Forum.Over.Net

Mladi, ljubezen in spolnost

Mladi se srečujejo s številnimi mladostniškimi težavami. Problemi s starši, neuslišana ljubezen, odnos s fantom/dekletom, dileme v spolnosti, nezaželena nosečnost, telesni razvoj in drugo lahko mlade ohromi. Na tem forumu se lahko posvetujete med seboj ali vprašate za nasvet.

Moderator: Matjaž P. (jwslo)

prvi seks

Default avatar

x

spet sem zgubljena...
a mi lahk prosim ena pove, kako je prvič...?!? :(
a je res veliko krvi (koliko krvi je?)in da boli...
hvala
Default avatar

Primož

ker je to forum o ljubezni, je jasno, da spada zraven tudi sex. No pa zakaj en bi napisali tudi najmlajšim in jim lepo razložili kako je to prvi sex, čustveno in fizično. In dejstavo je, da se mladi ne pogovarjajo o sxu na široko in brez rdečice na licih ali nerodnosti pri vprašanjih o spolnosti. Pa prav vsi smo morali iti skozi to revolucijo spoznanja. Težko je vprašati sovrstnike, težko je iti v knjižnico in iz polic izbrati ravno to knjigo, težko je vprašati starše, ker ponavadi vedno najdejo izgovor, da se izognejo tem odgovorom, potem pa se čudimo, zakaj se dogaja toliko neumnosti okoli najbolj naravne zadeve na svetu. In težko je vprašati zdravnika o tem, ne da bi nam bilo nerodno. Lahko se pogovarjamo o ljubezni na dolgo in široko, ko pa moramo povedati, kaj ej to sex, spolnost, spolno dejanje, spolni akt. takrat pa največkrat rečemo.

Počakaj pa boš videl. In ravno zaradi tega imajo nekateri tako slabo mnenje o sexu, ker imajo slabo izkušnjo, ker jim ni nihče razložil kaj in kako.

Torej, preidimo k dejstvom.
Spet si zaljubljena, torej že veš kako to izgleda. zaljubljenost mislim in vsak mlad človek, si pri zaljubljenosti zamisli tudi sex, saj spada zraven. Jaz ti bom tako rekel, na sex počakaj, da pride sam od sebe, ne zaradi želje, da ga hočeš spoznati čimprej, saj vsi govorijo samo o tem. Naj pride lepo in res iz zaljubljenosti. Veš kako je ponavadi, tisti, ki je prirpavljen počakati, tisti je vreden tvojega sexa.

Sprašuješ pa zelo enostavne stvari, torej te je strah govoric. Ne verjemi govoricam. Tudi prvič je lahko lepo, tudi prvič nič ne boli in tudi prvič ni nujno, da je kaj krvi.

vse naj bo v tvoji glavi, najprej lepota zaljubljenosti in ko je v glavi 100% da je vse v redu, da bo to zaradi ljubezni, da sta se veliko pogovarjala o tem, da se poznata, da poznata svoje izkušnje, svoje želje. potem bo tudi sex, tak brez strahu in neboleč.

vprašala si na tem forumu, zakaj se raje o tem ne pogovoriš s fantom. Vzemita si čas in se pogovarjajta o svojih neizkušnjah in svojemu pojmovanju sexa. presenečena bosta, koliko se lahko naučita, pa še drug drugega spoznata, kaj je komu všeč in kaj si kdo pod sex predstavlja. Tako boš lahko rekla, moj prvi sex je bil pa tako dober. še nikoli ni pa je vse naredil tako dobro. Pa ne zato, ker bi imel izkušnje, ampak zato ker ve kaj hočeš.

No in še malo bolj direkten odgovor na tvoje vprašanje:

Pri prvem spolnem odnosu, ko fant prodre v nožnico, pretrga tako imenovano deviško kožico in zaradi tega lahko priteče kakšna kapljica krvi. še posebno, če se nisi nikoli zadovoljevala z nobenim predmetom, ali pa v primeru, da si premalo vzburjena in nožnica ni dovolj navlažena, pa gre vse skupaj malo bolj natesno. Kot pa sem povedal, prvič je lahko porazno ali pa tudi zelo lepo.

primož

p.s.
več in še s kakšnim dodatkom, pa ti bodo napisale ženske :)
Default avatar

Elle

No, spet moje mnenje, ampak za prvi seks moras biti zaljubljena v tipa, moras mu zaupati, moras poskrbeti za zascito in romanticno vzdusje. Ta zadnja stvar meni osebno pomeni veliko...med drugim tudi zaradi spominov, ker to je dogodek, ki si ga zapomnis za vedno.
No glede celega "procesa", ti je razlozil ze Primoz. Jaz ti lahko povem, da prvi seks ponavadi ni sama uzivancija, da boli, kasneje lahko tudi malo pece...glede krvi...ponavad niso tako velike kolicine, da bi bile vredne resne omembe. Jaz imam s tem dobre izkusnje. Ni pa noben bav bav, ce se ti sprostis ( ceprav se pri prvem seksu tezko)...
Lahko te potolazim, v drugo je potem veliko veliko bolje:)))
Default avatar

Kr En

A se ti res mora tako muditi?

Kaj pa, če počakata leto, dve, pet, ... A misliš, da boš kaj zamudila? Znan rek pravi, da prvega ne pozabiš nikoli. Izberi si takega, katerega resnično ne boš hotela pozabiti. Za to pa so potrebna leta in leta (ločenega, pa tudi skkupnega življenja).

Ne bodi kot kura, ki počepne pred prvim petelinom, ki jo hoče!
Default avatar

Suzana

Draga "x", zdaj pa kar k tvojemu vprašanju : prvič po vsej verjetnosti ne bo prijetno, saj to skoraj ni mogoče, saj si preveč v pričakovanju in je preveč vprašajev v tvoji glavi - kako bo, kako bo odreagiralo moje in tvoje telo, kaj si on misli o meni ipd... Težko ženske odgovorimo na to vprašanje, katerih odgovorov sploh ne smemo posploševat, saj je pri vsaki ženski drugače (to vem iz pripovedovanja prijateljic). Verjetno bo malo bolelo, malo bo tudi krvi (ne veliko) in še nekajkrat potem, ko ne bo več prvič, še ne bo tako prijetno, kot kdaj kasneje. Veš, ko boš že malo dlje "v seksu" pa bo zelo lušno ! Upam, da sem te potolažila.
Lep pozdrav, Suzana
Default avatar

x

Primož, hvala za nasvet, res sem vesela, da se lahko na koga zanesem...
LP
Default avatar

Esy

Pravijo, da prvega ne pozabiš...in res je ...

Zato ti toplo priporočam, da se prepustiš strastem, in nikakor ne misliš na kaj drugega, ...kaj šele da bi te bilo česa strah...vsak strah je odveč, a veš.

Nepotrebno si je delati skrbi, kako bo ko bo, kaj se bo zgodilo, pa če bo bolelo, ali ne...

Zavedaj se, bolj kot se boš predala, in bolj kot boš sproščena...bolje bo....

Sploh pa. če je fant, s katerim boš, že nekoliko izkušen...

LP Esy
Default avatar

Primož

Ni kaj, ko boš kaj rabila ti samo vprašaj, pa nj ti ne bo nerodno, za še tako čudno vprašanje, se vedno skriva odgovor.

Pa verjemi, da nisi edina, ki bi rada marsikaj vprašala, ampak ti si zbrala dovolj poguma in odprla vprata tudi drugim.

Primož
Default avatar

x

Primož!
Še enkrat hvala za nasvete!
S fantom se res razumeva in se imava fino, všeč mi je tudi to, da me razume in me ima rad, čeprav sem billa jaz še devica. Po dolgem času sem se le odločila, da premagava to in se prepustiva drug drugemu. Bilo je res lepo. Vendar pa imam zdaj neke težave. Fnat mi je dejal, da naj v prrašam zdravnico, pa naj jo kar pokličem, ker sem na pregled naročena šele čez en mesec, vendar mi je nekako nerodno. Po tistem , ko sva imela spolne odnose nisem dobila perila, vendar sem teden dni malo krvavela, često malo. to, se mi je zdelo normalo. Vendar pa še zdaj nimam menstruacije. ALi je to normalno? Ampak med odnosom sva bila vedno zaščitena.
Že v naprej se ti lepo zahvaljujem...
Lep pozdrav!!!
Default avatar

samo neekaj ...

heey
jaz bi tudi nekaj vprašala !
stara sem skoraj 15, moj fant pa je skoraj 18.
skupaj pa sva dober mesec... ko sva skupaj se imava zeelo fiino... :)
ali je prehitro imeti spolne odnose pri petnajstih..?
ali zelo boli ? veliko krvi ?
že dolgo me to zanima...
in kako pregnati ta strah, ki je v meni ?? (če mu ne bo uredu, kako si jo pobriiti... :D )
vrjetno većino to zanima, jaz sem zbrala pogum(konćno) in vprašala ...
prosim zelo lepo za odgovor ..
hvala, lp
Default avatar

Anemona

x - glede zamude menstruacije raje vprašaj zdravnico. Ampak če ti tako povem... veliko mojih kolegic je po prvem spolnem odnosu menstruacija zamujala preprosto zaradi "psihe". Malo živcev...in se hitro kaj prestavi. Če sta bila 100% zaščitena se nimaš kaj bat. Tudi jaz sem kar krvavela, še tudi naslednji dan. Krvavela sem tudi še pri 2. spolnem odnosu. Ženske smo si različne, a ne:)

samo neekaj... - ja, mislim da je prehitro. V tvojem pisanju zaznam strah in nepripravljenost. Odločitev je itak samo tvoja, ampak toplo ti priporočam, da še počakaš.
Default avatar

samo nekaaj...

no in spet jaaz ...
samo še neekaj ... kako bom vedla da sem pripravljena ??
=) Lp
Default avatar

Intimini

To boš vedela takrat ko se tega ne boš več spraševala.
Pride samo od sebe, s čustvi, zrelostjo, z ljubeznijo.
Sama sem bila stara skoraj 16, moj partner skoraj 20. Ko je bilo prvič. Je bilo malo neprijetno, za oba je bilo prvič. Pa sva kilometre izkušenj nabirala skupaj, in bilo je prelepo. In je še danes... Prvega ne pozabiš, če pa osten edini je pa lahko še toliko lepše.
Default avatar

Zgodovina1

Ker vsi poudarjate to, da prvega sexa ne pozabiš in da moraš izbrati pravega, resnega, ljubečega fanta.... gor, dol, vse počes....
Me je zamikalo, da vam povem svojo zgodbo, zato ker vedno poslušam samo to- na prvi sex čakaj miljon let, na pravega fanta, nikoli ga ne boš pozabila.....

Moja zgodba je drugačna.
Zgodilo se je prvi dan srednje šole, ko sem se peljala k prijateljici. Sta prišla 2 moška za mano in me začela nadlegovati, enega sem poznala iz OŠ, drugega pa samo na videz iz diskoteke. Kako je celotna zgodba potekala tu ni važno, za to temo le to, da sta me tipsona hotela posilit in seveda jaz devica, prestrašena in glede na situacijo kaj se lahko zgodi meni sem jima pustila in hvala bogu, da sem bila devica, ker če nebi bila bi zlahkoto prodrla vame. Tako pa sta imela težavo, sicer mi je kri pritekla in bolelo je, vendar zaradi zunanje kožice, tako da moški organ sploh ni prodrl še notri. Čez kake pol leta pa sem spoznala nekega fanta seveda na zabavi, ki mi je pomagal. Takrat pa se je tudi zgodilo, lahko povem, da mi je blo takrat čisto vseeno za te govorice, da mora biti prvi idealen itd. Zakaj? Ker sem imela pred tem zelo grozno dolgodivščino in nisem zastopila kako je lahko ljudem sex tako všeč in vzburljiv če pa je tako krut in boleč. Tako, da moj prvi sex je bil kar ornk boleč pa čeprav sem že prej uporabljala tampone in pri samozadovoljevanju kakšen manjši predmet. Po tem se je tipson seveda še hotel slišati in videt z mano meni pa je blo vseeno, sicer sem mu ustregla parkrat, videla sva se tudi ampak enostavno ni bil moj tip po obnašanju. Ko so prišle resne zveze sem si rekla hvala bogu, da nisem izgubila nedolžnost s to prekrasno osebo, ki sem jo imela kasneje ali danes, ker tele bolečine res niso preveč romantične. Če me danes vprašate ali bi mojo preteklost spremenila ali ne, odgovorim,da je bolje to, da se je to zgodilo kakor pa kaj hujšega ali drugega. Razlog za tisti sex je bil res da zaradi mojega firbca in malo potrebe ne pa zaradi ljubezni. Ničesar ne obžalujem, ker bi preteklost lahko bila hujša, bolj kruta. Sem pa danes zelo srečna z osebo, ki jo imam. Če bi s to osebo izgubila nedolžnost se bi najverjetneje razšla, ker bi imela premalo življenskih izkušen, nebi vedela kakšni ljudje obstajajo, kakšni odnosi, potrebe....
Vse se obrestuje.
Moja zgodba ni nek bau bau, so nekatere še hujše zgodbe. Življenje ni pogrnjena miza.

