Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Modni dodatki h pleteninam

Default avatar
Živjo!

Zanima me, kakšni modni dodatki se podajo h pleteninam. V mislih imam nakit in pasove. Rada nosim zapestni nakit in ogrlice. Ali in kakšen se poda npr. h puloverju? Zanimajo me predvsem materiali.

Hvala lepa za odgovor in lep pozdrav

Ines
Default avatar
Spoštovana Ines!

Kako kombinirati nakit s pleteninami je seveda odvisno od osnove - torej pletenine. Recimo letošnjo jesen in zimo aktualni grobo pleteni puloverji, brezrokavniki in plašči, se lepo kombinirajo z "močnejšim" nakitom npr. velike kroglice nanizane v ogrlico (primerni materiali so naravni: usnje, glina, les ...) Torej vse kar diši po "etno" slogu in je izdelano iz surovih, naravnih materialov.

Če pa se osredotočimo na nežnejše in finejše pletenine (npr. pletenine, ki jim je dodan lurex ali kovinske niti), ugotovimo, da se lepo kombinirajo s srebrnim ali "steklenim" nakitom.

Klasičnim pleteninam (tistim, ki nimajo letnice in so izdelane iz vrhunskih materialov) pa se poda diskreten nakit iz žlahtnih materialov (zlato, belo zlato, dragoceni kamni ...).

Podobno je s pasovi - grobim pleteninam pristojijo težki usnjeni pasovi, pasovi, pleteni iz vrvi in kombinirani z dodatki (npr. lesenimi kroglicami); nežnejšim tanjšim pleteninam pa dodajamo ožje pasove (npr. lakirano usnje).


Lep pozdrav, Suzana Šisernik

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek