Med.Over.Net

Ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

A je to to?

Default avatar

::/::/::

A je nujno, da si je partner dobil ljubico, če:
-mu ni več do spolnosti
-mu ni več do druženja
-je vedno utrujen, ko pride iz službe, v isti sapi pa poln elana, ko ga pokliče kak kolega k sebi
-mu sploh ni do pogovora, razen če je to prepir
-začne intezivno telovaditi
-zamenja parfum
-zatrjuje, da je tako utrujen, da se mu ne da imeti ljubice

Pa lep pozdrav!
Sorodne vsebine:
Default avatar

Primož

Če si mislila možno,

ja potem je možno, kajti vsaka nova energija je zanimiva, vprašanje je samo ali tudi kaj vrača v to energijo, če jo samo sprejema, bo tudi tista kmalu minila.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

srečko

Ni nujno, je pa možno. Jaz pa se bi najprej vprašal, zakaj mu ni več do druženja in spolnosti itd - kaj imam jaz pri tem - in potem bi tudi njega/njo vprašal enako. Očitno med vama obstaja problem, ali več problemov. V eni zvezi ni vse samo rožnato, vedno obstajajo problemi in trdnost zveze, ljubezen in medsebojno spoštovanje odseva prav v vajinem obnašanju, ko pride do problemov. Več jih bo, več jih bosta s skupnimi močmi rešila, trdnejša bo zveza. Če pa kdo išče rešitev zunaj zveze - kar je tudi problem - ga je treba resno povabiti na razgovor in stvari razčistiti - čim prej! Vsaj veš na čem si, pa manj boli. Običajno so prav tisti, ki nočejo govoriti o problemih, ki jim je vse v redu - nezreli in pri prvi večji težavi odnehajo - beri: iščejo rešitve drugje.

Obvezno se najprej pogovori s partnerjem - ne ga napadat ali mu očitat, samo lepo mirno povej, kaj te muči in odločno zahtevaj odgovore. Potem ti bo marsikaj bolj jasno.

lp,
Sreč
Default avatar

::/::/::

Stvar je taka: Fuuuuull sva zabredla, kar se denarja tiče. On krivi mene, jaz pa njega. In se sploh ne pogovarjava več. Samo še preko otrok. On spi s sinom, jaz pa s hčerjo. In sedaj si je verjetno poiskal malo poživitve v življenju. Tako je že tri leta.
Saj bi šla že zdavnaj narazen, ampak obadva se bojiva, da bo potem drugi rekel, da ko pride do problema, se pa umakneva. Pa tu so še otročki...
Po pravici vam povem, da si včasih načrtno tudi sama iščem kako skriti avantura, ker je doma za znoret...
Default avatar

nice

Naredita plan, da rešita finance. Morda bi iz gradov prešla na kaj manjšega, s cenejšim vzdrževanjem.
Lepe stvari so tudi zastonj, npr.pomlad, sprehod, lepa beseda, nasmeh in ljubezen.
Ampak zdi se mi, da nič ne zaostajaš za njim,morda ga histerično zalezuješ, da bi sebi olajšala vest.
Hvala bogu, da ohranja v takem stanju kondicijo, že zaradi otrok.

Otroci rabijo miren dom in naklonjenost, čeprav smo starši včasih sesuti.

Srečno!
Default avatar

Trdi

Do pravega spoznanja si prišla. Ločitev pa ne pride v poštev; navzven mora biti družina za zgled. Saj hodite skupaj k nedeljski maši?

Marči
Default avatar

Loesje

Ah, saj ne morem verjeti....da res obstajaja na miljone takšnih zgodb...:(

Torej tvoja zgodba je samo ena izmed mnogih... pa vendar je vsaka po svoje individualna, svoja, tudi tvoja......in kaj ti je zdaj storiti bi morala ti vedeti bolje od nas......

Preberi post nice, predvsem pa misel:
Lepe stvari so tudi zastonj, npr.pomlad, sprehod, lepa beseda, nasmeh in ljubezen.
Že dolgo nisem prebrala kaj tako enostavno lepega....
Default avatar

klopka

Ej,sorry, men je pomembno, da me mož ne bo imel za rit(čeprav sam očitno je),ne pa drugi. Za ločitev pa nimam povoda, ker tudi dokaza nimam
Default avatar

kely

Hmm, skoraj nujno v takem primeru. Mislim, da je ta "kolega" ki ga kliče k sebi, samo izgovor in da gre takrat k ljubici. Če se je začel tako rihtat kar naenkrat (prej se ni), ni mu do spolnosti s tabo, je prepirljiv itd. je velika verjetnost, da ima ljubico. Poznamo take izgovore....
Default avatar

NINIKA

Možno ja!
Default avatar

megi

saj sta že zdaj kot da bi bila narazen,ne vem v čem je smisel vajine zveze,ne spita skupaj,ne pogovarjata se,v čem je potem bistvo?in pred kom sploh kažeta vajino "vlogo moža in žene"?
Poskusita rešit kar se da,LP
Default avatar

nice

Hvala Loesje, me veseli,da je še kdo opazil kaj nematerialnega.
Default avatar

*sama

Po mojem bi bilo najbolje, da se vsedeš z nnjim in se pogovoriš o tvojih sumih pa boš videla kako in kdaj bo barve menjal, kako tresoč glas bo imel, ali pa ti bo vse le lepo priznal in se zjokal na tvojih ramah.

Če mu boš to dopustila pa je odvisno od tebe.

Pa veliko samozavesti!

Moderatorji

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize
BarbaraSaric