Med.Over.Net

Hujšanje

Odgovarjajo: Sebastijan Nemanič, fitnes trener FZS • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

eliptični trenažer

Default avatar

katja-m

Pozdravljeni!
Prosim pomagajte mi z nasvetom, kateri eliptični trenažer naj kupim. Na kaj naj bom pozorna, katera firma je dobra itd.
Hvala!
Default avatar

uluru

Jaz imam kettlerjevega in sem zelo zadovoljna. Stal je okoli 70000 sit. Meni je najpomembneje da je magnetni in da ima dolg hod. Sem poskusila vaditi na takšnem, ki ima krajšega, pa mi je bilo ful čudno.
Default avatar

katja-m

Katerga točno Kettlerjevega imaš?
Default avatar

hana,

jaz sem mojega kupila v trgoavto ,je tadolg,tud ene 70jurjev in je super znamko bi morala pogledat,pazi da je do več kg,stabilen in magneten .
Default avatar

katja-m

Dejte mi prosim malo z modeli pomagat - tisti, ki ste zadovoljni - kateri model imate? Koliko kg vztrajnik?
Default avatar

uluru

Sven by Kettler.
Default avatar

Cassiopea

Kaj pa pomeni, da ima dolg hod (da je daljši morda) in zakaj je to dobro? Jaz se že dolgo odločam za nakup orbitreka, pa so mnenja, kako vpliva na hrbtenico, zelo različna. Ker pa imam v zadnjem času še težave s kolenom (ki me začne boleti že pri dolgotrajnejšem plavanju in hoji), pa je zadeva še bolj delikatna. V kratkem se vidim z ortopedom, pa bo bolj jasno. Ne bi pa rada, da bi napravo doletela ista usoda kot sobno kolo, ki sedaj služi le kot obešalnik za zlikane obleke.
Default avatar

Cveka

Daljši hod je pomemben, ker posnema naravno gibanje telesa med hitro hojo ali tekom. Jaz imam Infinity, kupila v Bauerju, dala pred 3 leti cca. 360 EUR. Koleno, če ga ne boš preveč obremenila (max. do 3. stopnje) ne bi smelo biti problem. Za kardiovaskularno vadbo je idealen, prešvicaš se pa tudi:-)
Meni sobno kolo ni bilo všeč predvsem zaradi sedenja. Na eliptičnem trenažerju dela oz. se giba celo telo, na kolesu pa samo spodnji del.
Default avatar

hana,

oj,tud moj je infinity,jaz sem res zelo zadovoljna,imam probleme s hrbtenico,oz sem imela,pa ne čutiš tega na njemu,pa tud vsaj jaz po 15m. čutim vse mišice tud ritne.
Default avatar

katja-m

No pa sem ga kupila, že par dni vadim, super je. Sicer ni bil drag - 200evr, kao znižan, od Kettlerja, sam me moti ker nekako škrta v levi ročki. Pa so vsi vijaki dobro zatisnjeni. A vaši orbitreki so čisto tihi?

Moderatorji

Sebastijan Nemanič , fitnes trener FZS
sebastijan - osebni trener
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic