Med.Over.Net

Estetska in plastična kirurgija

Odgovarjajo: MedvedVišnjar estetska klinika

Virtualna "ordinacija" splošne, plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

MedvedVišnjar estetska klinika

MedvedVišnjar estetska klinika

Na forumu svetujeta Nevio Medved in Igor Višnjar iz MedvedVišnjar estetske klinike. Nevio Medved je dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu. Igor Višnjar je dr. med., specialist kirurg. Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim pilingom.

krema za brazgotine in ostalo :)

Default avatar

Leyla

Pozdravljeni!

1) Mi lahko poveste kaksno dobro kremo za brazgotine - konec meseca namrec grem na odstranitev 2 znamenj, pa bi rada preprecila (vsaj malo), da se mi ne bi poznalo toliko, ker imam od sivov po telesu ze kar nekaj brazgotin.

2) Odstranili mi bojo znamenje pod pazduho in na boku. Zanima me koliko casa bom imela sive?

3) V eni izmed tem sem brala o zamasenih lojnicah na glavi. Sama jih imam nekaj vec manjsih po glavi in eno vecjo, ki ocutno se raste in me ob dotiku boli. To kaj narobe? Zanima me, ce kaj pobrijete lasje na tistem delu pri posegu in, ali bodo tam, kjer boste zasili, nekoc se rasli lasje?

4) Ze nekaj let imam probleme z lasmi (stara sem 21 let) in si spricam lasje z REGAIN-om, ki pomaga, dokler si spricam z njim lasje (nic niso ugotovili kaj je narobe).. ali je mozno, da bi rast las zavirala ta vecja lojnica, saj na predelu, kjer imam to vecjo zamaseno lojnico imam malenkost manj las kot drugje.

5) po telesu imam veliko (cel zemljevid;) pik al znamenjev.. v glavnem neizbocenih stvari.. koliko bi stal laserski poseg npr. 15-ih znamenj??

Za odgovore se vam najlepse zahvaljujem.
lp, Leyla
Default avatar

Aleš Leskovšek

Živijo
> 1) Mi lahko poveste kaksno dobro kremo za brazgotine - konec
> meseca namrec grem na odstranitev 2 znamenj, pa bi rada
> preprecila (vsaj malo), da se mi ne bi poznalo toliko, ker imam
> od sivov po telesu ze kar nekaj brazgotin.
Kontrakel ali kontraktubex , cosmerba, silikosnke kreme , silikonsek bologe napirmer silikogel.

> 2) Odstranili mi bojo znamenje pod pazduho in na boku. Zanima
> me koliko casa bom imela sive?
Med 10 in 14 dni
>
> 3) V eni izmed tem sem brala o zamasenih lojnicah na glavi.
> Sama jih imam nekaj vec manjsih po glavi in eno vecjo, ki
> ocutno se raste in me ob dotiku boli. To kaj narobe? Zanima me,
> ce kaj pobrijete lasje na tistem delu pri posegu in, ali bodo
> tam, kjer boste zasili, nekoc se rasli lasje?
Če lojnica boli pomeni , da je vneta ali , da zelo hitro raste . poskuiste z alkoholnimi obkladki in se naročite za odstranitev. Las ni potrebno ostriči ali briti, vsaj pri nas ne. reze postavimo tako da okvarimo čim manj lasnih mešičkov tako da pleš ni :).
>
> 4) Ze nekaj let imam probleme z lasmi (stara sem 21 let) in si
> spricam lasje z REGAIN-om, ki pomaga, dokler si spricam z njim
> lasje (nic niso ugotovili kaj je narobe).. ali je mozno, da bi
> rast las zavirala ta vecja lojnica, saj na predelu, kjer imam
> to vecjo zamaseno lojnico imam malenkost manj las kot drugje.
Lojnic kožo nad seboj raztegne in tako poveča razdalje med lasnimi mešički. ko jo odstranimio se koža v glavnem vrne v prejšnje stanje.
>

> 5) po telesu imam veliko (cel zemljevid;) pik al znamenjev.. v
> glavnem neizbocenih stvari.. koliko bi stal laserski poseg npr.
> 15-ih znamenj??
Lokalno lasersko zdravljenje stane 31 tioč sit. Če gre za 15 znamnje bosta verjetno potrebna dva posega. Če so znamneja manjša pa le en. Vpračanje je če je laser najprimernješi ančin odstranitve saj je to dovisno od tipa kožnih sprememb.

Lep pozdrav :)

Aleš


>
> Za odgovore se vam najlepse zahvaljujem.
> lp, Leyla
Aleš Leskovšek, dr.med
specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.
Koncesionar
Simed d.o.o. Finžgarjeva 4, 1000 Ljubljana

Naročanje: tel. 01 5400191 ponedeljek, torek in četrtek med 9 in 14h, sreda med 14 in 20h,
Default avatar

KAJA

POZDRAVLJENI!

PRED KRATKIM SEM IMELA MANJŠI KIRURŠKI POSEG NA OBRAZU.PRIJATELJICA MI JE DALA NEKO KREMO,RECOVAL K1,KI JE MENDA ZA MAZANJE BRAZGOTIN.KAJ MISLITE VI O TEJ KREMI?

HVALA ZA ODGOVOR

KAJA
Default avatar

§Jessy§

Pozdravljeni!
Pred 7 leti sem imela operacijo (požiralnik, želodec), naredili so mi pet rezov, od teh le enega večjega (5 cm) in ostale manjše... Takrat mi niso nič omenili, a obstajajo kake kreme, ki ublažijo izgled brazgotin.
Ker si lepotne operacije ne morem privoščiti, brazgotine me pa zelo zelo motijo, sem pred mesecem dni kupila kremo Dermatix... A se mi sploh splača mazati zastarele rane z njo? Imate kaj informacij o tem?
Sicer mi vsak, ki brazgotine vidi, reče: ˝Saj se sploh ne vidi!˝ So res ˝lepo zašite˝, ampak bi jih rada-dokler ne grem na operacijo, še bolj prikrila...

LP
Default avatar

1234vrtnica

§Jessy§ zanima me če ste morda preizkusili to kremo, kakšni so rezultati!?
Default avatar

Brazgotinček

Trenutno proti brazgotinam najbolj dokazano delujejo silikonske kreme za brazgotine in silikonski obliži. Poleg teh sodobnih krem, pa nikakor ne pozabit na masažo brazgotin, ki ne stane niti centa hkrati pa dokazano pomaga.
Je pa skrb za brazgotine zelo pomembna. Meni se ni dalo več ponavljati navodil bolnikov zato sem naredil spletno stran, kjer sem natačno napisal kako se skrbi za brazgotine. Dodatno so se mi cene silikonskih krem za brazgotine v Sloveniji zdele pretirane, zato sem iz ZDA uvozil silikonsko kremo za brazgotine Xeragel, ki na slovenskem trgu trenutno spada med cenovno najbolj ugodne (19 EUR). Navodila za nego brazgotin so brezplačna, kreme za brazgotine žal ne. Vabljeni na ogled spletnih strani.

Zavod za nego brazgotin

Moderatorji

MedvedVišnjar estetska klinika
MedvedVišnjar estetska klinika