Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

problematična koža

Default avatar
lep pozdrav!
najprej bi vas pohvalila-vaši odgovori so res izčrpni in nam vsem v pomoč!!!
torej - pri 33-ih imam še vedno mastno in problematično kožo; imam zelo vidne pore, ogrce in (predvsem po bradi) velikokrat velike podkožne akne. redno obiskujem kozmetičarko, čiščenje pri njej mi pomaga, vendar le za kratek čas, saj imam gladko kožo le dan ali dva, potem pa se mi znova povrhnjica lušči in nastajajo novi ogrci. uporabljam kozmetiko vichy thermal, saj sem po vseh "anti acne" preparatih imaela čisto izsušeno kožo. zdaj je malo bolje, a vseeno me zanima, kaj mi priporočate za nego glede na starost in prve globlje gube.
za vsak vaš nasvet se vam zahvaljujem
ana
Default avatar
Lep pozdrav!

Zanima katero Vichy-evo kremo uporabljate Thermal S-mat ali Thermal S1?

Kako se koža odziva po nanosu kreme, ali imate občutek, da je koža po nanosu kreme suha? Ko si obraz umijete samo z vodo ( brez proizvodov namenjenih čiščenju kože ), ali je koža suha?

Prosim, če mi odgovorite na ta vprašanja, preden vam odgovorim!

Hvala za razumevanje
Default avatar
Pozdravljeni!

Res sem premalo napisla... torej; za čiščenje uporabljam (trenutno) od Vichyja gel in tonik za normalno do mešano kožo. Od krem pa sem najprej imela Vichy Thermal S1, ker mi je bil na začetku premalo, sem nato nekaj časa uporabljala Thermal S2. Sedaj sem spet na S1, včasih, ko imam zelo mastno kožo, pa čez noč uporabim Clarinsov nočni gel za mastno kožo. Ko si umijem obraz, imam zelo suho kožo; po nanosu kreme je kakšni dve ali tri ure uredu, nato pa se svetim in si moram obraz pivnati z lističi za odvečno maščobo. Zanima me, če bi morala že uporabljati kreme proti gubam - ali so vse na oljni osnovi ali so tudi kakšne lažje, kot geli npr.? Ker imam debelejš kožo, z vidnimi in velikimi porami, ter nagnjeno k poroženevanju - ali je dobro uporabljati izdelke z AHA kislinami (npr. gel za umivanje ali gel za nego). Še vedno pa se mi predvsem na bradi delajo akne (so hormonskrga vzroka, saj ko sem jemala kontracepcijske tablete, je bilo stanje neprimerno boljše) in se malo bojim, da bi kakšne bolj mastne kreme stanje še poslabšale.
Zahvaljujem se vam za odgovor.
Default avatar
Lep pozdrav!

Se opravičujem za tako pozen odgovor!

Glede na opis mislim, da imate mešan tip kože, kjer je t-zona izpostavljena maščobam, medtem, ko so lica suha in dehidrirana. Iz tega izhajam na podlagi testa umivanja z vodo. Napisala ste, da je koža po umivanju z vodo suha, povrhnjica se lušči.
Ne vem sicer ali se ličite ali ne, vendar vam kot podlago pudru svetujem uporabo Thermal S-mat, ki je nemastna emulzija primerna za mešan tip kože. Zvečer pa uporabite Thermal S1, lahko tudi Thermal S2. Vsaj enkrat tedensko uporabite masko za obraz, ki vam bo dodatno oskrbela kožo z vlago.
Mozolji so verjetno posledica hormonskih sprememb, saj se vam pojavljajo le na predelu brade, kot pa ste že sama napisala se jih le težko znebite.
Zanima me ali se vam koža začne svetitit po pudru, če le-tega uporabljate. Ne glede na tip kože in na kakovost pudra, se moramo zavedati, da ni noben puder 100% obstojen in traja ves dan. Koža se začne svetititi po nekaj urah, še posebno če je koža izpostavljena nenehnim mehanskim spremembam ( temperatura, klima ). Zato vam svetujem, da uporabite čez tekoči puder tudi puder v kamnu. Puder v kamnu vam bo fiksiral tekočo podlago, obenem pa zavira prezgodnjo svetenje kože.

Glede krem proti gubam pa: žal vas ne poznam, zato težko ocenimali je vaša koža pripravljena na kreme proti gubam. Vsekakor pa vam svetujem, da naredite lepotni tretma. Kupite si kremo, ki rahlo gladi gubice ( vsaj okrog oči ). Kremo redno uporabljajte ( njabolje zvečer, ko koža počiva ). Ko kremo porabite, začnite uporabljati kremo, ki ste jo že prej uporabljala.

Takšen tretma si lahko lahko naredite dvakrat letno. Vsekakor pa vam za enkrat še ne svetujem uporabe krem proti guba. Na trgu obstajajo tudi kreme, ki so teksturno lažje. Ko boste kupovala kremo, morate prodajalcu, svetovalcu povedati, da želite kremo, namenjeno glajenju prvih gubic ter, da imate masten tip kože.

Glede A-HA kislin: to so največkrat izvlečki grenivk. Kisline, so dodane predvsem v kremah proti gubam, kajti a-ha kisline gladijo gube in pospešujejo obnovo povrhnjice.

Pošljite mi svoj naslov na e-mail: [email protected]

Poslala vam bom vzorčke krem blagovne znamke Christian Breton, za mešan in masten tip kože.

Lp Nada
Default avatar
Pozdravljeni.

Zanima me ce bi tudi meni lahko poslali vzorcke od Christiana Bretona za nego koze. Imam podobno kozo, mastno T-cono, licka pa normalna obicajno suha. Poslala vam bom svoj naslov.
Default avatar
Lep pozdrav!

Seveda lahko, na kratko mi opišite problematiko kože.

Naslov mi pošljite na e-mail: [email protected]

Prosim, da pripišete svoj nick ali pa napišete s kakšnim namenom pišete.
Default avatar
Hvala za odgovor! Le glede pudra imam še eno vprašanje - uporabljam Stendhalov puder za mešano in mastno kožo, ki matira. Je tekoče teksture in ni zelo prekriven, vendar pa se kljub temu moja koža lupi in obenem sveti. Pudra v kamnu ne uporabljam, ker bi se verjetno (?) koža še bolj lupila. Ali uporabljam napačen puder?
Zahvaljujem se vam za pomoč
Default avatar
Lep pozdrav!


Naredite si peeling in masko za obraz. Maska naj bo vlažilna. Potem si nanesite puder. Prosim, če me obvestite ali se puder še vedno lupi.

Kot sva že ugotovili imate mešan tip kože, vendar pa je povrhnjica zelo dehidrirana.
Najprej svetujem uporabo maske. Če to ne bo zadostovalo, me obvestite.


Lp Nada

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek