Starejši so modrejši

Odgovarjajo: Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije

Stenice

Default avatar
Pozdravljeni!

Letos sem bila na dopustu v privatnem apartmaju na Hvaru. Čistoča ni bila ravno po mojih merilih, a sem se poizkušala prilagoditi. Proti koncu dopusta pa sem zjutraj v postelji opazila neke hecne živalice in jim pripisala pike na koži. Ko sem prišla domov, sem pri praznenju kovčka opazila, da sem nekaj teh kreatur prinesla domov. Videne sem "poslala v nebesa", bojim pa se da jih je nekaj preživelo, ker zopet opažam pike kljub temu, da pri nas ni komarjev. Malce sem poizvedovala kaj bi te živalice lahko bile in nekateri so mi rekli, da so verjetno stenice.

Ali jih morda kdo od vas pozna in pozna način, kako se jih znebiti?

Najlepša hvala za pomoč in odgovor!

Limoneta
Default avatar
Pozdravljena LIMONATA

Prvo pravilo je, da vse perilo prekuhaš, seveda kar se kuhat da, ostalo pa do najvišje temperature, ki jo tkanina prenese.

Drugič pa bi ti svetovala da si nabaviš sprej SIVKE, jaz uporabljam od firme JUST in sem zelo zadovoljna. Deluje poti sleherni žuželki, odganja molje, komarje, mravlje in drugo mrščes. S tem sprejem pošpricaš po vseh omarah, ki jih imaš in s tem boš preprečila razmnoževanje mrčesi oz. v tvojem primeru stenic. Ta izdelek je popolnoma naraven in ga lahko uporabljaš tudi v shrambi, kjer se mrčes zelo rada hrani.


LP

MIŠA
Default avatar
Pozdravljeni,

Sama sem predkratkim imela težavo z stenicami, ki so pogrizle mojo hčerko med spanjem. Po nekajdnevnem iskanju rešitev sem naletela na podjetje, ki prodaja pasti za stenice Prologika. Z nakupom sem zadovoljna, ker nismo bili prepričani ali so se zajedle tudi v drugo otroško sobo, in z tem ni bilo potrebno vreči v smeti še pohištvo iz druge sobe in jo prešpricati z nevarnimi kemikalijami. Pasti so narejene na naravni osnovi, in so polovile kar jih je ostalo v sobi, tako da ni potreben ponoven obisk strokovnjaka in ponovno škropljenje. Za vse ki imate isto težavo in ne želite svojih otrok po nepotrebnem izpostavljati nevarnim kemikalijam:

http://www.prologika.si/

Lep pozdrav, Tanja
Default avatar
Tudi mi smo imeli težave s stenicami. Kupili smo pasti buggybeds ki jih prodaja podjetje iz Ljubljane. Te pasti so po mojih informacijah edino netoksično sredstvo na trgu, vse ostalo je strupeno in zdravju škodljivo. Informacije najdete na spletni strani www.pastizastenice.eu

Moje izkušnje s pastmi so dobre.

Eva
Default avatar
TanjaVozel je napisal/a:
Ste še tu? Strani ne odpre
Prosim javite se mi na [email protected]

Moderatorji

Lidija Bašič Jančar , terapevtka zakonske in družinske terapije
Lidija Bašič Jančar