Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

slepič ali zgodnja nosečnost

Default avatar
Pozdravljene,
včeraj me je začel boleti trebuh, imela sem grozne že prav nevzdržne bolečine. Seveda sem odšla k dežurnemu zdravniku, ki me je najprej napotil na ginekologijo, kjer so mi naredili gin.pregled in ultrazvok. Ugotovili so, da je možna zgodnja nosečnost in bolečine zaradi vgnezditve jajčeca na delu jajčnika. Nosečnosti še ne morejo dokazati in sem bila zato napotena na Jesenice v kirurško ambulanto, kjer so mi vzeli kri, izvid in mesto bolečine ustrezata vnetju slepiča.
Naredila sem tudi test za nosečnost, ki pa je negativen, saj je še prezgodaj, ker mi menstr. še ni zaostala.

Zato me zanima ali je imela v nosečnosti katera podobne težave mojim. Bi bila zelo vesela pomoči, ker si nosečnosti zelo želim, hkrati pa se bojim da je slepič. Jutri imam zopet kontrolo za slepič.
Vem da bi bilo to vprašanje bolj primerno za zdravnika, vendar mi do jutri verjetno ne bodo odgovorili, jaz pa lahko ostanem na Jesenicah in odgovora ne bom mogla prebrati.

LP ma-mi-ca
Default avatar
Drzim pesti da ni slepic!
Drzi se!
Default avatar
če so ti vzeli kri, bi morali narediti test za nosečnost, a ne? Upam, da se bo razplatlo tako kot želiš ti.
T.
Default avatar
Kako je sedaj ma-mi-ca?Je že kaj znanega?
Default avatar
Zdravo, ravno dobro sem prišla od zdravnika.
Najprej sem šla na kirurški oddelek, od tam pa me je poslal še enkrat na ginekološkega, kjer so mi naredili UZ zaradi suma izvenmaternične nosečnosti, ker malo krvavim (ne še redno kot menstruacija) in na srečo ni. Še vedno niso izključili nosečnosti, verjetno bom morala kar počakati na menstruacijo ali pa na izostanek.
Glede slepiča pa naj bi bil prehodno vnetje, kar pomeni da se bo izboljšalo (kri je bila danes boljša), vendar pa moram počivati in jesti lahko prehrano. Tudi kri naj v tako zgodni nosečnosti ne pokazala tega (ker če je nosečnost je to šele kak teden).
Ko bo čas za test ali pa prišla menst. se oglasim in povem kako se je izteklo.
A na nosečnost ne računam preveč, ker vem, da bi bila v primeru negat.testa zelo razočarana.

Rada bi še vprašala ali so sir in piščančje hrenovke lahka prehrana?

Hvala in LP
ma-mi-ca
Default avatar
Žal sem danes dobila menstruacijo, celo pred pričakovanim datumov, tako da nisem noseča in izgleda da je bolečinam kriv slepič. Bolečina vsak dan malo pijenjuje, tako da verjetno ne bo potrebna operacija.

Hvala in Lep dan vsem
ma-mi-ca

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic