Med.Over.Net

Ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

zakaj moški ne pokliče?

Default avatar

iris

Zakaj moški ne pokliče, če z njim preživiš prijeten večer (dobro, tudi sex je bil vmes- mogoče to napaka,ker je bilo prehitro), če mu ženska da telefonsko številko....So moški res samo lovci in potem , ko dobijo svoje jih plen jih nadaljevanje več ne zanima?
Mogoče mi kdo z moške starni lahko odgovori, kako vidi te stvari?
Default avatar

Primož

Moški niso samo lovci, ko dobijo svoje jih plen in nadaljevanje nič več zanima. Poznam prijatelja, ki bi vsekakor izkoristil vsako priliko, če se mu res ponuja, vendar pravi, če mi je že prvič tako hitro dala, potem lahko tudi komu drugemu.

Kaj pa je zate prijeten večer? Sta se spoznala v lokalu, malo žurala, se zabavala pogovarjala, na koncu sexala, mu dala telefonsko številko in potem je odšel?

Če je to res, potem ne vem zakaj pričakuješ, da te bo poklical. in če ti jaz odgovorim, kot moški. Tako na hitro, je najbolje da res ostane smo na hitro. Mogoče bi kdo res ostal, če bi se zaljubil vate.

Včasih je zelo lepo, da veš, da te nekaj čaka, če boš vstrajen. saj je res, da vsi na nak način iščemo spolno potešitev, vendar je človeška potreba še po nečem in o tem v ljubezni nonstop nekaj govorimo, tisto neznano, tisto vznemirjenje, tisto privlačnost, tisto energijo, tisto čisto lepoto, da pozabiš na ostali svet.

V primeru, da je pa to za večer in čez noč. Ima pa vsak druga dan svoje obveznosti in se le redko kdaj zmeni za druge. In če mu je to bil dnevni izlet, te bo zagotovo še kdaj poklical, seveda za isto ceno.

primož
Default avatar

iris

Preprosto povedano. tip se ni zaljubil vame, niti nima namena nadaljevati z mano, želiš reči... ok,verjetno je temu tako skozi moško prizmo. V bistvu zakaj sprašujem in se ukvarjam s tem, da bom vedela za drugič. Očitno obstajajo neki vzorci moškega obnašanja v takih eno nčnih primerih. In ženska spraševanja.
Vendar mislim, da je tukaj v moških glavah napaka. Jaz bi ga kot ženska želela še spoznati, ni mi vseeno. On pa očitno ne.S tem ,ko sem mu dala številko, ima
šivanko in platno v svojih rokah. In ko bo mogoče zazvonil telefon, je samo važno
kako bom odreagirala se pravi najbolje da ne, ker gre samo za sex. Jaz pa si želim razmerje z moškim in ne samo sex.
Mislim, da je ena noč premalo za kakršna koli posploševanja in za zaljubljenost. Ampak očitno je, da moški kuri, dokljer ne dobi. Saj se mu nisem kar nastavla, on je začel, jaz pa sem se prepustila, ne čustveno ampak telesno.Za kaj več tudi ni bilo časa. In obema je bilo ok, pasala sva si.
Mislim, da ženske čakamo, da se nas pokliče, če damo telefon. Da pričakujemo.
Globoko v sebi čutimo, da se to ne bo zgodilo, da je bilo vse skupaj samo to, kar si napisl ti. Sex za eno noč.
Sprašujem se, koliko možnosti imamo danes, da se med seboj resnično spoznavamo tisti, ki se takole srečamo na hitro in
ki nismo več v šolah,ampak smo po službah, kjer se samo hiti , hiti, tako kot praviš ti...od novega uspeha do padca.Na koncu tedna nam ostajajo take kratke popestritve in kratka laž-poklical te bom.
Default avatar

cofka

Meni se pa dogaja to zdaj, pa imava zvezo že 4 leta (in nisem bila takoj njegova), da ne pokliče, tudi če reče, da bo sporočil to in to. In tudi, če potem jaz telefoniram, se ne javi. Zakaj pa gre v tem primeru?
Jaz si razbijam glavo, zakaj je tako in tudi vprašala sem ga že enkrat, zdaj sem se že nehala trudit in pač čakam, da se javi, čeprav mi je mučno.
Pri tem se počutim prav zavrženo.
Default avatar

Primož

ne bom filozofiral, predvsem gre za neodgovornost do nasprotnega spola. Če se dogovorita, da pokliče in ga ti kličeš, pa se ne javi. Pomeni, da nima nobenega spoštovanja do skupnih dogovorov. Če ne more storiti niti tistih najmanjših dogovorov v skupnem življenju, potem se bo ob večjih še hitreje zalomilo. Saj se sem pa tja zgodi, da pozabi ali pa nima časa, ali pa nima telefona pri sebi. Če pa niti sam ne ve odgovora zakaj se ni javil ali pa zakaj ni poklical, pa pomeni, da sploh ni mislil nato.

Drugi razlog pa je lahko, da noče!

Do svoje bližnje oseb, naj bi imeli vsaj neko odgovornost, kljub temu, da smo odgovorni predvsem samo zase in da si pustimo svojo svobodo, je lepo in priporočljivo, da nekaj malega naklonjenosti posvetimo tudi partnerju. S takim dejanjem tudi drug ne bo mogel biti hladen in bo to vedno vračal, tako drug drugemu pustita svobodo in kljub temu drug drugemu veliko dajeta, energijo, spoštovanje, ljubezen......pozornost.

Še v osnovni šoli smo imeli najbolj pogosto misel:

LJUBITI JE LEPO, ČE STA OBA ZATI, ČE PA EDEN NOČE JE LJUBITI NEMOGOČE.


Primož
Default avatar

Primož

Draga Iris,

take stvari ne moreš ocenjevati tako, OK povej mi, da bom vedela za drugič. pri vsakem moškem in ženski se zadeva ljubezni odvija drugače in se tudi zelo različno pojmuje. Ne odstajajo nobeni vzorci, vidimo lahko samo končni rezultat, sex za eno noč, kaj pa se plete v njihovih glavah in zakaj jim je to samo za eno noč, ni pa niti ena misel, ne razlog enak.

Veš, napake so tudi v ženskih glavah in v tvojem primeru je zelo možno, da največjo napako delaš ti, še več sploh ne pomisliš,d a je morebiti napaka v tebi in takoj iščeš odgovor na to, zakaj je tak. Jaz sem dobra, jaz bi tako on je slab.

Ne vem kje sem že zapisal. Vsaka oseba je najboljša toliko časa, dokler zadovoljuje naša pričakovanja, brž ko se je izneveril našim pričakovanjem, zgubimo vero v njega.

to pomeni, da ni problem v njih, temveč v nas. On dela tako kot mu veleva njegovo srce, možgani in vizija življenja. Mi pa se obremenjujemo z njegovo vizijo in življenjem.

ja bilo je očitno samo za eno noč, koliko ga sploh poznaš, ali vemo da je poročen, alhko da je vse skupaj celo zlagano samo da dobimo sex??? Kdo ve, marsikaj se plete v različnih ljudeh, še posebej če jih sploh ne poznamo.
Kolikšna pa je možnost, da se resnično spoznajo tisti, ki želijo kaj več? Na takle način kot si ga opisal bolj malo, recimo, da je možnost 1 % torej bi morala iti na večer s 100 moškimi, da bi bil eden tisti, ki bi želel kaj več in bi seveda iz sexa potegnil tvojo idejo, da želiš kaj več.
Če želimo še kaj več kot sex, potem se moramo zavedati, da sex ni odgovor. Vse kaj drugega je prej razlog, za daljšo zvezo, sex je le posledica dobrega odnosa. včasih lahko ravno to razdre zvezo, ampak če vse ostalo klapa, potem se da tudi tukaj popraviti.

če bi rada, dobila kakšno zvezo, lahko hodiš po lokalih in si ogleduješ moške, samo najprej spremeni v svoji glavi, da ga s takim načinom ne boš dobila za dolgo časa. Ni važno kakšen je vzorec pri moških, bistvo je kakšen vzorec si narediš pri sebi. Če tebe to zadovoljuje in ti tak način pomeni vse, ptoem le nadaljuje, vendar močno dvomim, drugače se ne bi spraševala, zakaj je tako. Torej na tebi je, da spremeniš gledanje na razmerje najprej pri sebi. Kaj je zate pomembno pri zvezi, kaj ti hočeš, kako si jo ti predsatvljaš???

kot vidiš očitno ni težko dobiti moškega za eno noč, ga je pa težko dobiti za kaj več. Ampak to ni razlog v moških, ampak v tebi. Verjemi ogromno jih je, ki iščejo žensko za kaj več. IN taki, ki iščejo žžensko za kaj več, zagotovo ne bodo našli tebe, če boš že prvič privolila v spolni odnos. Mogoče celo dobiš takega moškega, ampak ga zaradi tega dejanja tudi zelo hitro izgubiš. Jasno krivila boš njega, dejstvo pa je, da je vajino pojmovanje zveze na različnem koncu brega.

Poglej najprej vase, poleg vsega hitenja v službi, šolah, poleg vseh laži, še vedno lahko najdeš tisti kanček pozitivizma in optimizma, za boljše življenje. IN ker je ta pot vedno dolga in ne vemo kakšen je recept, lahko predlagam vedno zapolni čas z športom, to je eno najboljših zdravil, za iskanje sebe in življenja. Poleg tega pa preberi še kakšno dobro knjigo.

Če se življenju odpreš, te bo življenje našlo samo.

primož
Default avatar

Matic

Iris, mislim, da ni ravno tako, kot si zapisala. Tako je v tvojem primeru, mislim pa, da ne moreš posploševat stvari na vse ženske. To, da si želijo, da jih moški pokliče, če mu da telefonsko številko, ne drži. Vem, ker sem sam to doživel. Večkrat. Nazadnje je bilo v nekem lokalu, spoznala sva se že prej, nato smo šli z družbo v nek lokal, okrog treh zjutraj pa jih je nekaj odšlo, med njimi tudi ona. Pospremil sem jo do vrat, vprašal, če se bova še kdaj videla, ona mi je dala telefonsko. Naslednji dan sem jo klical. Pa še naslednji. Enkrat se mi je oglasila, rekla da nima časa in naj pokličen čez pol ure. Sem, a je bilo zasedeno. Nikoli več je nisem slišal..
To ni osamljen primer. Zakaj da ženska telefonsko, če noče, da jo moški pokliče?? Zame je to uganka. Če veste odgovor, bi ga pa rad slišal.
Lep pozdrav
Default avatar

xtrm

Moja prijateljica da telefonsko vsakemu, pa če ji je všeč ali ne. In potem se ne oglasi na telefon. To delajo samo neumne ženske. Jaz jo dam redkim, mora bit moški res nekaj posebnega, sam to se res zgodi dvakrat na leto, pa to še tud ne pomeni, da hočem od tega tipa kaj več kot prijateljstvo. To potem tudi povem. Rada pa sklepam nova poznanstva.
Default avatar

iris

Matic jaz bi pa rekla, da si se obnašal kot gentelman in da si pač poskusil vspostaviti stik. Če se je punca pač odločila drugače, se je odločila drugače. Ampak, ti si vsaj poskusil, verjetno zato, ker ti je bila všeč in si jo želel bolj natančno spoznati ,a ne?! Men se zdi to ok. Kaj več pa itak ne moreš narest.
Ta moj enonočni lover pa še poskusil ni...Lahko rečem samo škoda!
Default avatar

mavrični vitez

moški ne pokliče zato:

1. ker je imel namen te samo spraviti v posteljo ( tako imenovani slabi fantje)

