Style.Over.Net

Poroka in poročno potovanje

sposoja poročne obleke

Default avatar

Lianna

Ojla.

Mene pa zanima kje se da v Ljubljani sposodit lepe poročne obleke? Prosim za nasvete=)

lp
-------------------------------------------
Nasmehni se, nekdo te ima rad=)
Default avatar

labella*

A ti si že obleke ogleduješ? :)))))))))
Default avatar

Lianna

Hihihi.....ne za eno prjatlco je=)
-------------------------------------------
Nasmehni se, nekdo te ima rad=)
Default avatar

Ursska

V Ljubljani je poročnih salonov z oblekami kot gob po dežju. Možnosti: Grazia, poročni salon Lady - tam imajo res lepe obleke, Poročni kotiček - Nevestin kotiček, Krinolina itd, Mod art - domžale... Skratka veilk je tega. Jaz sem obhodila kar nekaj teh salonov pa mi na žalost ni bilo nič OK - motilo me je predvsem to, da obleka, bela ni bila več bela, da je sposoja 70.000 sit, da eno obleko ožajo in širijo na vse številke itd... Skratka kar nekaj stvari me je motilo. Potem pa izvem za poročni salon Domino Pesje pri Velenju - grem tja, najdem svojo sanjsko obleko - je nova - prva jo bom nosila , snežno bela - rezervirala sem jo marca, prejšnjo soboto sem imela probo - poročim se 28.8. in obleke do danes ni posodila nobeni, je kar dobro založena z oblekami, nogavicami, tiarami itd... Skratka zelo zadovoljna, prijazni so tako, da ne morem opisat - sposoja obleke je 54.000,00 sit. Je vprašanje, če se splača sposojat v Ljubljani, ker je res največ nevest, obleke so najbolj ponošene itd... Je za premislit. Jaz še vedno rečen, da je DOMINO to kar sem iskala, in da vse priporočam obisk.

Urška
Default avatar

Lianna

Hvala=) Ji bom omenila Velenje...k ni iz Ljubljane, tko da ni problem kam it po obleko. Še enkrt hvala...=))
-------------------------------------------
Nasmehni se, nekdo te ima rad=)
Default avatar

Pikipoki

Tudi jaz sem si želela snežno belo obleko, pa so mi povedali, da to sploh ni moderna barva - vsaj letos ne. Potem sem pogledala revijo Moja poroka in še nekaj tujih revij, pa so bile obleke res drugačne barve.

Vzelo sem obleko šampanjca (res zelo svetle barve) in bila zelo zelo zadovoljna. Na slikah je obleka izpadla bela.

Sposodila sem si jo v Modartu v Domžalah. Bila je elegantna, dolga in najbolj pomembno - mojemu možu je bila res zelo zelo všeč.


Sicer pa - vsake oči imajo svojega malarja in okusi so različni.
LP
Default avatar

Ursska

Sej ne gre za to kaj je moderno in kaj ne - oblek je ogromno belih v kombinacijah z barvnimi korzeti itd... Gre za to, da je bela res bela in ne krem in rdeča res rdeča, da obleke niso spremenile barve po treh nošenjih. Res je vsak ima svoj okus - kje si brala, da bela ni moderna nimam pojma, ker sem sama kupila vse revije Moja Poroka pa nikjer ne piše, da bela ne bi bila letos modna. Je veliko barv na razpolago in oprosti meni pa ravno krem ali šampanjec ni všeč, ker ni ne belo, ne bež in zame to sploh ni barva. Barva je pomembna definitivno in če je ženska dobre postave, temnih las itd... ji absolutno pristoji bela. Tradicija bele neveste še vedno obstaja, kljub možnostim barv na trgu. Barve priporočajo nevestam, ki so obilnejših postav, ker baje bela poširi. Pa ne mislim zdej nobenga žalit al kej tazga, tako je bilo napisan v reviji Moja Poroka. Jaz še vedno prisegam na Belo ali kombinacijo bele z barvnim korzetom. Barva šampanjca - kreme al kej tazga mi pa žal ne potegne. Sploh pa ne obleke, ki so večkrat popravljene, šivi spodaj na krilu so vidni na 100 kilometrov in ravno to ti v veliko salonov ponujajo. Obleko je potrebno oblečt, se v njej kar nekaj časa sprehajat, da jo začutiš in da po nekaj minutih lahko oceniš al je to to, al ne. Na mojo postavo, pa nosim konfekcijo 38 absolutno ne pristaja obleka z težkim blagom in krinolinami, ker se počutim kot zvonček. Res je smo različnih okusov in postav. Povej prijatlejici naj se usede v avto, odpelje v salone in začne s poskušanjem: bele, rdeče, šampanjec ali kakšno drugo barvo obleke - le tako bo lahko videla kaj želi.

Urška
Default avatar

Kinokija

Urška, prav imaš. Jaz bi samo še dodala, da imam včasih občutek, da ti zato v vsakem butiku porivajo šampanjc in smetano, ker se veliko manj pozna, če je bila veliko nošena, tudi madeži....

Bela je večna, ena in edina. Ostalo so samo približki beli nevestini obleki.

Je pa tako-kakor komu paše. Zdaj je že tolk šampanjc oblek, da si nekaj posebnega, če imaš belo.
Default avatar

Pikipoki

Meni se je obleka prilegala kot ulita. Nikjer ni bilo kakšnih šivov ali kaj podobnega. Po moje je odvisno, kje si izposodiš obleko.
In tudi barva se je ujemala z mojo poltjo in lasmi. Poleg tega je mož imel popolnoma isto barvo srajce, pa tudi šopek je imel iste vrtnice (tako je bilo tudi s čevlji in torbico). Nama je bilo všeč, da se je vse tako pokrilo in da sva bila barvno usklajena.

Tudi meni niso obroči v obleki všeč. Moja obleka je imela spodaj til (tako je bil kroj na A) in se je dalo dobro plesati. Imela je tudi vlečko oz. podaljšek, ki se je potem zadaj pripel. Strinjam se z Urško, da se moraš v obleki dobro počutiti. Jaz sem se in sem se spreoblekla šele ob petih, ko smo odhajali oz. sva midva odšla spat nekam drugam (ne domov).

Še vedno mislim, da je vse stvar okusa. Poudarjam, tudi sama sem bila za snežno belo (celo pomerila sem jo), pa sem se potem vseeno odločila za drugo barvo, ker so vsi (tudi moja mami, ki je kupovala z mano) rekli, da mi bolj pristaja.


Se pa v celoti strinjam s tem, da je v Sloveniji kup poročnih salonov. Jaz sem malo pobrskala po internetu, pa po reviji Moja poroka in se je izšlo.


LP