Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja Cajhen

Forum za ženske in moške, ki si želijo izvedeti več o modi, trendih, lepoti, ličenju ter negi telesa in obraza. To je kotiček, namenjen izmenjavi mnenj in lastnih izkušenj ter vprašanjem modnim in lepotnim strokovnjakom.

Anja Cajhen

AnjaCajhen

lasje po kemoterapiji

Default avatar

bibara

Zaradi kemoterapije sem izgubila lase, sedaj sem z zdravljenjem zakljucila, pa me zanima, kako naj negujem lasisce, da mi bodo cim prej zrasli novi in zdravi lasje? Katere vitamine mi priporocate? Kot sem slisala, sta lasisce in lasje se nekaj casa po zdravljenju s citostatiki zelo obcutljiva, zato me zanima, kaksen sampon naj uporabljam? Kdaj si lahko zopet barvam lase? Slisala sem, da obstajajo naravne barve za lase, brez konzervansov in agresivnih kemikalij (pa ne kana!). Menda se jih da dobiti v Avstriji. Je kdo ze slisal za to? Jih kateri frizer pri nas uporablja? Kako se imenujejo te barve oz. kdo jih proizvaja? Pa se: a so letos moderni samo dolgi lasje (vidim, da si jih vsi na veliko daljsajo), ali so in tudi kratki?
Hvala za odgovore, Biba
Default avatar

Jessica

Ojla!

Barve brez amonijaka se dobijo pri nas v Mariboru v trgovini Tuš na Gregorčičevi ul in to je Erde proizvajalec. Sama si tudi barvam s to barvo in čisto lepo prime. Ena barva pa stane 2000 sit. Pa vem, da se še da dobit tudi od enega drugega proizvajalca, ki proizvaja barve brez amonijaka, samo se ne spomnim imena:(
Mogoče bodo vedela ostala dekleta.

LP
Default avatar

alenkinstudio

Kar se tiče nege las po kemoterapiji, barvanje las za nekaj časa odsvetujem. Nobena barva ni povsem naravna, prisotna je kemija, še najmanj pa vam svetujem barve iz proste prodaje!
Posvetujte se najprej s svojim zdravnikom o dodatkih vitaminov za lase. Sama se v nasvete o tem ne bi spuščala,ker ne poznam zdravsvtenega stanja. Priporočam pa vam vsekakor kakšno izmed altrnativnih metod kot dodatek k izboljšanju stanja, ter svetovalce na področju zdrave hrane. Vse to pripomore k hitremu okrevanju ter ponovni rasti las.
kot dodatek pa res blagi šampon za lase in priporočljive so ampule za lasišče, ki pospešujejo zdravo rast las. Menim, da bi lahko povprašali v dobrem fizerskem salonu, ki uporabljajo in prodajajo kozmetiko za nadaljnjo nego doma. Priporočam: Paul Mitchell-linija Botanical(šampon botanical prep, body building tretma, ki greje lasišče, botanical preventivne ampule za boljšo rast las,
Kozmetika L'oreal-Kerastase, Wella- linija SP, Vichy-v lekarni, Pierre Fabre-lekarna......Še bi se katera našla, vendar svetujem na podlagi lastnih izkušenj.