2. ker je v naravi moškega, da instinktivno prikriva svoje vznemirjenje, saj je prepričan, da bi si škodoval, če bi pokazal, da je odvisen od ženske. tu je prisoten zelo velik strah moškega, da bi ga imela za mevžo, nesamozavestneža in podobno.

kar se tiče seksa, je pa nespametno, kar takoj skočiti v posteljo. zelo dobro je, da gresta prej skozi fazo privlačnosti, fazo negotovosti, fazo izjemnosti in šele na koncu v fazo izjemnosti. v vajinem primeru sta verjetno iz faze privlačnosti, kar skočila na fazo intimnosti in potem se je pri njem začela faza negotovosti, ko so mu se po glavi začela rojiti misli, ali si ti prava zanj.

veš, če moški reče, da bi spal s tabo, mu lahko mirne duše rečeš ne, saj mu nisi nič dolžna. mogoče je prav zaradi tega, ker si se mu prehitro predala, nehal kazati zanimanje zate
Default avatar

prijazna svetovalka

meni se dogaja čisto enako. moj fant ima mojo tlefonsko šetvilko že od kar se poznava (poznava se 5 dni) vendar me še zdaj ni poklical, jaz imam tudi njegovo telefonsko, vendar želim da on naredi prvi korak, jaz ne vem kaj mu naj napišem. vendar dekle, če te ne pokliče mu napiši kakšno seksi sporočilo (erotično) ali pa ga ti pokliči. dandanes morajo ponavadi narediti dekleta prvi korak. takšno je pač življenje. želim ti veliko sreče, ljubezni, sploh pa to da te fant pokliče, če te še kak dan ne bo, pa le vzemi v roke telefon in ga preseneti ti, povej mu kakšno sladko besedo. glede sexa pa si napisala da je morda bilo malce prehitro. nisem čisto prepričana da bi sex bil za moškega kdaj prehiter. meni se zdi, da vsi moški zelo hrepenijo po seksu in ga želijo čimprej doživeti. skratka pokliči ga pogovorita se, povabi ga ti na večerjo, če te on ne bo. povabi ga na romantično večerjo k sebi domov. skratka veliko sreče, ljubezni, in tako dalje!
Default avatar

samskaxxx

Primož,
prosim ne obsojaj žensk, ki privolijo takoj v spolni odnos samo za to.
Ne mislit, da si boljši od Boga, da obsojaš druge.
Vsak odgovarja za svoja dejanja.
Včasih ženske začutimo, da se lahko predamo takoj, včasih rabimo dlje, včasih se ne moremo.

ne obsojati ljudi, ki jih drugače sploh ne poznaš.
Veš pa kaj pravijo: zarečenega kruha se največ poje.
Default avatar

cec

samskaxxx je napisal/a:
Primož,
prosim ne obsojaj žensk, ki privolijo takoj v spolni odnos samo za to.
Ne mislit, da si boljši od Boga, da obsojaš druge.
Vsak odgovarja za svoja dejanja.
Včasih ženske začutimo, da se lahko predamo takoj, včasih rabimo dlje, včasih se ne moremo.

ne obsojati ljudi, ki jih drugače sploh ne poznaš.
Veš pa kaj pravijo: zarečenega kruha se največ poje.
Si pogledala datum pisanj ?
Default avatar

samskaxxx

Ne nisem...
Sorry, me je res zmotilo, pa sem morala pokomentirat.
Default avatar

kofi brejk

Dejstvo je, da ženska ne gre prvo noč v posteljo sama, ampak gre z njo tudi moški. In po zgornji (izprijeni) logiki lahko tudi rečemo ... Če je že mene tako hitro podrl, potem bo vsako. Kakorkoli že, moje življenske izkušnje tega ne potrjujejo. Mene je zapustil samo en moški in to tisti, pri katerem sem najdlje čakala, da sem mu dala. Ki je verjetno tudi razmišljal v smislu "če da meni hitro, da hitro vsem". In se je prepričal, da nikoli ne bi dala drugemu. Čemu je potreboval ta podatek, ne vem, ker tako ali tako ni nameraval ostati z menoj. Verjetno je šlo samo za ego - lahko dobim nekaj, kar bo samo moje, četudi tega ne mislim obdržati. Za takšnega, ki misli oditi in ne misli resno, je bolje, da gre že drugi dan, kot pa da odide pozneje.
Default avatar

