Med.Over.Net

Starši, učitelji in učenci

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, geštalt izkustvena družinska terapevtka in EAP psihoterapevtka

SREDNJA ŠOLA V ZDA

Default avatar

Manii

Prosimo za kakršnekoli uporabne informacije in nasvete o srednješolskem izobraževanju v ZDA. Letos se vpisujemo v 1. letnik gimnazije v Sloveniji. Na kak način se vpiše otroka v srednjo šolo v ZDA in kakšne so možnosti nadaljevanja gimnazijskega programa ob povratku čez eno leto. So SŠ v ZDA za tujce plačljive? Kakšna je primerljivost z našimi SŠ oz. gimnazijo? Če je otrok ob letošnjem vpisu sprejet na željeno šolo, ostane evidenčno vpisan v 2. letnik ali se ponovno vpisuje? Če se ponovno vpisuje, po kakšnih kriterijih poteka vpis? Predvidevam, da bo uspeh v 1. letniku v ZDA zaradi jezika precej slabši od dosedanjega. Kako je s predmeti, ki jih predmetnik SŠ v ZDA ne nudi?
Poraja se nam kup vprašanj, zato prosim, če ima kdo takšno izkušnjo, če se lahko oglasi tudi na objavljeni mail ali pa ga posreduje komu, ki pozna postopke vpisa in možnosti šolanja.
Hvala za vsak odgovor.
Default avatar

naprej

S tovrstnimi kompetentnimi informacijami vam bodo pomagali v NARIC centru na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Oddelek za priznavanje. Gotovo imajo največ tovrstnih izkušenj v obe smeri, torej kar pogumno.

n
Default avatar

Manii

Prilagam odgovor šole, kamor je hči poslala prošnjo za vpis - toliko v vednost, če bi kdo iskal slične informacije.

My name is Mrs. Preston and I can answer your questions for you. Our school year starts in August (I do not have the exact day). BTW Magnet is a public school, so there is no fee to attend the school. You may have to pay fees for field trips, supplies, and things of that sort. The first round application process has ended. You can still submit your application, along with your grades for the past two years. When you send this information, please make sure a translation and a grading scale is sent with the reports.
Your application will be considered for second round. There is no exact time when second round applicants will be contacted. If you have any more questions, feel free to email me at [email protected]

Thanks for your interest in BTW Magnet.
LWPreston
Guidance
Default avatar

Niinchy

Moje ime je Nina, stara sm 14 in zelo rada bi odpotovala v ZDA in tm nadaljevala svoje nadlanje šolanje.
Kako naj to dosežem ?

L.P Nina !
Default avatar

Tinuviel

Najprej se posveti znanju materinščine, potem pa vandraj v ZDA.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , geštalt izkustvena družinska terapevtka in EAP psihoterapevtka
durjavaN