Med.Over.Net

Hujšanje

jedilnik-čudežna zeljna juha

Default avatar

Natalija

IZVIRNI RECEPT ZA ZELJNO JUHO:
-1glava belega zelja
2 zeleni papriki,
1 kg korenja
-6 velikih čebul,
1 šop stebelne zelene ali 1 gomolj
1-2 pločevilni paradižnika
1-2 zelenjavni kocki
Zelenjavo očistimo,narežemo,pokrijemo z vodo in zavremo.Potem kuhamo na majhne ognju dokler ni zelenjava kuhana.Poljubno začinimo vendar brez soli.

1.DAN-zjutraj na tešče spijet 2-3 dcl. vode, potem si pripravite beljakovinski napitek (2 žlici beljakovinskega praška-jaz kupim kar tisti enemon ali nekaj podobega v DM) umešajte v kozarec posnetega mleka ali pinjenca. + sadje vpljubnih kočičinah (brez baban), zraven zeleni čaj ali kavo brez vsega.
dopoldne sadje ali zeljno juho, vodo, kosilo-zeljno juho, lahko tudi sadje,popoldan sadje in beljakovinski napitek iz npr. 1/2 zrele papaje, sok 1 limete, sok 1 pomaranče, 2 žlici beljak.praška, 2 dcl. pinjenca ali sirotke.
Zvečer zeljna juha in sadje ampak ne po 18.uri sadja, juho pa lahko tudi pozneje.Beljakovinski napitek pripraviš tako da vse sestavine vržeš v mešalnik in zmiksaš ali pa z paličnim zmiksaš da je fajn za spit.
Če ti ni za jesti zeljne juhe tako narezane na koščke jaz si ji jo zmiksam in jo tako lažje pojem ali pa jo kar spiješ.

2.DAN zajtrk-voda na tešče, beljakovinska pijača v katero lahko vržeš tudi kakšen košče zelenjave ali sveža zelišča, zelenjava za zajtrk ali zeljna juha,
malica zelenjava, voda, kosilo zeljna juha, zelenjava -surova, v ponvi dušena, v solati, pečena v foliji v pečici, iz voka, samo brez maščobe . ampak lahko dodaš zelišča, zelenjavno kocko., popoldan beljakovinski napitek npr. iz zdeče paprike, zelene, peteršilja, tabasca, paradižnikovega soka, pinjenca, 1žl.beljakov.praška, sol, poper in to zmiksaš in spiješ.
Zvečer pa si v pečici spečeš v foliji 3 majhne krompirje ali skuhaš in zraven 3 žl.puste skute + zeljna juha.Čez dan ogromno vode, lahko tudi zeleni čaj.
KORUZA, RDEČA PESA, BUČE GRAH SO PREPOVEDANE pri zelenjavi.

3.DAN ZJUTRAJ beljakovinski napitek (ali polubno sadje,zelenjava+beljakovinski prašek+pinjenec), potem pa za zajtrk ali sadno solato, ali sadje kar tako ali zelenjavo ali tudi juho
malica-sadje ali zelenjava
kosilo - juha, sadje ali zelenjava(kuhana, dušena, pečena v pečici v foliji aliv voku ali solate...)
popoldan beljakovnska pijača + lahko tudi sadje, zelenjava
zvečer juha, sadje in zelenjava skratka po želji

4.DAN ZJUTRAJ-voda na tešče (to vsak dan), beljakovnski napitek z banano + limoinin sok+pinjenec + 2 žl. beljakov.praška.Danes so na jedilniku samo banane + zeljna juha in nič drugo.
Zajtrek kosilo malice in večerja: banana kar tako ali v mlečni pijači + zeljne juhe kolikor želite.Zveče pa priporočajo pred spanjem beljakov.napitek zgoraj opisan samo da namesto pinjenca dodaš 2 dcl. pustega mleka.

5.DAN-zjutraj in opoldne beljakovinska pijača iz 2žl.praška + pinjenec +limonin sok + zeljna juha (nič drugega),Za kosilo in večerjo lahko tudi za zajtrk pa si privoščiš dušeno ali na žaru pečeno ribo ali perutnino brez kože zraven pa samo paradižnik.en namig za recept, paradižnike daš na alu folijo jih rahllo posoliš, poporša obložiš z timijanom in zviješ v zvitek ter pečeš v vent.pečici na 175 -20min.Lahko pa daš ribo ali meso v folijo in zraven paradižnik ter malo začiniš in isto v pečico. Ta dan nič ostalh živil.Nobenega sadja in nobene druge zelenjave danes.RAZEN MESO,PARADIŽNIK, BELJAKOVISNKI NAPITEK + ZELJNA JUHA KOLIKOR ŽELIŠ.

6.DAN - DANES lahko poleg zeljne juhe pojeste poljubno količini perutninskega mesa ali rib in zelenjave.Že tudi za zajtrk lahko poješ kos perutnine začinjene z limono.Danes brez sadja , zjutraj in opoldne beljakovinski napitek in pinjenca, zelenjave + prašek.zeljne juhe na pretek.Lahko si praipraviš za večerjo ali kosilo zelenjavno ponev z perutnino.

7. DAN.DANES je zadnji dan in je na jedilniku samo zelenjava kolikor želiš + zeljna juha+ 2x beljakovinski napitek, ter za kosilo in večerjo gobova rižota: česen+čebulo narežeš in na žlički olivnega olja popražiš, dodaš riž da postekleni, popražiš dodaš vodo ali vročo juho in kuhaš 20 min.Korenček oluiš, narežeš, gobe prav tako in primešač po 10.min. kuhanja rižu.proti koncu dodaš peteršilj, sol, poper in limonin sok.

Vsak dan moraš spiti 2 beljakovinska napitak ki morata vsebovati beljakovinski prašek+pinjenec in zraven kar pač tisti dan je dovoljeno ali sadje, ali zelenjavo ali nič ali banane.
Ogromno vode, kava je dovoljena, zeleni čaj tudi, zeljna juha vsak dan kolikor želiš.priporočljivo je da vsak dan spiješ ali poješ dadatke v obliki šumečih tablet ali tablet magnezija in kalcija.


Če želiš kakšne drugew zeljjne juhe in ne te osnovne ,recimo ko si boš čez tri dni skuhala novo zalogo juhe lahko narediš npr. AZIJSKO kjer rabiš 500g zelja, 300g cvetače,170g korenja, zeleno, 300gparadižnika, 2 rdeči papriki, 150g bele čebule, 150 g pora 2 žlici olivnega olja, 1žlica praška kari, kumine, 2 stroka česna, 2 dcl. paradižnikove mezge, 2 zelenjavni koci, lovor liste, 2 mala čilija, ingver, sojino omako, peteršilj.

Zelenjavo opereš, narežeš in čebulo in por popražiš ina olivnem olju dodaš kari, kumino česen popražiš ter preostalo zelenjavo in mezgo ter zaliješ z vodo.Potem še dodaš ostel sestavibe.Na kocnu ko je juha kuhana dodaš sojino omako in koriander, peteršilj.
SREDOZEMSKA JUHA:
1 rdeča paprika, 1 rumena paprik,a 250 g korenja, 2 gom. zelene, 250 g stročjega fižola, 500g zelja, 1 velika čebula, 2 stroka česna, 4 žlice olivnega olja, sol, 2 suha žilija, 1l.čiste zelenjavne juhe, timijan, bazilika, 3 sardelni fileji, 4 paradižniki, 75g črnih oliv brez koščic, 2 žl. balzamičnega kisa.

Za olivno mezgo: 200 g črnih oliv, 3 sardelni fileji, timijan, limonina lupina, 50g vloženih kaper ki smo jih čez noč namakali v mrzli vodi, 0,2 l olivnega olja, sol, poper.

paprike pečeš 30 min. v pečici na 175 in ju potem olupiš.
Korenje, zeleno, fižol, narežemo.Zelje prav tako, in čebulo.
Čebulo in česen pražimo na olju, potem dodajo korenje, zeleno, fižol in vsakić malo popražimoNazadnje dodamo še zelje.Začinimo z soljo, zdrobljenim čilije.Zalijemo z juho in zavremo.Timijan, batiliko damo v juho.

Sardelne filje oplaknemo in sesekljamo.Paradižnike prelijemo z kropom, olupimo narežemo.Paprike tudi narežemo (pečene in olupljene).
Fileje, papriko,paradižnik in olive stresemo v juho, solimo in začinimo z balzamičnim kisom ter še kuhamo 5 min.

OLIVNA MEZGA:olive, sesekljane sardelne filje,e timijan, limonino lupino, kapre zmeljemo v kašo, prilijemo olivno olje in gladko zmešamo.Dosolimo in poporamo.V vsak krožnik juhe primešamo 1 žličko olivne mezge.

Po tejm tednu se boste počutili res odlično samo ne smeš se potem začet basat z normalno hrano ampak meni se je telo tak navadilo da mi sploh potem ni pasalo nič težke hrane, ampak samo bolj sadje, zelenjava...Dokler nisem zanosila drugič, pol pa je blo konec.
Default avatar

ena klementina

Hvala, ker si se tako potrudila. Jutri začnemo, ne?