evaS

Kofi brejk, podpis pod tvoj post. Se popolnoma strinjam s tabo. Nismo več v srednjem veku in vsak človek je zgodba zase. Mislim, da sta si lahko dva tako zelo privlačna, da zelo hitro skočita tudi v posteljo, pa to vodi v dolgotrajno zvezo, ker sta takrat, v tistem trenutku pač oba iskala nekaj več. Lahko pa čakata pol leta preden seksata (kakšna smešna fraza je to, da ženska nekomu da? to je men čisto mimo, saj oba data nekaj drug drugemu), pa potem ugotovita, da to ni to, da sploh nista drug za drugega. Ali pa že prej kdo drži figo v žepu, ker hoče samo to?!
Default avatar

kofi brejk

Eva, eni so v srednjem veku. Če vzameva zgornji citat "Prijatelj bi vsekakor izkoristil vsako priliko, če se mu res ponuja, vendar pravi, če mi je že prvič tako hitro dala, potem lahko tudi komu drugemu." Takšni, ki bi vsekakor podrli vsako, ki se ponuja, in očitno nimajo nobenih višjih kriterijev ali zahtev (luknja je luknja), imajo tako hude skrbi glede tega, da se ne bi v tej luknji znašel še kdo. Ko moški, ki bi vsekakor podrli vsako, gredo zganjati moralo, potem veš, da si v srednjem veku. Vsaj mentalno.
Default avatar

še jaz

Tudi jaz mislim, da so zasotali (sorry, ampak tudi retardirani) moški tisti, ki tako razmišljajo. Jaz sem svojemu možu dala takoj, pa sva skupaj 20 let!

Klical je naslednji dan, dopoldan, ker takrat ni bilo mobilcev in se je bal, da bom že kam šla. Da je klical, so mi povedali starši :-). In glej ga zlomka, četudi nisem bila doma, nisem bila v naročju drugega moškega ...

Hiter pristanek v postelji ne pomeni, da sledi nezvestoba kot ne pomeni, da odlašanje s spolnim stikom zagotavlja zvestobo.
To bi morala vedeti vsaka zrela oseba.

Miselnost, da mora ženska čakati izhaja iz časov, ko so se ženske počutile žrtve. Žrtvovale so telo svojemu moškemu za užitek. Ženski užitek je bil sramota. Kdo je to miselnost ubijal in še ubija v glavo, se pa ve ... Če moški misli, da je hiter skok v posteljo sporen, potem tudi sam ne bi smel takoj (na)skočiti.

In ne mi govorit, da je bila kača tista, ki je zapeljala Adama in Evo v greh! Bil je kačon - pripet na moško telo!

Šele potem sta dobila figove liste ... Ha!Ha!Ha!
Default avatar

samskaxxx

Ja, res je.
Ampak problem jaz vidim v moških. Ženske vemo, da temu ni tako,
moški pa - ne bom rekla vsi ampak velika večina ima s tem probleme.

Mi je všeč vaše razmišljanje, sem mislila, da sem edina:)))
Default avatar

kofi brejk

še jaz je napisal/a:
Ženski užitek je bil sramota.
Na koncu pa prav zaradi tega fajn nadrajsajo. Ker zaupajo samo takšnim aseksualnim, samo s takšnimi se upajo poročiti. In potem jih čaka zelo dolg zakon skorajda brez seksa. Sicer se jim ni treba bati, da bo njihova žena seksat z drugim. Se jim pa tudi ni treba bati, da bo seksala z njim. Mogoče za kakšen večji praznik in rojstni dan, sicer pa ne.

Moderatorji

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize
BarbaraSaric