Hujšanje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Kako shujšati 10 kg v enem mesecu

Default avatar

buhteljček

Nujno rabim eno dieto - shujšati moram 10 kg v enem mesecu, ali pa vsaj v enem mesecu in pol.

Ce na internetu nikjer ne obstaja taka dieta, bi vas prosil, ce jo ima kdo doma, da mi jo potem posljete na moj email naslov:

[email protected]

Hvala!
Default avatar

Bria

Ojla

Kaj pa če bi poskusila z 3md dieto...Mau si preber prejšne poste:)
Default avatar

Alexia100

Buhteljček, 10 kg v enem mesecu je že kar malo drastično. Ne vem, zakaj želiš tako na hitro - če je kakšen zdravstveni vzrok, potem je bolje, da se obrneš na zdravnika. Sicer zdravniki odsvetujejo hitro hujšanje, ampak če gre za kakšno nujno stvar (npr. če čakaš operacijo, kjer teža povečuje tveganje), ti bodo svetovali, kako to najhitreje opraviš.
Pazi, saj je lepo videti takojšen rezultat, ampak problem je v tem, da se hitro hujšanje ponavadi vrne kot bumerang - trpiš in stradaš, izgubiš kile (in živce), ampak komaj čakaš (sanjaš!!!), da greš nazaj na normalno prehrano, nato se ti vrnejo vse kile in še kakšna povrhu.

Sicer je pa najbolj preprosto in splošno znano tole: pol manjši obroki hrane, prepoved sladkarij, mastnih stvari (mastno meso, majoneza, rumenjaki), piti veliko vode, ne jesti beljakovin in škroba istočasno in seveda MIGATI, saj za vsako izgubljeno kilo moramo pokuriti okoli 7000 kalorij. Na ta način mogoče ne bo šlo 10 kil v enem mesecu, ampak svojem telesu pa le prišparaš šok.

Saj te razumem, mi bi vsi radi shujšali čez noč (jaz prva, verjemi). Ampak tako žal ne gre.

Imam prijateljico, ki se je en mesec pred svojo poroko odločila za drastično shujševalno dieto, "da bo lepa nevesta". Nabavila si je tablete, ki vplivajo na možganski center za regulacijo lakote in je nekaj tednov živela dobesedno od zraka. Ker je končala v bolnici zaradi psihičnih in kardioloških težav, je bila poroka preložena za nekaj mesecev, mi vsi okoli nje pa nori od skrbi :-( Torej čuvaj zdravje in raje hiti počasi.
Default avatar

vesna

No pa še nekaj pozabljate pri tem. Diete že obstajajo, ki ti omogočajo shujšati toliko kg. Vendar volja?! Te pa ne prodajajo. In marsikdo ob tistih neumnih jedilnikih (ko ne ješ skoraj nič) izgubi voljo. Saj moraš bit res trdno odločen, da ne obupaš.

Predvidevam, da imaš verjetno v čez mesec in pol kakšen pomemben dogodek na katerem bi rada zablestela kajne?

Bom držala pesti, da boš izgubila kak kg, pa tudi če jih ne bo 10, boš vseeno zmagovalka!
Default avatar

babica

Dekleta in fantje, ne norčujte se iz svojega zdravja. Kar nabiramo več let, tega ne moremo pokuriti v enem mesecu. Morda že, po tehtnici, vendar to je le voda (saj vemo, koliko jo je v našem telesu) in mišice. "Špeh" pa ostaja.
Default avatar

Tommo

Adolf Hitler je eden od bolj znanih propagatorjev metode LAKOTA.

Metoda LAKOTA ima dve enostavni postavki:
- nič ne jej in pij samo vodo
- garaj cel dan

Dodatki so še:
- masaža s gumjastimi palicami
- spanje na ergonomsih ležiščih - gol les
- termo tretma - spanje na minus 10 cezija
- int...

