Nosečnost in obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok • Klavdija Slapar, dipl. babica

dojenje non-stop

Default avatar
Pozdravljene! Imate mogoce podobne izkusnje? Nas 6 tedenski falot bi jedel non stop. Ponoci sicer spi s pavzami po 3-4 ure, ampak dopoldne in zvecer (oz.ves cas, ko ne spi) bi bil pa kar priklopljen. Se mi zdi, da je nekaj preteklih dni se huje. Mogoce gre za preskok v rasti? Vem, da ne je ves čas, ampak čim ga odstranim kriči. Dudo redko zagrabi in jo ozpljune. Kako ga zamotiti, da ne bi ves čas jedel (kakšen recept, da bo sprejel dudo?), ali pač potrpeti (do poroke bo ze dobro, a ne )? Dojke me namrec bolijo od stalnega sesanja. Kako ze pise v knjigah: toliko star dojencek je 8-10krat po 20 min? Hihi. Kdaj so vasi otroci vzpostavili daljse pavze med hranjenji?
Hvala!
Default avatar
Tudi pri nas je bilo tako, podoji so trajali tudi po 30 minut na vsako dojko... Dojila sem z nastavki in ker sva se borila za tezo, sem ga kar pustila. Dude prav tako ni maral...
Sedaj pri 3 mesecih so se podoji skrajsali na cca 20-30 minut, razen vcasih se zvecer crkljava :))) Tudi dudka ga ze potolazi.

Da ti bo cas med dojenjem hitreje minil, se vsedi na kavc pred TV, poglej kaksno mehisko limonado, pa bo...

Lahko pa skratka poskusis zamotiti s kaksno pisano ropotuljico, nas je kar utihnil, ko sem malo pocingljala z njo.

Pa srecno!
Default avatar
cau

najbolje je, da poisces kako svetovalko za dojenje, ta ti bo lahko se najbolje svetovala.
Drugace pa - tudi nasa se pogosto pristavlja ( stara 3mesece), imamo pa problem z refluxom - mogoce pomisli tudi na to, saj taki otroci kar naprej hocejo sesati, da poplaknejo zoprn okus zaradi mleka ki jim prihaja nazaj.

Srecno

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar
Klavdija Slapar , dipl. babica
Klavdija Slapar