse stike z njo,…ker je blo vse skupaj brez veze,…in res je od takrat (kao) tako,...

Jaz vztrajno preverjam mail, telefon,…par krat me je dobil pri tem početju in je znorel, da nimam kaj posegat v njegovo intimo….tu ima prav, a kaj ko sem bla prevečkrat nalagana,…zelo težko mu spet verjamem (zato je to je edini način, da »preverjam« njegovo iskrenost), ko pa je to prej počel s tako lahkoto, tudi ko je videl koliko bolečin mi s tem dela…to njuno početje sem jaz dnevno spremljala 5 mesecev in med tem postala čustvena razvalina, ker sem mislila, da ju bom lahko »spametovala«….vztrajno sta mi vse zanikala, vsakokrat ko sem hotela stvari priti do dna - pravila sta da sploh nimata stikov, se ne vidita, ne slišita,…nič….pa temu ni bilo tako,…

No, od takrat ni bilo nič stikov več,..razen enega neodgovorjenega klica iz njene strani ( ni poklical nazaj) in sms-ja za njegov rd (edina varjanta je mail, ki ga ne morem čekirat-sem ga lahko samo 1 krat v tem obdobju),…a mene še vedno mori, če je iskren z mano, če je z njo prekinil vse stike, tako kot mi je obljubil,…lahko mirno vse briše,..

No in tukaj se pojavlja moj problem : NE MOREM POZABIT VSEH TISTIH NJUNIH BESED, POGOVOROV, ki sta jih mela med sabo (take stvari namenjaš samo partnerju, ne prijatelju/ici),..skozi mi odzvanjajo njune besede v glavi,..skozi mislim, če mi ne bo ponovno lagal, me spet imel za norca,…skozi gledam telefon in se ob tem tresem,….ne morem pozabit, kako sem bila ranjena in kako sem trpela …NE MOREM MU PONOVNO, POVSEM ZAUPATI, VEDNO IMAM NEK DVOM,….

sedaj (kao) nimam več razloga za skrb, ..a vsakokrat ko padem ven, ker imam strahove za nazaj (to je bilo cca 8 krat) v enem letu,..pravi da je to moj problem, da bom mogla vse rešit sama, da mu gredo na živce vsi ti presingi, kontrole, moji strahovi,..halo??? če nimaš kaj skrivat kaj se sekiraš? in te strahove mi jih je on vbil v glavo,..pa mi mora pomagat, da jih izbijem,...pa vedno znori, če pade debata na to zgoraj,..kot češ,..sej sem vedu, da ne boš mogla it čez to,...
sedaj je on jezen, ker živi pod pritiskom,...pa če ga userem, mu vedno ponudim roko sprave, da se pogovoriva, pomiriva,..ga pustim na miru, da se pomiri, prežveči,..pa me ignorira,..ne govori z mano,..spi na kavču,..jaz pa sem ponovno cunja,...

Drugače (ko ni teh "vaj")se mava noroooo lepo,..je ljubeč, pozoren, protektiven, veliko se smejeva skupaj, sex štima, sportava skupaj, hodiva na izlete, sprehode,….vglavnem sanjsko,…in sam govori o najini prihodnji družini, pa o skupnem življenju, pa o temu, da je to to, da se ti to ne zgodi kar tako (to kar je med nama), da nama bo ratalo, da so bile to samo preizkušnje najine ljubezni, »porodni krči« v njegovi glavi,..….(no, samo kot informacijo, tako lepo je bilo tudi prej med vso tisto zgodbo in sama ne bi nikoli nič posumila, če ne bi slučajno odkrila)

Sedaj berem razne knjige o čustveni inteligenci, zato da se naučim brzdat svoje misli in čustva,…da »zrastem«, da se pomirim,…veliko se pogovarjam, razmišljam, opazujem,…vglavnem zelooo delam na sebi,…
Kaj mi svetujete, kako naj to svojo stisko in strah prebrodim,…, če ne bom sama sebe »pokopala«,…ker me lastna čustva razžirajo, čutim to,…

Hvala vam za vse nasvete v naprej!!! Zelo sem vam hvaležna za podporo,…
Lep dan,
mateja
Default avatar

Primož

Ker res potrebuješ nujno odgovor, pa ti ga bomo poiskušali dati.

Kot prvo imaš res prav, vse to je v tebi in na tebi, da kaj urediš. Če imaš strahove, jih boš morala rešiti, koliko ti bo on pri tem pomagal je od njega odvisno. Ampak vse to pregovarjanje in prerekanje in nadziranje mi govori, da neke strašne ljubezni ni, ne iz ene ne iz druge strani.
Predvidevam, da je vse samo iz navade in strahu pred osamljenostjo. Kajti če človeka ne bi bilo strah pred samoto, bi takrat ko ima problem in ga dva ne moreta rešiti, šel svojo pot naprej, četudi se zavedaš, da boš nekaj časa sam brez objema, brez sexa, brez nekoga v bljižini, boš čisto sam.

Ja čisto sam si lahko tudi iz drugačnih razlogov, pa moramo živeti dalje. ZAto se je izgovarjati brezpredmetno, potrebno je živeti svoje življenje, partner pa je pač sopotnik na tej poti, kako si bosta poslala na tem skupnem delu, pa je odvisno od obeh in pripravljenosti.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

UpanjeII

Hemingway:"Zbogom orožje"

....."Ko se vrč ljubezni razbije kladivom dvoma, ga nič ne zlepi nazaj"....

Zaupanje je temelj prijateljstva, ljubezni, partnerstva.....brez tega ne gre...

Če bosta šla na razen za nekaj časa, mogoče se razčistijo vsa nesoglasja in celo doživiš to, da bosta zopet skupaj, polna zaupanja....Mogoče?!?!
Default avatar

Manja_24

Mateja, morem ti povedati, da si v taki situaciji, iz katere je bolje zate, da iz nje čimprej izgineš ZA VEDNO!!!
Vem, da mora biti težko iti in nekoga zapustiti, sploh, če ga imaš rad, ampak MORAŠ to narditi, ker ti bo še težje, če boš ostala!!!
Ne gre za brzdanje tvojih čustvev, s teboj je vse OK. Mateja, edini razlog, da si taka, je ta tvoj fant od katerega idi čimprej vstran!
Default avatar

trnjulčica

poskusi prebrat tudi knjigo moški so drugačni in ženske tudi,ne morem se spolnit pisatelja,vprašaj v knjižnici,....težko j e pozabit,,vendar,če ne boš zaupala in verjela tudi v nekaj dobrega,boš skrhala ta odnos,kajti moški niso sposobni ga utrdit,če ga ženska stalno sumniči in mu ne zaupa,itak,če vama je obema do tega ,da sta skupaj,se bosta potrudila...kako vesta le vidva,,,drugi smo samo v pomoč ali v škodo,vendar tudi tisti,ki kdaj škodi ,ti lahko odpre pot naprej....
Default avatar

evgen

Mateja,

podobno kot pri meni. Vse je štimalo: spolnost, objemi, pozornosti... Prej mi je vse tajila in govorila, kako ji je z menoj lepo-prepričala me je (prihajalo je do raznih srečanj in SMS-ov z drugimi moškimi). Prišlo je do poroke med nama, po poroki pa bum. Zvedel sem marsikaj in vztrajal, vztrajal. Ko sem se hotel pogovarjti te stvari je znorela in trdila, da sem bolestno ljubosumen na nepomembne stvari. Pa še verjel sem ji. Pred kratkim pa sva se razšla. Povedal sem prijateljicam in prijateljem zadevo pa so mi vsi rekli, da sem imel še visoko mejo tolerance, in da bi ji drugi že dali nogo.

Svetujem ti, da ne rešuješ zadeve naprej. Probala si že, sedaj pa odidi in ne zapravljaj časa kot jaz. Nauči se na moji dragi izkušnji.

LPE
Default avatar

srečko

Ne vem sicer koliko sta stara, domnevam pa da med 23 in 28 let, vsaj po načinu pisanja sodeč.

Zaupanje je najlažje pokvarljivo blago. Težko se dobi, izgubiš ga v hipu, dobiti nazaj pa ga je skoraj nemogoče. Vsaj ko gre za eno in isto osebo.

Dobro bi bilo slišati tudi drugo stran zgodbe, tvojega fanta, če bi hotela res dober nasvet. Ker tega očitno ne bo, ti lahko samo ponovim, da je vse odvisno samo od tebe in tvojih želja. Bila si prizadeta, zaupanje je izginilo. Če je vse, kar si napisala, res, se vajina zveza verjetno ne bo obnesla. Ti mu nikoli več ne boš mogla zaupati, on pa bo čedalje bolj nervozen, utesnjen in pod pritiskom zaradi tvojih dvomov, sumov in nadzora.
Pa še nekaj. Če bi ti od svoje prijateljice slišala enako zgodbo, ali bi se ti zdelo normalno, da ona verjame njegovim besedam, da jo ljubi in da hoče celo družino ter da načrtujeta skupno prihodnost?! Po celoletnem flirtanju (osebno ne verjamem, da je ostalo samo na tem) z drugo žensko, ki je povrhu vsega tudi tvoja prijateljica - si še vedno pripravljena verjeti njegovim besedam?!
Premisli malo. Ali želiš en velik del svojega življenja trpeti zaradi sumov, ljubosumja nezaupanja in laži, ali paje bolje malo potrpeti, urediti svoje življenje in zaživeti srečno z novim, ljubečim partnerjem?

Vprašaj se, ali se vidiš čez 10 let z dvema otrokoma in fantom, ki mu še sedaj ne moreš zaupati, kaj šele, ko pridejo težave - vzgoja otrok, skupno življenje, gospodinjenje (ali si bosta delila delo, ali pa boš vse morala sama?), nakup stanovanja/bajte, avta. Ne pozabi tudi na to, da boš med nosečnostjo in po porodu tudi zelo težavna, da boš večino časa posvečala otrokom - kaj pa fant? Ali ti bo stal ob strani in te ljubeče podpiral, ali pa se bo umaknil in si spet poiskal kako SMS ljubico?

Upam, da ti bo tole vsaj malo pomagalo pri odločitvi.

lp,
Sreč
Default avatar

mateja - nujno rabim odgovor

uf, ful hvala za tako iskrene odgovore,...vsekakor dosti razmišljam in se opazujem,...naju opazujem,...in vse te stvari vem,...vem, da obstajajo vse te možnosti,...in ker sem v takem življ. obdobju, ko se postavljajo zametki za družino,...se tega še bolj zavedam,..oz. vem kako velika odgovornost je to,....predvsem zato sem tako nesigurna,...in raje 1000X premislim, kaj želim, kaj bo,...kako bom živela (čustveno mislim),...
in vem, da je vse skupaj bilo zelooooo narobe,....mogoče pa bo še vse ok,...a zato bom rabla veliko truda in volje,...mogoče pa bom le spregledala, da je škoda, da se ukvarjam s tako zvezo,....a trenutno še ne morem,...pa ne vem zakaj,.... :((

hvala vam,....
lep vikend,
mateja
Default avatar

Mija

Draga Mateja !

V zelo podobnem položaju kot si ti, sem tudi sama, z razliko, da imava triletno hčerko, kar pomeni, da je situacija še veliko težja.
Tudi jaz sem v njegovem telefonu pred dvemi meseci odkrila sms-e, ki so iz mene naredili živčno razvalino. Tako kot praviš, se tudi jaz ne prepoznam in to nisem več jaz. Tudi jaz sem po naravi vesela, nasmejana, komunikativna in polna življenja.
Sedaj pa trpim in že dva meseca vsak dan jočem in se sprašujem zakaj jaz...
Počutim se kot policaj, saj ga zaslišujem za vsak korak in tudi vem, da ga maksimalno obremenjujem, saj tega ni navajen, ker nisem tega nikoli počenjala, saj sem mu popolnoma zaupala, on pa je to izrabil...
Želim obdržati družino skupaj oziroma izboljšati odnos, tudi on pravi, da se bo potrudil, samo da mu bom morala vsaj malo zaupati, ker drugače ne bo šlo...
Kako pridobiti zaupanje? Na besedo mu ne morem več verjeti, mislim, da so tu pomembna njegova dejanja, s katerimi si poskuša pridobiti zaupanje nazaj, vendar za to je potreben čas. Tudi jaz trpim in se sprašujem, ali je vredno.
Default avatar

