Med.Over.Net

Nosečnost in obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok • Klavdija Slapar, dipl. babica

Vabilo na okroglo mizo Dojenje starejših otrok

Default avatar

Karmen Mlinar

VABILO NA OKROGLO MIZO
DOJENJE STAREJŠIH OTROK - PREDNOSTI IN TEŽAVE

V vrtcu Najdihojca so omogočili doječim materam kotiček, kjer lahko v miru podojijo svoje otroke (ne v garderobah, igralnici ali avtomobilu). V ta namen so uredili sobico, v kateri bodo lahko mamice brez očitajočih pogledov opravile nego svojega otroka, vključno z dojenjem.

Ob otvoritvi sobice, ki bo v sredo, 28.5.2003 ob 17. uri v vrtcu Najdihojca, enota Čenča, Lepodvorska 5 bo okrogla miza na temo Dojenje starejših otrok - prednosti in težave. Na tem srečanju želimo podeliti različna mnenja, tako strokovna kot laična ter ob tem pridobiti čimveč informacij. V ta namen vas vljudno vabimo, da se nam pridružite in s svojo aktivno vlogo z nami podelite svoje mnenje.
Default avatar

Analina

Ali lahko s seboj pripeljemo tudi doječe se otročke?

Lp
A.
Default avatar

mavrica

Predvidevam, da boste nasprotovali otvoritvi posebne sobice za dojenje, ker zagovarjate dojenje v javnosti?
Zakaj je potem potrebna posebna sobica?
Default avatar

Karmen Mlinar

Analina,
žal sem bila dva dni odsotna in nisem mogla odgovoriti na vaše vprašanje. Če ste okroglo mizo včeraj obiskali, sedaj že veste odgovor - da - seveda.
Default avatar

Karmen Mlinar

Draga Mavrica,
menim, da vaše vaše sporočilo ni dobronamerno in je provociranje. Zato sem najprej razmišljala, da ga sploh ne objavim. Ali pač? Otvoritvi posebne sobice ne nasprotujem. Če bi DOBRO prebrali sporočilo, bi predno ste vprašali, lahko vedeli, da je kotiček namenjen materam, da lahko v miru podojijo svoje otroke (ne v garderobah, igralnici ali avtomobilu). V ta namen so uredili sobico, v kateri bodo lahko mamice brez očitajočih pogledov opravile nego svojega otroka, vključno z dojenjem. Sobica očitno ni namenjena temu, da bi doječe matere SKRIVALI pred zunanjim svetom! Podpiram pobudo tega vrtcam, saj žal še v večini vrtcev prav nasprotno - materam enoletnih otrok celo svetujejo čimprejšnje dostavljanje, da bodo imeli oni lažje delo. Mnogo mater ne želi dojiti v javnosti in do tega imajo vso pravico, zato so takšne sobe v vrtcih, trgovinah in drugih javnih mestih toplo dobrodošle!

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar
Klavdija Slapar , dipl. babica
Klavdija Slapar