Uspeh zagotovljen - zajamčeno... 10kg v enem mesecu !!!!

Za zdravstvene posledice ne odgovarjam :)


Če pa res želiš hitro dieto - potem samo pod nadzorom strokovnjaka... morda bi ti dr. Mateja Hafner s foruma Strokovnjak odgovarja znala povedati kaj več...

Mislim resnično, zdravje je zdravje...
Default avatar

aurora

T E Ž K O !!!
Default avatar

obupaanaaaaaa

lah kdo pomaaga???pa mi pove kak naj shujsam 5 kg plissssssssss????
Default avatar

FitnessBoy

Povej pri koliko kg začenjaš, ali že treniraš, kako se prehranjuješ sedaj. Tako ti bomo lahko svetovali kako se spravit k dieti in treningu. 5kg je realna izguba v enem mesecu. Sicer pa kg niti niso toliko pomembni, lahko na istih kg izgledaš neprimerno drugače :).
Default avatar

asia

fitnessboy....kako potem obdržati težo? kateri treningi so primerni?
Default avatar

murderdoll

a ima kdo kako dieto ampak zdravo!!!
in v cim hitrejsem cajtu zgubit vec kilogramov!!!
prosim javteee!!! tnx
Default avatar

mimi_soncek

Meni je pomagala ločevalna dieta ampak rabiš 3 mesece, potem pa moraš še vedno paziti na hrano, če ne ni nič. Pa telovadba seveda.
lep pozdrav
Default avatar

niiki

Rada bii shjšalaa saj sem definitivno predebelaa tehtam 59.kg velika pa sem sam 160 cm.mi lahko kdo pomagaa z prprosoo dieto ki mee bo stala malo in bom do poletja shujšala za 10-15 kg.prosim pomagajte mi.!!!
Default avatar

neznana11

is this a joke?

pol če maš 45 kg,daj si preračunaj kak itm boš mela,pa saj boš podhranjena
Default avatar

bramasole

Se opravičujem za prej napisane besede, da na tem forumu ni ljudi, ki bi se hecali s težo. Očitno sem v zmoti. 45 kil bi rada imela. Koliko si pa stara? Hodiš mogoče v šesti razred OŠ? Halo? Pa tudi če si velika 160 cm. Ne vem kake konstitucije si, a se mi vseeno zdi, da pretiravaš.
Default avatar

Anina

Sam mal komentarja: jaz sem tudi 160 cm, zdaj imam 55 kg, telesne maščobe 23%. Glede na leta (32 let)in tri otroke po vseh zdravstvenih tabelah spadam v idealo. Tudi na pogled sem čisto OK - nisem anoreksična, pa tudi špeh mi nikjer ne visi, nosim konf. 36 ali 38.

In glej, šment, na najdi.si mi vsakič ponuja LineoSnello in za hec vpišem svoje dimenzije. Po njihovi formuli bi morala imeti 48 kg????!!!! Shujšati 7kg????!!!!! O, matr, me je totalno razkurilo.
Default avatar

piip

Sama imam 169 cm, 57 kg, 19% telesne maščobe in ITM 20 sicer imam hruškasto postavo, vendar popolnoma normalno izgledam pa mi napiše da je moja idealna teža 55,9 kg.....sem raje kar zaprla, malo neumno za moje pojme :)
Default avatar

binikaaaaaaaaaa

jaz bi rada fuul hitro shujšala v 1mescu 8kg pa nevem kako zdaj jem samo jogurt in polnozrnat kruh pa juhe take lahke stvari...kako še naj si pomagam plis hepl meee
Default avatar

lunamesec

pozdravljene punce.rada bi vam povedala kako hujšam jaz.vsak dan pijem aloa vero gel 3 krat na dan pred obrokom.shujšala sem v 1 mesecu za 6 kg in se počutim fantastično.pijem jo že drugi mesec in kile kar grejo dol.sem zelo vesela mojih rezultatov

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic