Arhiv - sociala

Avstralija ... iščem delo

Default avatar
Pozdravljeni !
Po poklicu sem kovinar (V.stopnja), izšolal sem se za žerjavista in imam 17 let delovnih izkušenj na žerjavu (visoke gradnje), pri delu sem točen in hiter, delam brez napake.
Moja družica ima končano računalniško šolo (V.stopnja), že dve leti dela na področju računalniške grafike ... priprava materialov za tisk časopisa (ima nizko plačo in večkrat dela tudi ponoči), sprejela bi tudi kakšno drugo delo, lahko v proizvodnji.
Zanima naju kakšne možnosti imava za delo v Avstraliji in če bi nama kdo pri tem lahko pomagal.
Default avatar
Avtor:k.t.
datum:26.7.2002

Podrobnejše informacije v zvezi z obiranjem sadja in zelenjave v Avstraliji najdeš pod Australia+fruit picking. Plačano tudi do 100A$ na dan.
Default avatar
Dragi Marjan !

Zivim v Avstraliji ze precej dolgo,zato ti lahko dam nekaj nasvetov.Na tvojem mestu sploh ne bi poskusal s kaksno taksno stopnjo izobrazbe kot jo imas ti.
Prvic,nam tukaj niso potrebni neki kovinarji,prihajo le akademsko solani ljudje,pa se oni dobro da dobijo sluzbo,predvsem zato ker imajo dosti svojih solanih,ki iscejo zaposlitev,ceprav se vedno dajejo moznost priseljencem z visoko izobrazbo.
Drugic,zivljenje tukaj v Avsraliji je zelo drago,poleg tega bi morala zagotoviti z zeno,da imata dovolj denarja za vsaj eno leto bivanja,kajti nihce ne najde sluzbo takoj ko pride.Stanovanja szanejo tukaj celo 1200A$ na mesec in se vec celo.

Pa se to,ne glede na to koliko imas izkusenj ne dobis nikakrsnega dela brez referenc in koliko bi ti sploh dobil točk za tvoj poklic pete stopnje ????

Kot pravi k.t. tam zgoraj lahko si poisces neko sluzbo kot pobiralec sadja,ceprav mi tukaj ne pridelujemo toliko sadja,glede na to koliko smo velika drzava.Smo pa prvi v ovcereji,v izdelavi volne na svetu.Pa se to delo ne dobis brez referenc.

Dragi Marjan,sem le realno opisal kako je,ne bodi uzaljen,ostani rajsi doma kjer si.Res.Da ne bos mislil da bi tukaj kaj prej prisel do kruha kot v Sloveniji.V Sloveniji delate 8 ur,to je dopust v primerjavi z nami tukaj.

LP,Peter
Default avatar
K.t.!
Imas kaksne izkusnje s pobiranjem sadja v Avstraliji??
Lp!
Default avatar
Zivjo!
Povedala bi rada svoje mnenje glede vase zelje dobiti delo v Avstaliji in zelo negativnega odgovora g. P.A.. Ce se torej ne boste odlocili za odhod v tujino, mislim da bi morala vasa druzica zamenjati sluzbo.
Ce obvlada graficno pripravo za tisk je to velik posel, dober operater bi po moje lahko dobil boljso sluzbo takoj. Jaz sem najprej pridobivala izkusnje pet let v povprecni firmi, potem pa sem se zacela ogledovati za boljso sluzbo in sem dobila tri naenkrat. Zdaj sem v uspesnem podjetu z dobro placo, ce pa pride slucajno kaj narobe pa sem tudi dovolj samozavestna v svoje znanje, da si takoj najdem novo delo.
Veliko uspeha zelim!
Default avatar
mene pa zaniam kako je z aupairstvom -cuvanje otrok pri druzinah??hvala
Default avatar
Pozdravljen Peter prosim,če lahko pri vas pogledaš v kaki lekarni najvišjo koncentracijo retina a-tretinoine,zelo bi bil vesel odgovora .lep pozdravP.A. je pisal/pisala:
>
> Dragi Marjan !
>
> Zivim v Avstraliji ze precej dolgo,zato ti lahko dam nekaj
> nasvetov.Na tvojem mestu sploh ne bi poskusal s kaksno taksno
> stopnjo izobrazbe kot jo imas ti.
> Prvic,nam tukaj niso potrebni neki kovinarji,prihajo le
> akademsko solani ljudje,pa se oni dobro da dobijo
> sluzbo,predvsem zato ker imajo dosti svojih solanih,ki iscejo
> zaposlitev,ceprav se vedno dajejo moznost priseljencem z
> visoko izobrazbo.
> Drugic,zivljenje tukaj v Avsraliji je zelo drago,poleg tega
> bi morala zagotoviti z zeno,da imata dovolj denarja za vsaj
> eno leto bivanja,kajti nihce ne najde sluzbo takoj ko
> pride.Stanovanja szanejo tukaj celo 1200A$ na mesec in se vec
> celo.
>
> Pa se to,ne glede na to koliko imas izkusenj ne dobis
> nikakrsnega dela brez referenc in koliko bi ti sploh dobil
> točk za tvoj poklic pete stopnje ????
>
> Kot pravi k.t. tam zgoraj lahko si poisces neko sluzbo kot
> pobiralec sadja,ceprav mi tukaj ne pridelujemo toliko
> sadja,glede na to koliko smo velika drzava.Smo pa prvi v
> ovcereji,v izdelavi volne na svetu.Pa se to delo ne dobis
> brez referenc.
>
> Dragi Marjan,sem le realno opisal kako je,ne bodi
> uzaljen,ostani rajsi doma kjer si.Res.Da ne bos mislil da bi
> tukaj kaj prej prisel do kruha kot v Sloveniji.V Sloveniji
> delate 8 ur,to je dopust v primerjavi z nami tukaj.
>
> LP,Peter
Default avatar
P.A. - Zakaj pa ste potem vi šli v Avstralijo, če tako negativno gledate na njo?!
Default avatar
Marjan - za vas pa upam, da ste se v tem času že preselili v Avstralijo in da se niste ozirali na skrajno neprimeren odgovor P.A.-ja.
Pa lep pozdrav, trenutno še iz Slovenije.
Default avatar
no, pa dajte še ostali napisat kakšno je vaše delo in življenje tam !
Default avatar
Zivijo!
P.A. je res mogoce prevec negativen, jaz ti svetujem da poisces kaksnega migracijskega agenta, ki bo ocenil tvoje moznosti. Zavedati se je treba da je znanje anglescine zelo pomembno, poznam kar nekaj takih modelov, ki so prisli z "revno" anglescino, niso dobili sluzbo, skratka same tezave. Naval Azijcev, Indijcev je ogromen in oni dodatno prispevajo k temu da so ena dela minimalno placana. Vsekakor je treba imeti jasen cilj pred sabo, ker moznosti so za napredovanje, sirjenje obzorja.... ce gres sem samo zaradi denarja...je to slabo izhodisce.
Default avatar
Pozdravljen Marjan
Res je včasih zelo težko iskreno napisati ali opisati stvari tako kot jih vidimo.Zato so tudi odgovori ljudi včasih že kar žaljivi ali jih mi tako jemljemo, ker nas čustveno prizadenejo.Na isto stvar gledamo pač iz drugačnega zornega kota in vidimo ali želimo videti popolnoma drugačno sliko.Če še nista odšla v Avstralijo me prosim pokličite na 041 466 179 pa bomo poskrbeli za vaše težave tudi tukaj v Sloveniji.Zaposlitev, za začetek honorarno lahko dobita oba.Res je rešitve so nam včasih pred nosom, pa jih žal ne vidimoPokličite , da se dogovorimo za termin za osebni pogovor kjer bomo uskladili naše skupne poglede,
Do takrat lep pozdrav in obilo lepih trenutkov.Boris
Default avatar
Pozdravljen Boris, septembra imam namen obiskat avstralijo in sprobati poiskati kakšno delo da dobim malo stika z realnostjo tam dol oziroma si nabrati kakšne delovne izkušnje in zaslužiti če ne drugega vsaj toliko da si povrnem potne stroške, glede na to da ste dali svojo številko me zanima če vas lahko kontaktiram za več informacij.
Default avatar
Kaj je boljse v Avstraliji kot v Sloveniji? Brez pravega poklica prav nic!
Ste slisali od sosedov, ki imajo daljnega bratranca, ki je sel z druzino v Avstralijo in zdaj so tapravi grofje? Malo morgen!

Dejte se zbudit ljudje.
Default avatar
Mislim, da je odgovor gospoda Petra SKRAJNO neprimeren in zaljiv oz. bolje receno kaze njegovo nevoscljivost. Res ni tako lahko kot pripoveduje Lenko, ni pa nemogoce. Definitivno pa je dosti lazje s poklicom kot je tvoj kod pa da si akademik, ker teh ne iscejo masovno razen zdravnikov. Za tvojo boljso polovico poglej na stran www.finsbury.com.au - tiskarna je v lasti Slovencev, menda je najvecja v Australiji. Tudi nam je tukaj uspelo, ce ves kaj hoces in si delovne narave se nimas cesa bati. Kar korajzno
Default avatar
No, nobeden pa ni pomislil, kaj pa, če je ta P. A. (Peter) nekdo, ki se je veselo muzal in nasmihal, pismo je pa pisal nekje za enim hribom, kar tu v Sloveniji seveda.
Živel sem v tujini, ne v Australiji ampak to ni važno in preprosto imam občutek, da si je tip P. A. privoščil svojo zabavo...enostavno preveč frustracij in čudnega negativnega veje iz napisanega, da bi lahko bilo to res. In to še daljnega leta 2002!! No way.

Kakorkoli je že drugod, vedite pa, da bolj zajebane in nemogoče države, kot je ta naša v nam znanem svetu ni!
Lp
Default avatar
pozdrav vsem, od administratorja do obiskovalcev. mene pa zanima ali opstaja kakrsno koli delo v australiji fizicno ali sofer auto vlaka? ne rabim se obogatit v australiji samo posteno delat za posten denar za prezivetje. imam dovolj slovenskega suzenjstva ki sm delal celo 15 ur dnevno za 450 eurov mesecno. mislim da v australiji tega ni. ni problema delovni cas samo da se da prezivet. prosim administratorja da mi odgovori ce so kaksne moznosti. HVALA
Default avatar
Pozdravljeni, mene pa zanima delo v avstaliji za cca 2 meseca, kako je s tem? Np delo na plantaži??
Hvala
Default avatar
Če imaš SLO pašuš potem lahko le na črno. Kupiš karto, dol pa mal povprašaš naokoli po hostlih. Kolikor vem bo zelo zelo težka, imaš malo možnosti, da te bojo povohal. Lahko pa probaš.
Če imaš kak drug potni list, potem pa na immi spletno stran in akcija!
Default avatar
[quote=""MARJAN ""]
Pozdravljeni !
Po poklicu sem kovinar (V.stopnja), izšolal sem se za žerjavista in imam 17 let delovnih izkušenj na žerjavu (visoke gradnje), pri delu sem točen in hiter, delam brez napake.
Moja družica ima končano računalniško šolo (V.stopnja), že dve leti dela na področju računalniške grafike ... priprava materialov za tisk časopisa (ima nizko plačo in večkrat dela tudi ponoči), sprejela bi tudi kakšno drugo delo, lahko v proizvodnji.
Zanima naju kakšne možnosti imava za delo v Avstraliji in če bi nama kdo pri tem lahko pomagal.[/quote]

commonwealth