Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Zakaj po treh mesecih nehat?

Default avatar

Kka

Živijo!
mene pa zanima naslednje:
zakaj je potrebno po treh mesecih prekiniti s 3MD? Jaz sem ugotovila, da mi tak način prehranjevanja prav leži, končno imam red, ki bi ga moral imeti vsak pri prehranjevanju. Le kakšen dober zajtrk me žuli... Torej zakaj naj ne bi nadaljevali še po tretjem mesecu, če ti ustreza? Hvala za pojasnilo in lahko nočko.
Katarina
Default avatar

babica

Dobro jutro!
Jaz ne vidim nobenega pravega vzroka, da bi po treh mesecih človek nehal s tem načinom prehrane. Morda le malo popustiš v režimu (tu mislim predvsem na vrstni red dni). Tudi jaz imam še naprej namen prehranjevati se po tem načinu. Saj če bereš Diamonda, je to način prehranjevanja za vse življenje.
Default avatar

andrejkica

Ni potrbnonehat. Če se začneš prehranjevati po starem, se ponovno zediš.
Default avatar

Tommo

Zato, ker je imel avtor oz. avtorica 3DMdiete (hej, saj res, kod je pa sploh avtor - mislim, verjetno bi z veseljem sporočil rezultate raziskav in analiz, ki jih je moral opraviti, preden je prišel do te diete...).... No , grem od začetka: avtor ali avtorica je na podlagi raziskav ugotovil, da je nujno prekiniti dieto - to piše v navodilih !!!! Sicer ne piše, kaj ga je navedlo na to , vendar vseeno piše NUJNO PREKINITI. Seveda modro doda, da se posvetujte z zdravnikom, in da ne odgovarja za posledice diete.
Torej, nujno prekiniti - drugače...

Diamond in Montignac (prav napisal?) pa v bistvu prakticirata kombiniranje hrane, ki naj ti omogoči boljšo prebavo in manj obremenjujejo prebavila - vendar tekom celega dneva priporočata zaužitje vseh potrebnih snovi - torej ločujeta različne obroke, medtem ko 3DM dieta ločuje dneve.

Če si na 3DM - prekini , če si na Montignacu oz Diamondu - ni treba prekiniti...

Obstajajo pa tudi raziskave, da je hitrost praznenja želodca odvisna od :
- energijske gosote hrane (juhca ima veliko vode - torej je niskoenergetka glede na volumen,
- strukturo hrane ( žilavost, prežvečenost...)

Dražigost Pokorn omenja raziskave, v katerih se fino mleto meso iz želodca iztisne v (mislim 2 urah), koščki slabo prežvečenega pršuta pa šele po petih urah.

Recimo sadje: jaboko ima veliko vode in nežno strukturo - v želodu je pribl. pol ure, banana je pa bolj gosta in kompaktna - v želodcu je 1 uro....
Default avatar

helena

ne bi vedela, zakaj prekinit to dieto, a jaz jo bom. Uvedla bom spet zajtrk (kakšno štručko, slanik, kaj takega), malica - sadje, popoldne mešano kosilo omejenih količin, večerja malenkost ala jogurt, kej takega. Dieta se mi izteče konec junija, čez poletje se bom torej tako prehranjevala, da tudi preverim, ali mi kile stojijo. Jeseni pa nov napad..........!
Default avatar

kka

Hvala za odgovore in veliko uspehov pri hujšanju ( in seveda pri vsem ostalem...)

Katarina

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic