Forum.Over.Net

Starejši so modrejši

Odgovarjajo: Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije

Veliko znanja, spoznanj, prodorno mišljenje, ustrezno ravnanje, bogate življenjske izkušnje – modrost, ki jo pridobimo s starostjo in zrelostjo. Izmenjajte izkušnje in povprašajte za nasvet.

Lidija Bašič Jančar , terapevtka zakonske in družinske terapije

Lidija Bašič Jančar

nagradna igra Mladinska knjiga - Reader's Digest

Default avatar

"srečnica"

Ne vem, mogoče je bilo o tem že govora, pa vseeno.
Pred dnevi sem dobila obvestilo, da sem se kot velesrečnica uvrstila v tretji krog te nagradne igre. Megleno sem se spomnila, da so mi nekoč nekaj podobnega že poslali, z navodilom, naj tiste lističe čimprej pošljem nazaj in sodelovala bom v veliki nagradni igri z možnostjo dobitka blablabla, + dodatne nagrade...blablabla...lahko tudi naročim knjigo, ni pa nujno. O, a res. Ni mi je treba naročit, pa še vedno lahko sodelujem....hm, hm, sumljivo... ah, sem si rekla takrat, škodovati ne more (še vedno upam, da ne more...) in sem zadevo poslala. In pozabila.

No, pred enim tednom torej dobim obvestilo, da spadam med srečneže, ki so se uvrstili v tretji krog, naj bom pozorna na naslednjo pošiljko, v kateri bo certifikat, ki ga moram čimprej poslat nazaj, da si zagotovim dodatno možnost za nevemkolikože tolarjev dodatne nagrade. Oh, ah. Danes zadeva pride. Ovojnica obrobljena modro-rdeče, kot avionske pošiljke. Notri cel kup raznih lističev z z natančnimi navodili, kaj da moram storiti, da mi bo nagrada ja najbolj sigurno padla v naročje. Zraven še nekakšen ključič, s katerim moram podrgniti po treh srebrnih premazih pod slikicami avtomobila, in če se številka pod katero od slikic ujema s številko na ključku, bo tisti avto lahko moj. Huraaaaa, res se je ujemala!!!! In- ne boste verjeli - ravno številka pod najdražjim avtomobilom!!!
Priloženi sta še dve kuverti; z mastno natisnjenima možnostima DA ali NE. V prvo (DA) vtakneš tisto goro papirja (4 certifikate - le zakaj za vraga štiri?????- + srečko za avto + ključ), če želiš zraven naročit tisto kakoježenaslov knjigo, v drugo (NE) pa, če knjige ne želiš. No in če odpošlješ v sedmih dneh, imaš še večjo možnost za kopanje v denarju.

Kot sem že omenila, lističev v kuverti je, oh, premnogo, vse skupaj pospremljeno z raznoraznimi podpisi takih in drugačnih generalnih direktorjev nevemčesaže, in z raznoraznimi zagotovili, da so moji podatki pri njih varni in...in....kaj vem kaj še vse. A tele repce mi bodo pa kar dale 8 miljonov (no, seveda ni rečeno, da ravno meni, ampak možnost bom pa le imela, kajne), če bom le pravočasno poslala odgovor?? Malo morgen.....

Zanimivo je zlasti to, da nikjer ne piše, koliko nas je tistih srečnežev ki smo se uvrstili v zadnji krog. Trije? Trideset? Tritisoč? Tristotisoč?????

V končni fazi si lahko rečem, okej, mogoče res ne škodi, če pošljem. Ampak....ali res ne??? Kako pa naj vem, da me ne bodo potem izsiljevali z raznimi nakupi?? Mogoče je bilo kje z mikrotiskom napisano, k čemu vse me to zavezuje??? Ali pa bodo hoteli, da svoje otroke žrtvujem...no, že čemu.

Odločila sem se: če že ne more škodovati ničemur, nečemu pa vendarle lahko: mojemu lastnemu ugledu pred samo sabo!!! Na nabiralnik si nalepim rumen listič, ki pomeni, da preziram reklamno pošto, potem pa se pustim zapeljati nečemu tako prozornemu!!! Sram me je in še v ogledalo se ne bom več upala pogledat, če zadevo pošljem!! Zato bom še danes vse skupaj odnesla v star papir.

No, zdaj pa me zanima, koliko vas je še takih "srečnežev tretjega kroga".
Default avatar

tina

Jaz sem vse skupaj takoj vrgla v smeti, ker so take finte že izpete.
Default avatar

Kr En

Torej smo že trije. In če tisti avto razdelimo na tri dele, bo vse skupaj bolj švoh.

Jaz sem kakih 8 ali 10 let nazaj prejel pošto, da mi je TOMARK (saj se ga spomnite, a ne?) naklonil srečo pri žrebanju in bom dobil Marlesovo montažno hišo (po pravici povedano, kar čedno) v vrednosti ne vem koliko milijonov že. Samo dve njihovi knjigi po jurja ali dva moram naročiti in poslati zraven naročilnice tisti famozni "ključ" (ali srečko ali kaj vem že kaj, itak je bil zadetek v polno) in bom zadel.

Pa sem jim poslal priporočeno, da se jim lepo zahvaljujem in da bom takoj naročil tisti knjigi in poslal tisti "ceglc", samo pisno naj mi zagotovijo, da bom potem res prejel tisto hiško, da grem medtem lahko na lov za primerno parcelo. Ja kam pa naj hišo sicer postavim? A na balkon v bloku? Pa ni bilo odgovora. Jaz pa še enkrat, pa nič. Potem pa veselo na tržno inšpekcijo, pa je bila stvar opravljena. Za njih iin zame.

To je tako, kot s tistimi "nigerijskimi" ali katerimikoli drugimi culukafrijskimi pismi, ko ti sinovi in nečaki nekakšnih pokojnih kraljev, demokratičnih predsednikov, županov in podobno pripovedujejo, da imajo na nekem računu nekje v Evropi spravljenih nekaj mio USD in jih bodo za malo malico lahko sprostili, samo rabijo tvojo pomoč - odpri ustrezen bančni račun, njim pa nakaži nekaj tisoč EUR ali USD za razne advokatske stroške, pa za podkupnino kakemu lokalnemu veljaku, pa za notarja, ... potem pa dobiš 30 % tistega denarja. HALO?????????? Če že jaz odprem račun, a ne bi potem raje pobral vse tiste milijone? Zakaj bi jih delil z nekom, ki mi nič ni?

Pa obilo uspeha!
Default avatar

Silva

Eden bo dobil glavno nagrado, ampak šele septembra, kar bo objavljeno v časopisih. Tudi božična nagrada - 3 prenosni računalniki - je bila objavljena. Med znanci sta še 2 kandidata. Tačas se bomo še nabrali knjig.
Default avatar

saneja

Eh če vržete stran, potem se še možnosti odrečete. Pa kaj vas bo sram! A 8 milijonov bi vas bilo sram?
Default avatar

Naiven

Dejmo no stopit na realna tla, žrebanje bi moralo biti že decembra. Niti ene stvari ne kupim več na tej firmi, so druge boljše in vsaj poštene!

LP :-)
Default avatar

ojojojoj

Naj še jaz povem, da so to pošiljali tudi k naši hiši in sicer na mojega moža, pa sem jaz tistop pošto zelo hitro uredila in poslala hm... v pepel seveda.

Pred leti sem dobivaa tudi od Tomarka, da sem dobitnica 1 MIO tolarjev, pa ne vem koliko evrov, hja pa nikoli nič ni pricurljalo na moj račun - torej larifari, oziroma način pospeševanja prodaje in ena izmed marketinških potez, saj si moral obvezno naročiti kakšen izdelek. Hvala Bogu so to prenehali pošiljati.+Eostavno takim igram ne verjamem več.

Je pa žalostno, da se takih iger poslužuje tudi Mladinska knjiga.
Default avatar

grem do konca

grem do konca,ne čudite se,ko bom polna everčkov, ha,ha,me res zanima .kaj bo iz tega ratalo.
Default avatar

nastja*

Tudi pri nas doma smo se razveselili omenjene pošte na moževo ime seveda in tudi jaz sem poskrbela , da je končala tam kamor sodi - v smeti. Norca se pač iz nas , ki se trudimo z lastnimi rokami preživet , ne bodo delali.
Default avatar

redstar

No, jaz sem tudi na to odgovarjal, kupil pa sem tudi , zdi se mi, 3 knjige,ker sem pač ugotvil, da so zame zanimiv, no bil pa sem tudi naročen na njihovo revijo leto dni, zanimivo branje, in vam moram povedati , da sem bil izžreban in dobil eno uro znamke. tissot. PONOVNO MI POŠILJAJO , JAZ pa ne odgovarjam več. Čist po čpravici. LP.
Default avatar

lado

Reader's Digest, bakker-isto nategovanje. Vedno preberite drobni tisk...
Zdravje je vse
Default avatar

modrizajec

prva stvar, ki ti mora biti jasna, je to, da ti nihče ne bo kar nečesa dal, če ne pričakuje nekaj tudi od tebe. v tem primeru od nas pričakujejo najmanj to, da smo takorekoč vraževerni cepci, ki padajo na finte o obljubljenem bogastvu, najbrž moramo tudi naročiti kakšo knjigo ali ne vem kaj, v tisti papir se sploh nisem poglabljala, ampak sem ga vrgla v smeti. zame so te igrice žalitev inteligence.
Default avatar

jon

Tudi sam sem po novem letu dobil obvestilo MK in seveda cel kup nekih listkov-nalepk, pravijo da se pričenja 9-ti krog igre in , da sem tik na tem, da zadenem glavno nagrado ??????????
Obvestilo je sploh zanimivo, saj pravijo, da se mi zahvaljujejo za dosedanje sodelovanje v igri in da imam izredno srečo ker sem izžreban za nadaljno igro zgolj skupaj s 3% prebivalcev mojega kraja .
Najbolj zanimivo je , da NIKOLI NISEM IGRAL TE IGRE NITI NIKOLI NISEM SODELOVAL V TEJ IGRI !!!!!!!!!!!!!
Nikoli, do sedaj nisem dobil nobenih papirjev za to igro , niti sem kdajkoli odposlal na naslov MK kakršne koli odgovore na igro .
Kolikor sem prebral zgornje poste od forumašev je očitno, da tale nateg MK traja že 5-to leto .
Default avatar

najina ljubezen

:) Tudi jaz sem vse skupaj vrgla med star papir....pri MK še nikoli nisi dobil nekaj kar tako...vedno je bilo povezano z nekim nakupom knjige in potem nenormalno teženje po telefonu vsak mesec...
Ma....ko mi je nekaj všeč kupim, ampak potem se jih težko rešim:)
Default avatar

marija (1)

Z moje strani gredo vse te "igre" v neodprti kuverti v smeti ... svojčas je bil to neki FRAM, potem neki TOMARK, zdaj, na žalost in moje veliko razočaraje MLADINSKA KNJIGA in BEKKER ... ne odpiram, niti toliko časa in sredstev si ne vzamem, da bi jih obvestila, naj mi tega ne pošiljajo ... naj pošiljajo,naj si z menoj delajo stroške, jaz neodprto vržem v smeti, niti ne v peč, ker ta njihov slab papir, bogme, še gori ne dobro !! :-) :-)
Tebi pa, srečnica, veliko veliko sreče, če te prej ne sreča kaj drugega ! :-) :-)
====================================================
Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.)
====================================================
Default avatar

ZUMBA

Ampak če ste prebrali, se je pa še šef čudil, da mu ni jasno kako da ljudje tako pomembne stvari, oziroma tako enkratne priložnosti kot je ta zavržejo.

Mladinska knjiga žal ni več mladinska, ker pobira starinske fore (kot je to napisal že moj predhodnik).
Default avatar

Majchy

Zdravo, če imate radi nagradne igre imate tukaj eno novo, ki sem jo ravno odkrila www.skupinskinakup.si . Možnosti za nagrado si pa povečate z pošiljanjem linka drugim. lp Maja
Default avatar

MUska

Dobil sem jaz tudi pisma že eno leto pošiljam pa je en drek od tega. Pisalo je da bo 30.6.2011 ižrebanje pa od tega nič. To so sami gadi in cigani, če se mene vpraša. Kaj ni res?
Default avatar

arkyca

saj nakup ni pogoj za sodelovanje pri raders digest nagradni igri. jaz sem tudi med srečnicami do sedaj sem naročila samo eno knjigo, ki jo je dejansko nekdo potreboval, drugega nič. če kaj dobim bom vesela, če ne pa ne, saj me nič ne košta.
Default avatar

To

traja ženekaj let. Tudi sama sem pristopila k igri, ker so me neke stvari zanimale...in jih kupila.
Oh, kako blizu sem že bila, da bom izžrebana, pa so bili drugi na vrsti. ..Dobivalasem njihovo pošto, mamljivo pošto, potem mi je bilo dovolj in sem prenehala,,,,,Pa sem kar prejemala ponudbe,
opravičili so se, da nisem bila izžrebana , ampak, sedaj bom sigurno....
Z veseljem zabrišem v smeti,,,,

Moderatorji

Lidija Bašič Jančar , terapevtka zakonske in družinske terapije
Lidija Bašič Jančar