Style.Over.Net

Nega, ličenje in style

Odgovarjajo: Anja CajhenLaura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

Obrvi

Default avatar

Manja

Vsem prav lep pozdravček! Upam da mi boste lahko pomagali ker resnično ne vem več kaj naj naredim. Pred enim letom sem si pomotoma preveč populila obrvi, imela sem napačno ogledalo in nepravo svetlobo in rezultat je katastrofa. Sedaj imam popolnoma tanke skoraj neopazne obrvi, ki nikakor nočejo zrasti. Nove obrvi rastejo samo tam kjer jih moram populiti nikakor pa ne okoli osnovne oblike obrvi ki jo imam. Kaj naj naredim da bom spet imela malo gostejše in močnejše obrvi. Za odgovore se vam že vnaprej zahveljujem!
Default avatar

Sheryl

Če ti v enem letu niso zrasle, to pomeni, da si jih (večino) populila s koreninami vred, kar pomeni, da NIKOLI več ne bojo zrasle. Edina rešitev je svinčnik in vsakodnevno risanje ali pa permanentni make-up.
Default avatar

pika

OJLA

Jaz imam ravno takšne probleme kot TI. Tudi jaz sem si preveč pulila in sedaj je sranje ko ne zrastejo več. Groza. Jaz si jih korigiram kar z svinčnikom.

Čao
Default avatar

Manja

Pozdravljena! Tudi jaz si jih korigiram s svinčnikom ampak se mi ne da več vsak dan pa še tako umetno zgleda da mam že čist dost tega. Jst sem si jih šla enkrat pobarvat v kozmetični salon in so ble vsaj mal bolj opazne, po naravi imam še svetle povrh vsega, ampak to barvanje drži samo 3 tedne. Sploh ne vem kaj naj naredim tako me to moti. Lepo se imej in upam da bodo odkrili kakšen preparat ki nama bo pomagal. Čau!
Default avatar

V

Tu ni rešitve. Ko jih več ni, jih ni!
Default avatar

Bubi

Jaz uporabljam staro maskaro in krtacko.
Bubi
Default avatar

Janja.J.

pozdravljene!
sem kozmetičarka in poznam vaše težave, saj sem naredila podobno napako, ko še nisem vedela ničesar o obrveh. Naj vam povem da so obrvi na 1. mestu pri urejenosti ženskinega obraza, pomembno je da jih znamo oblikovati, in zato naj bi vsaka ženska preden se odloči kakšne obrvi bi imela najprej posvetuje z kozmetičarko, ki bo zares znala predlagati, kar paše obrazu, vendar navadno že tako ima vsaka ženska oblikovane obrvi, ki ji pristajajo, pomembno je le da odstrani le te ki so same oz. niso povezane z obrvmi, seveda pa tudi tiste, ki so med obema obrvema, napaka je ko odstraniš preveč! pokaže se učinek -preveč narazen oči, ali tanke obrvi, ki so kot narisane, nenaravne. Žal potem ni več pomoči, če ti ne zrasejo v 14 dneh ti žal ne bodo več nikoli. Zato pametno pri oblikovanju. Jaz sem na srečo imela srečo in so mi obrvi zrasle nazaj, ker jih nisem odstranila preveč. Za tiste , ki pa ste imela ali pa še imate nesrečo pa je možnost še samo svinčnik, ali pa tetoviranje (ki ga jaz ne svetujem). Torej pametno pri oblikovanju obrvi!
Default avatar

jaz imam

Jah, žal pride tudi do tega....

Jaz poznam eno fajn kozmetičarko (okolica Lj), ki je meni naredila permanentni MU, naredila je super, po super ceni....
Default avatar

Simone Godina

Preparati, ki pospešujejo rast trepalnic, so lahko ( ni nujno da pomaga) rešitev tudi za obrvi, ker delujejo na način da pospešijo rast dlačic iz koreninic. V kolkor imate mogoče še zametke lasnih mešičkov a so slabi bi lahko kaj zraslo, in masirajte ta predel da se pospeši prekrvavitev in s tem še izboljša delovanje preparata. Tudi kakšna naravna kozmetična olja ki so drugače namenjena negi obraza: arganovo, ki vsebujejo veliko vitaminov in hranil lahko vtirate da hranijo morebitne še preostale koreninice.

Še enkrat ni nujno da deluje, ker se ne ve koliko je ostalo mešičkov, ker dostikrat lahko samo mirujejo in to lahko kar nekaj časa. Koliko časa traja ne vemo.
Zaradi stimulacije in masaže z določenimi preparati tudi moškim, ki imajo že skoraj plešo tudi zraste kakšen las, če so še količkaj majhni zametki v mešičkih. zato predlagam to možnost.
Saj pri depilacijah tudi odstranimo dlačice s korenino pa še kar rastejo, ker določene dlačice mirujejo tudi več kot leto.

Nočem obljubljat a lahko je to še majčkena rešitev, ker drugače ostane res samo risanje in tetovaža.

V kolikor rišete obrvi predlagam, da si nabavite profesionalne sete ( še najbolje take za vizažiste)za ta namen, ki ne zgledajo tako nenaravni in zelo uskladite barvo z lasmi, pa videz ne bo tako klovnski in umeten.
Nanašajte barvo s svinčnikom ki je tanek kot minca za tehnično risanje, da načrtkate obrvi, ali s čopičem da se nanese tanko.

Pri ličenju dajte povdarek na ostale dele obraza, lahko rešite problem s s spremembo pričeske, sedaj so moderni frfruji idealna rešitev, se ne bo videlo da ni obrvi.

Simone Godina
Beauty Coach
AntiageDermoLab antiaging svetovalni centri
Ljubljana, Portorož
040 291 165
Facebook: Antiagedermolab
Default avatar

pentljica

joj joj joj zakaj tako paničarite!? kdo si je zmislu,da obrvi ne zrastejo več nazaj? sama sem mela izkušnjo, ko sem si jih populila čisto na tanko črto, pa so mi zdaj spet zrastle nazaj..tut jaz sem se sekirala ko sem brala vse te forume itd. res je,da sem mela nekaj časa grozne obrvi, ker jih nikak ni šlo spravit v nobeno obliko, samo zdaj pa so se same pošlihtale :) tak da, nič bat :)

Moderatorji

Anja Cajhen
AnjaCajhen
Laura Sardinšek , mag. kozm., dipl. m. s.
Laura Sardinšek