Se opravičujem, če je moje pisanje nerazumljivo, upam pa, da je berljivo vsaj bistvo te zgodbe.

Srečno!
Default avatar

SSS

Anemona-hvala za ta komentar..s punco sva učeraj prvič :) mislim prvič do te mere da sm ji pretrgal devično kožico. in je po spolnem odnosu malo krvavela..po tvojem(in ostalih) komentarju vrjamem da je to normalno..danes(naslednji dan) krvavi spet, ona trdi da ni menstruacija, ker je še 1 teden in pol prehitro. midva slutiva da je to posledica devične kožice..ali je možno d krvavi še naslednj dan po sp. odnosu ali pa še celo tretji dan??
Default avatar

Nov nick

Zgodovina1 lepo da si povedala svojo zgodbo, meni je sicer prvi seks ostal v spominu, ampak tudi nekaj njih ki so sledili, še najbolj sta pa ostala v spominu najbolj fetiš in najboljši, dosti bolje kot prvi seks. Prvi je bil tudi zame, pa sem imela resnega fanta že nekaj mesecev in totalno zatrapana, pa pripravljala sva se že skoraj eno leto na ta seks, čista polomija, brez veze v glavnem...
Glede krvavljenja - moj prijatelj je poseksal mojo prijateljico ki je ob njem izgubila nedolžnost tako zelo, da ji je kaj vem kaj ranil in je mogla takrat v bolnico za nekaj dni, ful je krvavela.
A je preživela in ima danes otroke, kaj pa je takrat bilo sem pozabila, v glavnem je že moglo bit resno da je šla v bolnico. Sigurno pa ji ni bilo fajn, ker so vsi vedeli da sta seksala, pa še zanj je bila ona samo seks dogodivščina.... Če bo še krvavela, naj gre pa v bolnico danes na pregled, tako to je, ziher je ziher. Jaz bi bila pri teh rečeh ful pazljiva, raje trikrat k doktorju kot enkrat premalo.
Default avatar

Pajčolanka

Stara sem 11 let. Moje sošolke včasih že hodijo s fanti na wc, a jaz še ne upam. Je pri 11 letih prav seksat?
Default avatar

Primož

Ne ni prav, in če počakaš še nekaj let, recimo ene 7 ne bo popolnoma nič narobe, kvečjemu boljše.

Mislim, da pri 11 še ne razumete prav dobr poanto sexa. Nikar pa se ne boj, da če ne boš, da ne boš frajer. Ravno nasprotno, ko boš malo starejša boš večji frajer, ker še nisi.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

hana34

mene pa zanima kakšna je bolečina sama še nisem imela spolnega odnosa ampak imam fanta ki si zelo želi ampak me je pripravljen počakati. hvala za odgovore
Default avatar

ena...

pajčolanka-to da tvoje prijateljice že hodijo z fanti v wc-to,to je pa malo čudno!?Mar ni? kaj ostali pravite????11LET!sem sama toliko stara pa še nisem tega slišala.od vsaj 16 let dalje je 'pika poka'.. :)