yess25

Jaz pa malo drugace gledam na te stvari zato bo moj odgovor pa bo malce drugacen od ostalih (in najbrs se marsikdo ne bo strinjal z mano)
Nikakor ne branim tvojega fanta in niti slucajno ne mislim da kar je bilo prav kar je delal. Vendar jaz zaradi tega ne bi delala vecje panike. Veliko sem v moski druzbi in od kar zivim v tujini v druzbi moskih iz razlicnih socialnih in kulturnih okolji, in moram reci, da sem se veliko naucila od njih tem kako moski razmisljajo in funkcionirajo. (ceprav se zdalec nisem ekspert in me vedno znova presnetijo) Nekaj je dejstvo: ce moski vara (koncept varanja se seveda razlikuje od posameznika do pos) to se ne pomeni da ne ljubi in spostuje svoje punce, ter ne jemlje njune zveze resno, temvec si samo hrani svoj moski ego/izzivlja svoje fantazije ki jih zaradi razlicnih razlogov ne more s punco/ali mu je to le nedolzna igra. (ce vse ostalo v zvezi stima seveda in ti si rekla da ja) In smsji se ne pomenijo da je spal z njo, saj ves: pes ki laja ne grize.

Vem pa da boli, sem sla sama skozi enako situacijo dva meseca nazaj. Kljub vsej "teoriji" ki jo obvladam me je mocno prizadelo in zdelo se mi je da se mi je podrl svet. Njemu pa ni blo to nc posebnega ces da je to sam hec. Je rekel da ni vedel da je to taka velka stvar in da me bo prizadelo. In mislim da je bil iskren. Vem da me ima ful rad in da mu pomenim vse zato sem po hudih notranjih bojih poskusala pozabiti, ceprav me se vedno stisne ko ga vidim pisati sms, a bom pustila da to unici najino zvezo.

Jaz bi se na tvojem mestu pogovorila tudi s "prijateljico". Bi rekla da tudi ona sploh ne zeli biti z njim. Drugace bi se bolj potrudila za to da bi razdrla vajino zvezo, najbrs ne bi imela tezkega dela. Tko da pomojem je to tud njej igra ali pa sredstvo za visanje samozavesti.

In moje mnenje je, da pridobiti nazaj zaupanje je sicer res zelo tezko, a najti osebo, s katero si uspes ustvariti ljubec in trden odnos in zelis ziveti do konca zivljenja, je se tezje. in kot si sama rekla v vajini zvezi drugace vse stima. Ne vem, vzemi v obzir da moski pac drugace razmisljajo kot zenske in poskusaj pozabiti. Daj mu se eno moznost da dokaze svojo ljubezen. Oddides se vedno lahko, ce se ponovi in tako si vsaj ocitala ne bos da nisi storila vse kar je bilo v tvoji moci....
Default avatar

tanja

Lahko ti samo recem,ker mi je to vse znano.Potem vse kaj si napisala,te je cel cas varal,eno je ali noces videt resnice,ker boli.Dozivela sem podobno situacijo,sem tudi odpustila,samo nisem mogla pozabit.Izgubila sem zaupanje vanj,sem ga non stop preverjala,ze iz strahu,da me ne bo spet prizadel.Vse to skup je slo tako dalec,da me je spet prevaral.Sedaj ko pomislim nazaj,bi naredila drugace,en clovek ,ki te ima tako za norca ves cas,ter ima drugo zraven,ni za oprostit.Vprasaj sama sebe,ali lahko z tem zivis?jaz nisem mogla.Imas samo eno moznost,da mu zaupas,oprostis in opazujes,kako se do tebe obnasa,ali pa da gres svojo pot.
Ce mene vprasas,mislim,da ga ne ljubis vec,da je se samo strah pred samoto,ki te veze nanj.Vprasaj se,kaj si zelis v zivljenju?Zelis v partnerstvu ostat,ter vedno dvomit vanj,je mar to ljubezen?Ne pozabi nekaj,eno je bit prevaran,drugo pa je bit nalagan.Prevara se lahko odpusti,saj smo vsi ljudje,samo,ce ti en clovek laze 1 leto,te ima za norca.Kaj res mislis,da se taksni sms pisejo kar tako,brez odzadja.Upam ,da nisi tako naivna,mogoce noces videti resnice.Samo vedi nekaj ta clovek,te ves cas ni spostoval,ti je lagal,te varal.Mislim,da ga tudi ti ne ljubis?kar tudi razumem,saj ne mores cloveka ljubit,ki ti je lagal,ki te ne ljubi,ki niti ni bil sposoben bit iskren,ter pogledat zate.Prosim te ,spostuj sama sebe,naj te ne bo strah bit sama!verjemi vcasih je bolje bit sam,kot z nekom ,ki te ne ljubi,ne tako kot bi ti zelela.Ti bos vedno v dvomih ter strahu,on pa se bo vedno bolj oddaljeval od tebe,ter si mogoce spet nasel drugo.Ves,kadaj clovek obzaluje,da je nekoga prevaral?=ce je to bilo enkrat ,dvakrat,ter mu je res zal,ter se bori zate.
Samo ne en clovek,kateri te je cel cas vlacil za nos,ti lagal.Pogledaj sama vase,res hoces tako ziveti`?si ne zasluzis spostovanja,ljubezni,ter ostajas pri njemu,kot,da je edini clovek,ter se boris za malo ljubezni.Samo zaradi tega ,ker te je strah,biti same.Samota naj ne bi bila vzrok bit z nekom,ki te ne spostuje,mar nisi sama sebi vec vredna kot samo`´zelim ti veliko srece,poglej zase,ne zelim ti trpljenja,ter na koncu vedi,bos ti ta,ki bo spet prizadeta,ki bo izgubla sama sebe.Ne si zelet ljubezni za vsako ceno,ker je cena previsoka,ki jo bos morala ti placati!lp
Default avatar

mateja - nujno rabim odgovor

Živjo!

Za mano je nekaj težkih in čustveno nabitih dni,…
Imela sem/sva srečanje z njo (čisto slučajno… obakrat) in obakrat sem samo spremenila obraz, ostala tiho, okamenela in vidno pokazala z izrazom na obrazu svojo hladno jezo,….
Obakrat, ni upala pristopiti blizu,…ostala je oddaljena (in se hihitala - kao da je vse ok) kjub temu, da je bila del družbe, ki je pristopila k nama in smo se zabavali skupaj,…
Če ima človek čisto vest, bi pristopil zraven in kaj rekel, kajne?! moj partner je ostal tiho, je ni nagovoril,…a me je tolažil,..mi dat vedet, da je vse ok, da me ma rad, da je tistega konec, da tega ni več, da vidim, da nimata stikov, če ne bi vedel, da bo danes tam,…(to je res-obakrat)

In po drugem srečanju, pa mi je spet 100 krat rekel, da me ma rad in mi je na vsak način hotel pokazat kaka K je, koliko je nič vredna,…patetična in »lahka«,…pa sem mu postavila vprašanje: »da če je vse to res in si to misli o njej, potem zakaj se je še prej družil z njo in je potem 1 leto to počel ob mojem boku ?« to mi ne gre skupaj,…..
A res tako misli in se mu je končalo določeno obdobje, ali je to samo način preusmeritve pozornosti in blatenja drugega, zato da bo on lažje »šel skozi«,…
NO, TO ME BEGA,…kaj hoče s tem dosežt????? Zakaj jo sedaj tako vneto blati in mi hoče s tem na vsak način pokazat, da ni vredna njegove pozornosti in pravi, da sem jaz »zmagala«,…a je bila to tekma?? Sem ga vprašala, pa je rekel, da itak da ne,…da je bila samo vse samo zafrkancija,…

Pristopila je k moji prijateljici (ko sva se oddaljila za par minut) in ji začela razlagat, da sem jaz čudna, da ne ve kaj mi je, da se z njo ne pogovarjam,…da je ona bila že pred mano z njim prijateljica in da ne upa niti blizu,…vglavnem kaj je z mano??? Še vedno laže naprej, namesto, da bi bila tiho, če že ne more drugače svojega imena »oprat«,…ker tisti, ki me majo radi vejo vso zgodbo,….

Ob tem premišljujem na besede od Yess 25,…ni res, da so moški drugačni,…tudi če so, jim to ni »dovoljeno«, če ljubijo,…
če ne, lahko vsi to počnemo in na koncu ne potrebujemo zveze in ljubečega partnerja,..sej nismo več srednješolci,…gradimo si življenje in družino,….

Prosim, povejte mi kaj si mislite o zgornjem,…
Lep začetek delovnega tedna….
Default avatar

monjaj

Premisli!
Pred tremi meseci sem tudi jaz bila v isti situaciji. Razočaranje, obup in iskanje razloga zakaj je to storil. Po pogovoru z njim pa spoznanje, da se nikoli ne bo spremenil in da je to njemu čisto nekaj normalnega.
Po enem mesecu grozne bolečine sem odšla od njega. Skupaj s hčerko in noseča sem se preselila v svoje stanovanje.
Šele sedaj ko ga ne vidim vsak dan in ko ne vem kje hodi in kdaj prihaja domov mi je malo lažje. Tudi jaz imam svoje življenje in tudi jaz imam pravico živeti, kot hočem sama. Ni mi potrebno biti ponižana in izigrana.

Zato premisli ali želiš biti z njim, ker bo verjetno s tem nadaljeval. Oprostiti, pozabiti, začeti znova vse to je teoretično lahko, ampak ko se nenehno ponavlja ne moreš več oproščati in pozabljati in vsakič je huje, ker vsakič spoznaš da te je izigral.

Tudi če odideš ni lahko. Midva se še vedno videvava, ker ima stike s hčerko. In vsakič ko začne temo kako mu je žal in da se šele sedaj zaveda kaj je storil bi najraje zbežala nekam stran. Ne moreš čez noč pozabiti vsega kar je bilo in postati hladen do nekoga, ki ti je pomenil vse.

Zberi svoje misli in pretehtaj kaj si želiš.

Lep pozdrav !

Monjaj
Default avatar

mateja

Živjo!

Za mano je nekaj težkih in čustveno nabitih dni,…
Imela sem/sva srečanje z njo (čisto slučajno… obakrat) in obakrat sem samo spremenila obraz, ostala tiho, okamenela in vidno pokazala z izrazom na obrazu svojo hladno jezo,….
Obakrat, ni upala pristopiti blizu,…ostala je oddaljena (in se hihitala - kao da je vse ok) kjub temu, da je bila del družbe, ki je pristopila k nama in smo se zabavali skupaj,…
Če ima človek čisto vest, bi pristopil zraven in kaj rekel, kajne?! moj partner je ostal tiho, je ni nagovoril,…a me je tolažil,..mi dat vedet, da je vse ok, da me ma rad, da je tistega konec, da tega ni več, da vidim, da nimata stikov, če ne bi vedel, da bo danes tam,…(to je res-obakrat)

In po drugem srečanju, pa mi je spet 100 krat rekel, da me ma rad in mi je na vsak način hotel pokazat kaka K je, koliko je nič vredna,…patetična in »lahka«,…pa sem mu postavila vprašanje: »da če je vse to res in si to misli o njej, potem zakaj se je še prej družil z njo in je potem 1 leto to počel ob mojem boku ?« to mi ne gre skupaj,…..
A res tako misli in se mu je končalo določeno obdobje, ali je to samo način preusmeritve pozornosti in blatenja drugega, zato da bo on lažje »šel skozi«,…
NO, TO ME BEGA,…kaj hoče s tem dosežt????? Zakaj jo sedaj tako vneto blati in mi hoče s tem na vsak način pokazat, da ni vredna njegove pozornosti in pravi, da sem jaz »zmagala«,…a je bila to tekma?? Sem ga vprašala, pa je rekel, da itak da ne,…da je bila samo vse samo zafrkancija,…

Pristopila je k moji prijateljici (ko sva se oddaljila za par minut) in ji začela razlagat, da sem jaz čudna, da ne ve kaj mi je, da se z njo ne pogovarjam,…da je ona bila že pred mano z njim prijateljica in da ne upa niti blizu,…vglavnem kaj je z mano??? Še vedno laže naprej, namesto, da bi bila tiho, če že ne more drugače svojega imena »oprat«,…ker tisti, ki me majo radi vejo vso zgodbo,….


Prosim, povejte mi kaj si mislite o zgornjem,…
Lep začetek delovnega tedna….
Default avatar

evgen

Tanja,

tole, kar si napisala je zakon. Res je tako. Tudi tebi želim, da bi kmalu našla ustreznega partnerja.

