Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

izgubljeno zaupanje

Default avatar
Pozdravljeni!
Imam težavo. Pred pribl. pol leta sem partnerja dobila na laži v zvezi s tel. klici (2x). Bila je "bivša punca" (nista ravno hodila) on pa mi je rekel, da je bil kolega. Od takrat sem zelo nezaupljiva, ga sprašujem kdo je klical, kdo pošilja sms....tudi sama kdaj preverim mobitel. Seveda sem mu povedala, da vem za ti dve laži, sva se pogovorila, ko sem ga pritisnila v kot je priznal napako, da se je zlagal, se opravičil, obljubil da do tega ne bo več prišlo (a zgodilo se je že 2x), čeprav mi je že prvič rekel, da je to zadnjič. Včeraj je bil spet en čuden klic (on je rekel, da pomota) in potem je imel izklopljen gsm. Ko sem mu rekla naj ga priklopi in mi pokaže klic, je znorel. Po mojem vztrajanju ga je priklopil in mi pokazal, bil je klic s skrite št. Potem sva se skregala, da mu ne zaupam, brskam po tel, sem ljubosumna, jaz pa sem mu povedala, da moje nezaupanje izhaja od takrat, ko sem ga 2x dobila na laži in če nima kaj skrivati naj mi pokaže in da potrebujem čas, da se mi zaupanje povrne. rekel je, da je to zadnjič da mu brskam po telefonu, ker on tega ne prenaša.
Skupaj sva 2,5 leti, nekaj časa že živiva skupaj. Stara sva jaz 30, on nekaj čez.. Njemu je to prva resna veza. Pravi, da me ima rad-mu verjamem, tudi jaz ga imam, čeprav takše zadeve ubijajo mojo ljubezen do njega.
Povejte mi, bom kdaj pridobila zaupanje nazaj (po naravi sem bolj previdna, mogoče tudi nezaupljiva) in kako si lahko pomagam/pomagava? Povedala sem mu vse kar mi leži na duši, a on mi je rekel, da je rešitev, da mu verjamem in ga ne preverjam več.

lep pozdrav in upam, da nisem preveč razvlekla.

maja
Default avatar
Praviš, da ga imaš rada? Zakaj mu ptoem ne zaupaš? Povej mu kaj ti želiš, on pa naj pove, kar ima za povedati. In če tega ne bo, ne razumem zakaj vstrajata drug pri drugem?

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar
Če nekdo postavi na kocko moje zaupanje, ga je zelo težko povrniti, pa naj se še tako trudim.
Enostavno sem oseba, ki zaupam, dokler me nekdo ne izigra. Potem je z zaupanjem konec.
Default avatar
lp,ves da sem v isti situaciji vendar njega kliče prijateljica za katero sem izvedela nekaj dni nazaj,tudi on je začel težiti da mu ne brskam po telefonu vendar kako naj mu pol zaupam,pol pa ispadem sama kriva a ni tko,sam midva sva poročena pa se otroka imava,sama se sprašujem kako pridobiti nazaj njegovo zaupanje in ali je res kot on to pravi samo prijateljica,dobra prijateljica??Čisto sem na dnu razumem kako ti je!
darja
Default avatar
Povem to,kar drži kot pribito.Če ni obojestranskega zaupanja,ne bosta mogla graditi svoje prihodnosti.V tem primeru so to zelo majeva tla.
Zaupaš ali pa ne.In če ne,je težko shajati na dolgi rok.
Nekaj bo treba narediti.Ali se bo nehal fant lagati,(če nima pravega razloga,res ne vem zakaj toliko skriva) ali pa boš ti naredila eno od dveh možnosti.Odločitev je tvoja,zaupanje pa zelo pomembno.
Default avatar
Veš kaj, mislim da nas je kar nekaj takih, ki smo ugotovile, da se nekaj dogaja ravno zaradi mobilcev. Tudi jaz sem našla dokaj čudne sms na njegovem telefonu. Pogovarjati se ni hotel, zagovarjal je osebo, ki mu je te sms pošiljala. Sedaj ima ta telefon vedno izključen, ko je doma in komunicira samo preko službenega. Midva pa sva prišla tako daleč, da iščem preimerno stanovanje, da se bom odselila skupaj s hčerko in v pričakovanju še enega otročička. Ker nikoli nisem naredila kaj takega, da bi bilo dobro za mene je sedaj zelo šokiran in me hoče na vse načine prepričati, da ostanem, da se vse skupaj ne bo več ponavljalo. Ostala sem odločena da grem in ga pustim da se gre v miru svoje igrice naprej, le da mene ne bo več tu zraven.
Zato premisli, ko se enkrat začnejo laži vodijo samo še navzdol. Res pa je, da so ti mobilci prekleto zlo in omogočajomarsikaj česar včasih ni bilo.
Default avatar
Ja, saj se zavedam tega, da je zaupanje zelooo pomembno in temelj za ljubezen in vse ostalo. In ne želim si zaradi neke "neumnosti" izgubiti tega kar imava. Mogoče sem tudi sama malo preveč ljubosumna in nazaupljiva, ker zame je preveč vsaka laž tudi tiste drobne, "dobronamerne" (če take sploh obstajajo).
Ta "bivša punca" v bistvu niti ni bivša punca (nista hodila-uradno nista bila par), je prijateljica njegovega dobrega prijatelja in so se včasih dosti družili. Sam mi je priznal, da mu je bila včasih všeč (vizuelno je res atraktivna) in da je tudi med njima nekaj bilo, vendar nista hodila, ker je bila ona bolj "lahka punca". Res je, da s to družbo (niti s prijateljem, niti z njo) nima več veliko stikov. Vem, da mu je včasih poslala kak mail (šalo), sms in vem za ta dva klica. Niti ne bi bil problem, če on tega meni nebi zatajil, vendar pa sem glede na laži postala sumnjičava, on pa mi je rekel, da se mi je zlagal le zato, da ne bi spet popenila in bi se kregala po nepotrebnem. Naj povem še, da ge ne preverjam redno. Postavila pa sem mu "ultimat"-naslednja taka laž in med nama je konec-čeprav ga imam rada (in menim da tudi on mene). Menim, da mu le malce gode, da ga taka punca še vedno kdaj pokliče (čeprav je res, da so bili včasih prijatelji-družba, ki se je skupaj zabavala).
Naj povem še to, da bi partner rad imel otroka. Pogovarjava se o zanositvi, vendar jaz še nisem pripravljena.
Default avatar
Če je samo prijateljica, potem pa ti jo naj predstavi in s tem na nekakšen način odžene to tvoje nezaupanje.
Default avatar
Ja, tudi jaz te dobro razumem. Mogoče bi mu ti lahko predlagala naj ti jo predstavi, se skupaj dobite na pijači, saj tvoji prijatelji so lahko tudi njegovi in obratno. Poskušaj zlepa, ne iti na nož. Mislim, da ti bo srečanju z njo vse jasno, vsaj malo lažje boš lahko precenila kaj je res med njima. Pa lepo ga povprašaj, če je sveža prijateljica od kod jo pozna in kako sta se zbližala. Saj mogoče je pa res le dobra prijateljica.
Ja, kako lažje je nekomu svetovati, a sebi ne znam pomagati. Jaz se s to njegovo "bivšo prijateljico" ne bi mogla dobiti na pijači, ker se mi organsko obrača od nje (ločena mati, zafnana do konca-otrok ji je zadnja briga, vsi tipi okrog pa prva)!
Mislim, da je srednja pot najbojša-ne biti naiven in ne slepo zaupati. To poskušam!

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic E-posvet
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus