Forum.Over.Net

Starejši so modrejši

Odgovarjajo: Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije

Izjava predsednika uprave Cometa

Default avatar

jula

Citirano iz dnevnika Delo, dne 10/4/2004. stran 3:
Vsem treznim ljudem, in ne samo upravi Cometa, bi moralo biti jasno, da delavci, ki so povsem brez izobrazbe in opravljajo dela, za katera zadostuje kratkotrajna priučitev , ne morejo zahtevati jamstva, da bodo imeli delo, ki bo dostojno plačano.

Moj komentar: Vsako dobro opravljeno delo , ne glede na zahtevnost in izobrazbo delavca mora biti DOSTOJNO plačano. In tale komentar predsednika uprave se mi zdi kratko malo nesramen in nedostojen!!!
Torej naj RAJA dela tako rekoč zastonj??!!
Kaj menite ?
Default avatar

mojčika

Moje mnenje je, da mora biti vsako delo plačano - primernosti dela. Sama sem univerzitetno diplomirana ekonomistka, ampak moje delovno mesto zajema delo, kjer je dovolj 6. stopnja in sem tako tudi plačana. Če mi to ni všeč, lahko grem drugam, kjer bodo zahtevali 7. stopnjo in bo tudi plača temu primerna. Vendar sem hvaležna, da sploh imam službo in opravljam to delo s srcem in dušo.

Mislim pa, da moraš ta citat gledati kot celoto. Mislim, da je predsednik uprave tudi povedal, da imajo vsi delavci višje plače, kot so celo po koletkivni pogodbi in da jim zato ne morejo še bolj višati. Ne zagovarjam uprave, razumem pa jih, da ni tako enostavo deliti plače okrog, kot si večina predstavlja. Slovenija je draga država. In tudi delovna sila je vedno dražja.

Problem je pa v tem, ker se večina ravno tega ne zaveda - da še tako malo tovarn, kot imamo, še te se bodo porazgubile - odšle na tuje trge, kjer je delovna sila dosti bolj poceni.

To je pač le moj skromen pogled..

Uživite v cvetju,
mojčika
Default avatar

nastja

Vprašanje je, kje ti vidiš poudarke.
1) Neizobraženi delavci ne morejo zahtevati jamstva, da bodo imeli delo,... se strinjam s tem mninjem. Poudarek je na "sploh imeti delo".
2) Neizobraženi delavci ne morejo zahtevati, da bo njihovo delo dostojno plačano . Se seveda ne strinjam in tako po moje tudi predsednik ni mislil.
Default avatar

mik

Zakaj hoče biti Nekdo predsebnik Neke firme, če ni sposoben organizirati proizvodnje, s katero bi zagotavljal delavcem ustrezno plačilo in firmi dobiček. Če je tako zelo sposoben, zakaj ne gre za direktorja na zahod, kjer uspešne managerje plačajo veliko bolje. Res pa je, da svojih delavcev tam ne podijo na vzhod po slabše plačilo, ampak se trudijo, da s temi delavci zagotavljajo dobiček.
Ali jih pa odnese, toda ne na še bolje plačano funkcijo......
Default avatar

FONZI

Prepričan sem, če bi predsednik uprave COMETA lahko sam izbiral delavce, da ne bi izbral teh, ki jih je podedoval, temveč bi izbral izobražene.
Največji problem podjetij, ki so tik pred stečajem je slaba izobrazba delavcev.
Default avatar

bonano

Comet posluje z dobičkom, mislim, da je prav v tem bistvo, dobiček je, ampak, ga uprava noče deliti z delavci;nekaj ima vmes tudi sindikat, zato se zan zgoditi, da tovarno sami zrušijo oz. si jo zaprejo.

Moderatorji

Lidija Bašič Jančar , terapevtka zakonske in družinske terapije
Lidija Bašič Jančar