LPE
Default avatar

snupi

Živijo,
jaz sem to vedno primerjala z granolomom. Če ne greš k zobarju, te bo skoz po malem, al pa zelo, bolel zob. Če pa greš, te pa samo un moment zelo boli, pol se pa pozdraviš.
Definitivno je bolš bit sam, kot s človekom, ki te vara.
Default avatar

piksi

Ne bo se spremenil na bolje tekom skupnih let, katera vaju cakajo, samo huje bo..punca pojdi, dokler je cas..Hudo mi je, ko ti moram to napisat in ob tem ,ko prebiram zgodbe drugih s podobno vsebino..Locena sem leto in pol in se vedno boli, ampak je ze malo bolje, vem da bom srecala nekoga, ki me bo iskreno ljubil, pa ceprav je moski, (kateri je drugacen!?-KAJ ZATO LAHKO VARA HALOOO!!??)
Default avatar

tanja

Opazam pri tebi,da se na vsak nacin drzis njega,vse kar rece,das na vago.Ocitno ne mores popustit,pogledat resnice.Te ne obsojam,te razumem,vsak clovek dela na svoj nacin.Vem,resnica prekleto boli,saj je tudi jaz nisem hotela videt,ceprav sem jo vedno cutla,to resnico.Vsak clovek rabi nekako ta svoj proces,da spregleda,eni bolj dolgo,eni nikoli.
Samo ne pozabi pri vsem tem nase,kaj ti zelis,.Pretehtaj te stvari,ali si zmozna pozabit,ter se zadovoljit z to malo ljubezni.

VES,jaz tako razmisljam,vsi smo ljudje,ki nas tudi druge osebe privlacijo,kaj je povsem normalno.Dokler ostaja tisto spostovanje do drugega,seveda se clovek zlaze,ker noce drugega prizadet,za nekaj,kar ni bilo omembe vredno.Povsem razumem,samo ,ce ti clovek,laga vec kot eno leto,oprosti,mislim,da te ne spostuje.Kako bi ravnala ti,vprasaj samo sebe,ce bi bila ti ta oseba,in bi nekoga vlekla cel cas za nos.Ne reci mi,da bi ga ljubila.,ter spostovala.Vcasih si mislim samo,ej me zenske,obnasajmo se kot zenske,spostujmo same sebe,takrat se moski,ne morejo tako obnasat do nas.Ni cucdno,da moski mislijo z nami pa lahko,saj smo navajene trpet.
Drugega ne mores spremenit,samo samega sebe in z tem tudi druge. Veliko srece ti zelim lp
Default avatar

EnMoški

Na kratko: Ne vem za kaj, ampak meni se zdi, da tle gor visijo ene babure, ki so bile v življenju pač razočarane, zdaj pa vso tole negativno energijo trosijo okoli sebe in vehementno delijo poduke. Niti ena ne pomisli na to, da morda ni še vse izgubljeno, da se mogoče splača potrudit in ohranit zvezo in ljubezen. Mogoče je še kakšna druga rešitev, ki bi jo ponudile,a? Zatrjujete da je najboljše narediti CUT, oditi, zapustiti vse za sabo. Osebno dvomim, da je to edina smiselna rešitev, razen če niste ocenile, da je vaš partner totalen ****** s katerim se ne splača zabiti preostanka življenja. NA ta način pljuvate v svojo lastno skledo, kje ste bile ko ste si ga izbirale, a niste takrat znale ocenit situacijo, a niste dovolj globoko pogledale v dušo. A glej ga zlomka, ponavadi se to zgodi že v par letih po poroki (skupnem gospodinjstvu). Zdaj pa vam je vse narobe, moški smo samo ene živali, ki so za odstrel, ko se nekaj zgodi.
Pejdi kje k oni njegovi "kvazi" ljubici in ji nalij čistega vina. Spakirajta kovčke pa na drugo stran mesta al pa na drug konec SLovenije. Če je ljubezen tako velika bosta že zmagala. Ne pa tle poslušat nekih nasvetov razjarjenih bab, ki ne znajo drugega kot stresat svojo jezo nad moškimi.

Vzemi življenje v svoje roke, sam oceni v kaj se ti splača vlagat ljubezen. Vsi smo odgovorni za svoja dejanja in sami stojimo za svojimi potezami.

lp
Default avatar

evgen

Hej fant, sam sem se šel to pri svoji ženi, kar si ti napisal. Skušal sem pozabiti in iti naprej. Saj je bilo nekaj časa dobro, potem se je pa spet začelo ponavljat. Če bi pred zakonom upošteval nasvete, da greva narazen, se ne bi danes borila za otroka in premoženje.

Sicer izkušnje so različne in vsak se mora sam odločiti, kaj se mu splača in kaj ne...

Evgi

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus